Ett modernt hem med sydvästbalkong och fri utsikt

Nya Gårda, Göteborg

Anders Personsgatan 9

På förhand
Avgift
3 659 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ett modernt hem med sydvästbalkong och fri utsikt

Ett modernt hem med sydvästbalkong med utsikt. Social öppenhet och generösa fönsterytor skapar en modern bostad som måste upplevas!

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Anders Personsgatan 9!. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Välkommen till Anders Personsgatan 9!
Inglasad och rofylld balkong med perfekt sydvästläge. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Inglasad och rofylld balkong med perfekt sydvästläge
Sällskapsytan är väl tilltagen och inrymmer både matbord och soffgrupp. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Sällskapsytan är väl tilltagen och inrymmer både matbord och soffgrupp
Välplanerad och öppen disponering. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Välplanerad och öppen disponering
. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Här flödar ljuset in från stora fönsterpartier. Anders Personsgatan 9 - Bjurfors
Här flödar ljuset in från stora fönsterpartier

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett modernt hem med sydvästbalkong med utsikt. Social öppenhet och generösa fönsterytor skapar en modern och kvalitativ bostad som måste upplevas!

Sällskapsrummet är integrerat med det moderna köket vars köksö sammanbinder gästerna med middagsförberedelserna. De påkostade vitvarorna gör matlagningen till en fröjd och här finns bekvämligheter såsom hällspis, ugn, mikro i överskåp, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin.

Innanför sällskapsytorna ligger sovrummet som rymmer plats för dubbelsäng, skrivbord och garderobslängd.

Helkaklat badrum i vitt och svart som erbjuder duschhörna med vikbara dörrar och vardagslyx i form av golvvärme och tvättpelare. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp.

I expansiva Nya Gårda bor ni centralt men samtidigt i ett lugnt och inte minst barnvänligt område med gångavstånd till centrum och några minuter till utfartslederna med bil. Även restauranger, livsmedelsaffärer och övrig service finns alltid inom kort promenadavstånd. I området finns t.ex. Dahls bageri som erbjuder nybakat bröd. Nya Gårda är ett expansivt område och det är alltid något på gång som förhöjer boendekvalitén ytterligare. Gullbergsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk och flera härliga solbryggor att nyttja för de boende i området.

Välkomna hit!

Interiör

Hissen tar er upp till våning tre och redan i hallen slås man av bostadens välplanerade kvadrat och ljuset som flödar in tackvare de stora fönsterpartierna. Hallen har avhängningsmöjligheter och förvaring i garderober med spegelskjutdörrar. Hallen har ett mörkt klinkergolv i entrén som övergår till parkettgolv. Bostaden är genomgående modern och ljus med vitmålade väggar och ekparkettgolv i samtliga rum.

Öppen disponering mellan vardagsrum och kök som avdelas med en praktisk köksö. Här kan man med fördel sitta och avnjuta sin frukost eller iaktta kocken i dennes tillagning. Köket har vita skåpsluckor och gott om förvaring i skåpen. Här finns utrustning såsom hällspis och ugn, fläktkåpa och mikro i högskåp, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Den maskinella utrustningen är från Siemens. Arbetsbänkarna är i grålaminat och ovanför sitter vitt kakel som stänkskydd.

Sällskapsrummet är rymligt och lättmöblerat ger plats för både soffgrupp och matsalsbord. Tre stora fönsterpartier ger ljus till sällskapsytorna och här finns utgången till den inglasade balkongen. Balkongen vetter mot den lugna innergården. Plats för mindre loungegrupp ovan fin trätrall.

Innanför köket ligger bostadens sovrum. Sovrum med plats för dubbelsäng, garderobslängd och plats för skrivbord för den som önskar.

Via hallen nås det rejäla badrummet. Helkaklat med vitt och svart kakel på väggarna och svart klinker på golvet med underliggande golvvärme. Här finns duschhörna med vikbara dörrar, wc, tvättställ med kommod och spegelskåp med spotlights. Här finns även tvättpelare samt extra skåp för förvaring.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gårda 71:4

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Saturnus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
71
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades år 2006 och byggnationen av föreningens fastighet var klar för inflyttning år 2009. AF Bygg AB var byggentreprenör. Föreningen består av 71 stycken lägenheter samtliga upplåts med bostadsrätt, två hyreslokaler, en gästlägenhet samt 42 parkeringsplatser i garage under huset. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna i Göteborg AB och den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Huset byggdes 2008-2009 och under 2014 genomfördes den obligatoriska 5-års garantibesiktningen av föreningens fastighet.

