Välrenoverad lägenhet i öppen planlösning

Olskroken, Göteborg

Kobbarnas Väg 5

På förhand
Utgångspris
2 880 000 kr
Avgift
3 347 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Välrenoverad lägenhet i öppen planlösning

Häftig bostad högt upp i huset med många kvadratmeter i välmående förening!

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Här ges en utmärkt matplats för flertalet personer. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Här ges en utmärkt matplats för flertalet personer
Rymlig lägenhet med öppen planlösning. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Rymlig lägenhet med öppen planlösning
Från våning fem är ljusinsläppet påtagligt. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Från våning fem är ljusinsläppet påtagligt
Härifrån har man en makalös vy över delar av staden. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Härifrån har man en makalös vy över delar av staden
Det erbjuds en vacker solnedgång då läget är väster. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Det erbjuds en vacker solnedgång då läget är väster
Utmärkt vägg att placera en soffa, eller ha som tv-vägg för den som vill skärma av mot köket. Kobbarnas Väg 5 - Bjurfors
Utmärkt vägg att placera en soffa, eller ha som tv-vägg för den som vill skärma av mot köket

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna rymliga och renoverade tvårummare i högt läge med gott om ljusinsläpp. Bostaden är välrenoverad sedan 2018. Då skapade man även en ny planlösning och flera väggar revs ner.
Här finner man ett smakfullt kök i vitt utförande. Det ges en given plats för matsalsbordet för minst sex personer för stora sociala sammanhang. Luftigt vardagsrum i öppen planlösning med gott om plats för soffgruppen samt två stora fönster med fri utsikt. I bostadens sovrum finns det gott om utrymme. Här finner man även utgången mot bostadens balkong med kvällssol. Lägenheten erbjuder goda förvaringsutrymmen via två inbyggda garderober samt både vinds- och källarförråd.
För den som önskar två sovrum finns möjlighet att ändra planlösningen, se den alternativa planskissen och fråga gärna mäklaren om mer information.
Föreningens goda tekniska- och ekonomiska status förstärker intrycket. Gemensam uteplats med grillmöjligheter. Låg avgift och hiss i huset. Föreningen håller på att göra om två rum i källaren till övernattningsrum som kommer stå klara våren 2020.

Gångavstånd till centrala Göteborg och Olskrokstorget runt hörnet med sitt stora utbud av service; torghandel, mataffär, frukthandel, blomsterbutik och apotek. I de närliggande kvarteren finns även bra restauranger och caféer. Från både Olskrokstorget och Redbergsplatsen går flertalet spårvagnar och buss. Det går även att promenera, alternativt cykla till Avenyn. På bekvämt cykelavstånd är även den rofyllda Delsjöterrängen belägen.

Interiör

Ta hissen, eller trapporna till våning fem! Väl innanför ytterdörren välkomnas man rakt in i bostadens hjärta. Till höger finns en bra plats för avhängning av kläder. Förvaring ges även till vänster i form av två inbyggda garderober. Tittar man ner ser man ett fint laminatgolv som löper tröskelfritt genom hela köks- och vardagsrumsdelen och vidare in i sovrummet.
Rakt fram från ingången blickar man över det stilrena köket i vitt utförande. Det finns gott om plats för förvaring och bra arbetsytor på den mörka arbetsbänken. Ovan denna vilar ett vitt kakel med fasade kanter. Vitvarorna består av integrerad kyl/frys, kolfilterfläkt, varmluftsugn, inbyggd micro, extra bred induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Tack vare den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum finns utrymme för ett större middagsbord för minst åtta personer. I taket sitter dimbara spotlights.

Stort och luftigt vardagsrum med fönsterpartier som skänker bra med ljus. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för större soffgrupp och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och som fondvägg har man tagit fram originalväggen.
För den som önskar ändra planlösningen kan man sätta upp en vägg mellan kök och vardagsrum där vardagsrummet görs om till sovrum. Vidare sätter man upp en vägg i det stora sovrummet och delar av det för att få ett vardagsrum där inne. Se gärna skiss på den alternativa planlösningen.

Bostadens sovrum är verkligen rymligt och är helt fritt från insyn. Här ges gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt ett skrivbord eller läshörna för den som önskar. Här finns även plats för en stor garderob eller kanske en inbyggd walk in closet. Väggarna är även här målade i vitt. Från sovrummet nås den stora balkongen. En plats att njuta av härliga sommarkvällar med en beundransvärd utsikt. Balkongen vetter i västerläge och erbjuder sol från eftermiddagen till solnedgång.

