Välrenoverad lägenhet i öppen planlösning högst upp i huset

Olskroken, Göteborg

Kobbarnas Väg 3

På förhand
Avgift
2 018 kr
Antal rum
2
Boarea
64 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välrenoverad lägenhet i öppen planlösning högst upp i huset

Häftig bostad högst upp i huset med många kvadratmeter och låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna fina lägenhet högst upp i huset. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors
Varmt välkomna till denna fina lägenhet högst upp i huset
Köket renoverades 2015 och är från märket Epoq. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors
Köket renoverades 2015 och är från märket Epoq
Vacker bänkskiva i ljus kvartskomposit. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors
Vacker bänkskiva i ljus kvartskomposit
. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors

Den skiftande mosaiken matchas väl mot det annars vita köket

Den gedigna enstavsparketten går genom hela kök & vardagsrumsdelen. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors
Den gedigna enstavsparketten går genom hela kök & vardagsrumsdelen
Stora fönster i västerläge ger ett enormt ljusinsläpp. Kobbarnas Väg 3 - Bjurfors
Stora fönster i västerläge ger ett enormt ljusinsläpp

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna rymliga och renoverade tvårummare i högt läge med gott om ljusinsläpp. Bostaden så gott som totalrenoverades under 2015. Då skapade man även en ny planlösning och flera väggar revs ner.
Här finner man ett smakfullt kök i vitt högblankt utförande. Det ges en given plats för matsalsbordet för minst sex personer för stora sociala sammanhang. Luftigt vardagsrum i öppen planlösning med gott om plats för soffgruppen samt två stora fönster med fri utsikt. Här finner man också en nylagd ekparkett i enstav. Bostadens sovrum har en lyxig heltäckningsmatta. Här finner man inbyggda garderober, takrosett och utgången mot bostadens balkong med kvällssol. Lägenheten erbjuder goda förvaringsutrymmen via flertalet garderober samt både vinds- och källarförråd.
Föreningens goda tekniska- och ekonomiska status förstärker intrycket. Gemensam uteplats med grillmöjligheter. Låg avgift och hiss i huset.

Gångavstånd till centrala Göteborg och Olskrokstorget runt hörnet med sitt stora utbud av service; torghandel, mataffär, frukthandel, blomsterbutik och apotek. I de närliggande kvarteren finns även bra restauranger och caféer. Från både Olskrokstorget och Redbergsplatsen går flertalet spårvagnar och buss. Det går även att promenera, alternativt cykla till Avenyn. På bekvämt cykelavstånd är även den rofyllda Delsjöterrängen belägen.

Interiör

Ta hissen, eller trapporna högst upp i huset! Väl innanför ytterdörren välkomnas man rakt in i bostadens hjärta. Till höger finns en bra plats för avhängning av kläder samt förvaring i form av två inbyggda garderober. Tittar man ner ser man den vackra gedigna ekparketten som löper tröskelfritt genom hela köks- och vardagrumsdelen.

Till höger från ingången blickar man över det stilrena köket i vitt högblankt utförande från Epoq. Man har tagit tillvara på takhöjden och i överskåpen sitter dimbara spotlights. Det finns gott om plats för förvaring och bra arbetsytor via den ljusa slitstarka kvartskompositskivan med nedsänkt ho. Ovan denna vilar en mosaik i skiftande färgsättning. Vitvarorna är rostfria och består av kyl/fyrs, kolfilterfläkt, varmluftsugn, inbyggd micro, extra bred induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum finns utrymme för ett större middagsbord för minst åtta personer. I taket sitter dimbara spotlights.

Stort och luftigt vardagsrum med fönsterpartier som skänker bra med ljus. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för större soffgrupp och tv-möbel. På golvet ligger samma fina ekgolv och väggarna är målade i en mörkare nyans. Man hittar fina detaljer såsom breda fönsterbräden i sten och gjutjärnsradiatorer.

Bostadens sovrum är verkligen rymligt och är helt fritt från insyn. Här ges gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en skrivbordsdel eller läshörna för den som önskar. Här finner man en inbyggd skjutdörrsgarderob som tar hand om all tänkbar förvaring. På golvet ligger en lyxig heltäckningsmatta och väggarna är målade i en behaglig grön nyans. Från sovrummet nås den stora balkongen. En plats att njuta av härliga sommarkvällar med en beundransvärd utsikt. Balkongen vetter i västerläge och erbjuder sol från eftermiddagen till solnedgång.

Badrummet nås från vardagsrummet. Här är väggarna kaklade i vitt med en grå bård och på golvet ligger grått klinker. Här finns utrustning såsom wc, dusch, handfat spegelskåp samt vattenburen handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Väduren Nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Väduren nr 2 består av ett flerbostadshus med 24 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt med en total lägenhetsyta om 1 404 kvm, belägna på fastigheten Göteborg Gårda 70:2. Fastigheten är friköpt. Föreningen använder sig av linjär avskrivning.

