Högst upp i huset med utsikt!

Norra Guldheden, Göteborg

Raketgatan 4

På förhand
Avgift
4 517 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp i huset med utsikt!

Ljus tvåa i bästa läge med balkong och utsikt. Bevarade originaldetaljer och smart planlösning i populära och grönskande Norra Guldheden!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nu presenteras denna mysiga tvåa högst upp i huset på Raketgatan 4!. Raketgatan 4 - Bjurfors
Nu presenteras denna mysiga tvåa högst upp i huset på Raketgatan 4!
Rymligt vardagsrum lämnar plats för större soffmöbel. Raketgatan 4 - Bjurfors
Rymligt vardagsrum lämnar plats för större soffmöbel
Bevarat parkettgolv ligger bevarat. Raketgatan 4 - Bjurfors
Bevarat parkettgolv ligger bevarat
. Raketgatan 4 - Bjurfors
Från vardagsrummet når du bostadens balkong. Raketgatan 4 - Bjurfors
Från vardagsrummet når du bostadens balkong
Här avnjuter du många timmar av solens strålar. Raketgatan 4 - Bjurfors
Här avnjuter du många timmar av solens strålar

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna väldisponerade tvåa i ett hissförsett hus på omtyckta Raketgatans höjd. En ljus tvåa i högst upp i huset med härlig utsikt! Ljusa ytskikt och moderna färger på väggarna gör detta hem trivsamt. Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambyte -07. Originalkaraktären har tagits tillvara och moderniserats med tidlöst renoverat kök. Här möts man av ljusa ytskikt, gott om förvaring och härlig balkong mot grönskan. Från köksfönstret skymtar staden i fjärran.

Bostadsområdet bebyggdes och invigdes 1945 i samband med utställningen Bo-Bättre som ett mönsterområde för modernt boende. Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Strategiskt placerat inom gränsdragningen för vägtullarna. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter. Föreningen erbjuder vidare goda gemensamhetsanläggningar som hobbylokal, samlingslokal, grillplatser och en gästlägenhet med 6 sovplatser.

Interiör

Välkomnande hall i vinkel med gott om förvaring i totalt fem originalskåp och garderober med överskåp som når till taket. Siktlinjen från entrén passerar vardagsrummet med sitt karaktäristiska vinklade fönster och vidare mot balkongen och kringliggande natur.

Vardagsrummet har gott om utrymme för soff- samt matsalsgrupp och tillhörande möblemang. Härifrån nås balkongen som ligger härligt mot naturen och grönskan utanför.

Innanför vardagsrummet ligger det stora sovrummet som med lätthet rymmer både dubbelsäng och tillhörande sängmöbler samt kompletterande klädförvaring eller arbetshörna för den som önskar.

I köket har en modern renovering gjorts där det gamla möter det nya. Köksluckorna är tidlöst krämvita och överskåpen når nästan hela vägen till taket. Väggen ovan arbetsbänken pryds av vitt kakel. Här ryms en matplats för flera sittande gäster och från fönstret skymtar staden i fjärran.

Badrummet som renoverades i föreningens regi i samband med stamrenoveringen 2005-07 är helkaklat med vita väggar och blått golv. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, badkar och en handdukstork. Inbyggd golvvärme bidrar med extra komfort i vardagen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Guldheden 3:1

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem

Internet: Bredband, FiberLAN (Telia) och via kabel-TV (Com Hem).

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 517 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1897%
Andel av årsavgiften är
0,1997%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
6154
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Norra Guldheden nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
454
Antal hyresrätter
24
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 är en privat bostadsrättsförening som är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar Norra Guldheden. Bostadsområdet invigdes 1945 i samband med utställningen Bo-Bättre som ett mönsterområde för modernt boende. Fastigheterna bebyggdes mellan 1945-47 och omfattar adresserna Raketgatan, Dalheimersgatan och Daniel Petterssons Gata.

Föreningen registrerades under 1999 och förvärvade fastigheterna 2004. I föreningen finns det 25 stycken bostadshus med sammanlagt 454 stycken lägenheter och 12 lokaler. Runt 24 stycken av dessa lägenheter är just nu upplåtna med hyresrätt. När någon av hyresrätterna säljs ombildas den till bostadsrätt och intäkterna från lägenhetsförsäljningen kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Lägenheterna disponeras enligt följande: 1 rok 18 stycken, 2 rok 248 stycken, 3 rok 63 stycken, 4 rok 125 stycken. Den totala bostadsarean uppgår till 32 171 kvm.

Föreningen följer en 30 årig underhållsplan. Urval av avslutade renoveringar:

2005-2006 renovering av hissar
2005-2006 el- och rörstambyte
2005-2007 badrumsrenovering
2009-2010 färdigställande av gästlägenhet
2010 och 2012 upprustning av lekplats
2011 och framåt - takbyte och fasadrenovering

Under de senare åren har också elstammar bytts ut, tvättstugorna renoverats, nybyggda sopstationer har installerats mellan husen och värmeledningar har renoverats för att optimera anslutningen mot fjärrvärmen. 17 av 24 skalskydd i föreningen har också renoverats.

Planerat underhåll:
2016-2020 Fortsatt förbättring fasader och tak
2016-2020 Hissar
2016-2020 Utemiljö
2016-2020 Dränering
2016-2020 Renovering fönster i dåligt skick
2016-2020 Byte av elledningar i källare och vindsutrymmen
2016-2020 Renovering av trapphus

För ytterligare information om avslutade renoveringar se årsredovisningen.

Ekonomi:
Styrelsen ser inte att avgifterna kommer behöva höjas och har som mål att på längre sikt kunna sänka dem.

Gå gärna in och läs mer i årsredovisningen eller på föreningens fina hemsida: www.brfnorraguldheden.se

Har man frågor rörande föreningen går det bra att maila styrelsen på: styrelsen@brfnorraguldheden.se.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se.

TV/bredband

Bredband, FiberLAN (Telia) och via kabel-TV (Com Hem). Föreningen har som målsättning att under 2019 kollektivansluta bredband (1000Mbps) samt digital TV för 178 kronor i månaden som kommer läggas som ett tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Alla boende i området kan nyttja föreningens hobbylokal, föreningslokal, gym och övernattningslägenhet. Föreningen har 19 tvättstugor, belägna i 19 hus. Husen på Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan delar på gemensamma tvättstugor. Tvättider vardagar kl 7-22, och kl 8-22 på helger. Cykel- & barnvagnsförråd i huset.

Övrigt

Förskola inom gångavstånd.
Promenadavstånd till city.
Knutpunkt vid Wavrinskys plats.

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Raketgatan 4

Raketgatan 4,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Raketgatan 3
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  5 398 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lövskogsgatan 18
  Månadsavgift
  3 216 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-09-15 12.00 Boka här