Olskroken, Göteborg

Hökegatan 14

Såld, 2021-03-03
Slutpris
3 530 000 kr
Avgift
3 571 kr
Antal rum
2,5
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

 • Extra kontaktperson

  Marcus Davidsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 80
  Telefon: 031-761 79 17

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Mäklaren om Olskroken

BO MITTEMELLAN CITY OCH SKOGEN
I Olskroken och runt Redbergsplatsens mysiga kvarter har du nära till allt. På bara några minuter är du i centrala Göteborg och åt andra hållet har du de stora vidsträckta naturområdena Skatås och Delsjön. Många väljer att bo här av på grund av närheten till city men upptäcker snart att allt ju redan finns runt knuten – butiker, restauranger, caféer och all tänkbar service. Dessutom några av stans vackraste parker och strövområden.

MÖT GAMMALDAGS STADSLIV
Kring Olskrokstorget ser stadslivet ut litegrann som förr, med bagerier, butiker, mysiga kvarterskrogar och en charmig torghandel. Att gå ner till torget och ta in atmosfären, tjôta med handlarna och köpa med sig färsk fisk hem är ett omtyckt lördagsnöje. Här finns också allt du behöver i form av livsmedelsbutik, apotek, bank, systembolag och småbutiker. Ska man beskriva Olskroken och Redbergsplatsen med ett ord är trivsamt en god sammanfattning. Stadsdelen har byggts upp genom flera epoker och består idag av en blandad bebyggelse av flerfamiljshus från förra sekelskiftet ända fram till idag. Redan på 1800-talet när arbetarstadsdelen uppfördes var här mycket liv och rörelse och torghandel precis som idag.

Redbergsplatsen har länge varit en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken. Under en period gick platsen till och med under namnet Korsvägen men fick byta till ett mer unikt namn, uppkallat efter Redbergs landeri som låg strax intill. Till landeriet ska också ha hört ett värdshus och gästgiveri med anor ända tillbaka till 1600-talet. Än idag är området rikt på trevliga, välbesökta kvarterskrogar och caféer som kännetecknas av välkomnande stämning och gästfrihet. Det är enkelt att slinka förbi på en enkel men vällagad middag en vanlig tisdagskväll, eller möta vännerna över en kopp kaffe på något av caféerna.

PLATS FÖR HÄRLIG UTELEK
I Olskroken duggar parkerna tätt. Gubberoparken mitt emot Olskrokstorget har en stor härlig grönyta där du kan ha picknick eller grilla en ljummen sommarkväll. Här finns också en populär och välutrustad lekplats. Slående utsikt och benstärkande promenadstigar får du från toppen av lummiga Redbergsparken, som även har ett stadsodlingsprojekt och en utomhusteater. Att ta promenad genom Östra Kyrkogården skänker en speciell känsla av lugn och stillsamhet, särskilt om du tar vägen genom den nyanlagda och vackra askgravlunden. Eftersom kyrkogården täcker ett stort område tar du dig snabbt till Kålltorp om du genar, även i ett lugnt tempo.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Olskroken? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Olskrokens 3 bästa

3
 • Cum Pane - ekologisk bakverkstad
 • Bara Bra Mat - Ekologisk mat
 • Ostindiska Ölkompaniet

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Olskroken, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lagerströmsplatsen 4
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 723 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!