Genomförda renoveringar:
Stambyte gjordes 2004 och i samband med detta renoverades samtliga badrum. Samtidigt byttes all gemensam el ut. Några år innan detta gjordes nya balkonger och dränering samt gjutning av nya trappor utomhus. Efter stambytet renoverades källaren och trappuppgången med nya säkerhetsdörrar. Även taket lades om och nya fönster installerades. Energideklaration utfördes under 2009.

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar är på gång då det mesta redan är gjort enligt föreningen. Det finns en underhållsplan.

Föreningens ekonomi:
Föreningen gör årliga avsättningar till yttre underhåll. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar men föreningen reserverar sig för detta i förhållande till höjda driftskostnader.

Information om kapitaltillskott:
De flesta lägenheterna i föreningen har gjort ett kapitaltillskott. Så även denna lägenhet. Kapitaltillskott avser vad bostadsrättsföreningens medlemmar tillskjutit till bostadsrättsföreningens egna kapital. Det kan genomföras av bostadsrättshavarna för att betala av föreningens lån och sänka årsavgiften. Avgiften har således sänkts för de lägenheter som hittills gjort kapitaltillskott. För de övriga var det nära 10 år sedan avgiften ändrades.

Förvaltning:
Ekonomisk förvaltning sköts i egen regi.

Parkering

Det råder boendeparkering i området.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband: Möjlighet att få internet via Com Hem och Telenor. Beställs och betalas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en härlig gemensam gård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 018 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,58%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
64 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
94

Området

Mäklaren om Olskroken

I Olskrokens mysiga kvarter har du nära till allt. På bara några minuter är du i centrala Göteborg och åt andra hållet har du de stora vidsträckta naturområdena Skatås och Delsjön. Många väljer att bo här av just den anledningen men upptäcker snart att allt ju redan finns runt knuten – butiker, restauranger, caféer och all tänkbar service. Dessutom några av stans vackraste parker och strövområden.

SPÅRVAGNSKNUTPUNKT OCH FISKBODAR
Kring Olskrokstorget ser stadslivet ut litegrann som förr, med bagerier, ostbutik, mysiga kvarterskrogar och en charmig torghandel. Att gå ner till torget och ta in atmosfären, tjôta med handlarna och kanske köpa med sig lite färsk fisk hem är ett omtyckt lördagsnöje. Här finns också allt man behöver i form av livsmedelsbutik, apotek, bank, systembolag, inredningsbutiker och en trevlig bokhandel.

Ska man beskriva Olskroken och Redbergsplatsen med ett ord är trivsamt en god sammanfattning. Stadsdelen har byggts upp genom flera epoker och består idag av en blandad bebyggelse av flerfamiljshus från förra sekelskiftet och fram till 2000-tal. Redan på 1800-talet när arbetarstadsdelen uppfördes var här mycket liv och rörelse och torghandel precis som idag.

Redbergsplatsen har länge varit en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken. Under en period gick platsen till och med under namnet Korsvägen men fick byta till ett mer unikt, uppkallat efter Redbergs landeri som låg strax intill. Till landeriet ska också ha hört ett värdshus och gästgiveri med anor ända tillbaka till 1600-talet. Än idag är området rikt på trevliga, välbesökta kvarterskrogar och caféer som kännetecknas av en välkomnande stämning och gästfrihet. Det är enkelt att slinka förbi på en enkel men vällagad middag en vanlig tisdagskväll, eller mötas över en kopp kaffe på något av caféerna.

BARNSKRATT OCH SINNESRO
I Olskroken och kring Redbergsplatsen duggar parkerna tätt. Gubberoparken mitt emot Olskrokstorget har en stor härlig grönyta som är perfekt för picknick eller grillning en ljummen sommarkväll. Där finns också en populär och välutrustad lekplats. Slående utsikt och benstärkande promenadstigar får man från toppen av lummiga Redbergsparken, som även har ett stadsodlingsprojekt och en utomhusteater. Att promenera genom Östra Kyrkogården skänker en speciell känsla av lugn och stillsamhet, särskilt om man tar vägen genom den nyanlagda och vackra askgravlunden. Eftersom kyrkogården täcker ett stort område tar du dig snabbt till Kålltorp om du genar, även i ett lugnt tempo.

Köpa eller sälja bostad i Olskroken/Redbergsplatsen? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Olskrokens 3 bästa

3
 • Tidbloms pub - Quizkvällar och trevlig miljö
 • Torghandlen vid Olskrokstorget
 • Bara Bra Mat - Ekologisk mat

Karta

Kobbarnas Väg 3

Kobbarnas Väg 3,
416 47 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Olskroken, Göteborg

  Adress
  Övre Olskroksgatan 6
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 147 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  80 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Olskroken, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lagerströmsplatsen 4
  Månadsavgift
  3 723 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!