Gjorda renoveringar/underhåll:
2013 Nytt brytskydd på ytter- och källardörrar.
2013 Styrelsen har ansökt om och fått beviljat bygglov för inglasning av balkonger för samtliga lägenheter (inglasning är frivilligt).
2013 Energibesiktning upprättad.
2013 Underhållsplan upprättad.
2016 utfördes reparationer efter en brand på en av balkongerna. Fasaden mot Anders Personsgatan tvättades och entrédörrarna målades om.
2017 Fasadtvätt
2017 Ventilationskontroll OVK
2017 Rengöring av frånluftskanaler

Föreningens ekonomi enligt representant från styrelsen:
Föreningens ekonomi är stabil och långsiktigt inriktad för att gynna föreningens medlemmar. Årsavgiften har sedan inflyttning höjts tre gånger med mindre procentsats. Styrelsen arbetar med att uppdatera den ekonomiska policyn samt en ny långtidsprognos. (Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen 2019-06-20).

Platzer har börjat byggnationen på Vestagatan 4-6. Byggnaden ska eventuellt stå klart år 2021. För mer information se: http://www.platzer.se/Projekt/Garda_Vesta

https://goteborg.se/wps/portal/start/byggande--lantmateri-och-planarbete/kommunens-planarbete/plan--och-byggprojekt/!ut/p/z1/hY_BS8MwGMX_Fg-95vvShiT1lgobNmWbOFiby-hm1lWXpqTRgn-99Sgovtvj_R68BwZqMEP70Xdt7P3Q3hbfGH7c0fJJFlThdp2v8HGvd6uNrraoGRz-A8wS4x9SCM3SF0eWrpGWjGrJC4Gq0g8Z14LrSsAzGDBj8K_2LfYv0BQb5DRPkCKUYPqTI_PZESSZSLlgVLBcCMlT8T1dDadMdmCCvdhgA3kPy6NrjON0n2CC8zyTzvvuZsnZuwR_q1z9FKH-ScLo6s_9xR3kpO6-AHBLl48!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/#info-7

Övrigt: Brf Saturnus ingår i samfälligheten Venus som ansvarar för innergård, miljöhus och garage. Föreningens andel i Gårda GA:6 är 18% och i Gårda GA20:7 är andelen 20,7%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan och inga större renoveringar är planerade för detta året enligt representant från styrelse.

Parkering

Föreningen har 42 stycken parkeringsplatser varav 3 stycken har laddning för elbil. i garaget som nås direkt med hissen och är beläget under den gemensamma gården. Plats går att hyra för 1 000 kr/mån (exkl. elkostnad för elbil). Till garageplatserna är det separat kö. Adressen är inte berättigad till boendeparkering men flera garage finns i området för hyra av parkeringsplats.

TV/bredband

Brf Saturnus är anslutet till Gothnet, vilket är Göteborgs stadsnät. Respektive lägenhetsinnehavare har själva valet att välja vilken internetleverantör man önskar. Föreningen erbjuder kostnadsfritt analogt tvutbud via Telenor med cirka 15 kanaler totalt. Digital TV erbjuds via fibernätet för den som önskar. En uppgradering har skett 2016 med möjlighet till bredband med upp till 1000 Mb.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gästlägenhet som går att hyra av föreningens medlemmar för 200 kr per natt. I byggnaden finns ett cykelförråd till respektive trappuppgång. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 659 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2108%
Andel av årsavgiften är
1,21%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
306
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
134 kr
Försäkring
35 kr
Summa
169 kr

Byggnadssätt

Byggår
2009
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
94

Området

Att bo i Gårda

Gårda är ett område med många nybyggda lägenheter och det har på senare tid blivit ett populärt ställe att bo på. Tidigare var Gårda mer känt som ett företagsområde. I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar. Området har ett bra läge ett stenkast från innerstaden, med ypperliga kommunikationer för att ta sig runt till övriga stadsdelar.

Göteborgs centrum ligger på bekvämt avstånd med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. I stadsdelen Centrum som Gårda tillhör finns ett stort utbud av dagis, förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

I Gårda ligger Vagnhallen som är uppställningsplats för Göteborgs spårvagnar. Göteborg har Sveriges största spårvagnsnät och den första hästspårvagnen började gå 1879. Brandstation i Gårda har sedan 1988 varit huvudstationen i Göteborg. Namnet Gårda kommer från ägorna Stora Gårda, på vars mark stadsdelen är byggd. Fabriksgatan som går genom södra delen av Gårda anlades 1891 har fått namn efter de många fabriker som tidigare låg här. Under 1980 och 1990-talet ändrades stadsdelens karaktär från industriområde till nya bostadsområden med moderna lägenheter.

Gårda ligger invid evenemangsstråket och från Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium, Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg. I hörnan Parkgatan/Ullevigatan har Gamla Ullevi återuppstått i ny skepnad. Här utövas det fotboll av högsta klass då arenan är hemmaarena för tre stora Göteborgslag, IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Arenan är dessutom nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll.

Kommunikation är bra i området med både buss och spårvagn. Centralstationen når du med kollektivtrafik på några minuter.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Anders Personsgatan 9

Anders Personsgatan 9,
416 48 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sixten Camps gata 2
  Månadsavgift
  2 489 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sixten Camps Gata 4
  Utgångspris
  3 080 000 kr
  Månadsavgift
  2 836 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Anders Personsgatan 9
  Månadsavgift
  4 927 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!