Badrummet nås från vardagsrummet. Här är väggarna halvkaklade i vitt och på golvet ligger en grå våtrumsmatta. Här finns utrustning såsom wc, badkar, handfat med underskåp samt spegelskåp.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf. Väduren 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Väduren 3 registrerades 1943. Samma år bebyggdes fastigheten med ett flerbostadshus utgörande 1 404 kvadratmeter lägenhetsyta. Det finns sammanlagt 24 lägenheter, samtliga 2 rum och kök.

Föreningens fastighet Gårda 70:3 förvärvades 1944. Det utgår således ingen tomträttsavgäld till kommunen. Lån per kvadratmeter uppgår till cirka 1 448 kr.

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan 2013-2042. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Genomförda renoveringar:
2004 - Renoverades taket.
2005 - Dränering runt huset.
2005 - Relining av stammar.
2006 - Renovering av trapphus samt tvättstuga.
2009 - Renovering balkonger och fönsterbyte till 3-glas.
2010 - Omputsning av fasad. OVK.
2013 - Plåtarbete på tak för att minska risken för insläpp av regn.
2014 - Byte av vattenledningar från gatan till huset, utförd av Göteborg stad. Vattenläcka värmesystem med fuktskador i fyra lägenheter.
2017 - Djuprengöring samt målning av trapphus och källarplan. Man gjorde en gemensam brandväg på baksidan samt omdragning av dagvattnet.
2018 - Lätt renovering av cykelrum.
2019 - Installation av en ny hiss.

Planerade renoveringar/ väsentliga händelser:
- Just nu görs två rum i källaren om till övernattningsrum. Detta är snart klart.
- Renovering/ommålning av trapphus, offerter har tagits in och start planeras till våren -20.

Föreningen ser över möjligheten att sälja av vinden för att skapa fler bostadsrätter som ger en högre intäkt till föreningen. Inga vidare beslut är tagna på detta.

Avgiftsförändringar:
Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar. Senast man höjde avgiften var med någon procent år 2017.

Parkering

I området råder boendeparkering. Det finns även ett p-garage vid Lagerströmsplatsen. Det går att söka p-platser på https://www.parkeringgoteborg.se/utrhyrningsområden.

TV/bredband

TV via Com Hem. Ingår i avgiften.
Bredband leverantör Com Hem. Avtal tecknas och betalas separat. Man ser över möjlighet att dra in fiber.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med utemöbler och grill.
Föreningen anordnar gemensam gårdsstädning 1 gång/år.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Dessutom finns ett cykelförråd. Föreningen ska under våren 2020 göra om två rum i källaren till övernattningsrum.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Parkering

I området råder boendeparkering. Det finns även ett p-garage vid Lagerströmsplatsen. Det går att söka p-platser på https://www.parkeringgoteborg.se/utrhyrningsområden.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 347 kr

Inklusive värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,49%
Andel av årsavgiften är
4,57483%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 880 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
65 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
140 kr
Summa
140 kr

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
113
Energideklarationsdatum
2019-02-20

Området

Mäklaren om Olskroken

I Olskrokens mysiga kvarter har du nära till allt. På bara några minuter är du i centrala Göteborg och åt andra hållet har du de stora vidsträckta naturområdena Skatås och Delsjön. Många väljer att bo här av just den anledningen men upptäcker snart att allt ju redan finns runt knuten – butiker, restauranger, caféer och all tänkbar service. Dessutom några av stans vackraste parker och strövområden.

SPÅRVAGNSKNUTPUNKT OCH FISKBODAR
Kring Olskrokstorget ser stadslivet ut litegrann som förr, med bagerier, ostbutik, mysiga kvarterskrogar och en charmig torghandel. Att gå ner till torget och ta in atmosfären, tjôta med handlarna och kanske köpa med sig lite färsk fisk hem är ett omtyckt lördagsnöje. Här finns också allt man behöver i form av livsmedelsbutik, apotek, bank, systembolag, inredningsbutiker och en trevlig bokhandel.

Ska man beskriva Olskroken och Redbergsplatsen med ett ord är trivsamt en god sammanfattning. Stadsdelen har byggts upp genom flera epoker och består idag av en blandad bebyggelse av flerfamiljshus från förra sekelskiftet och fram till 2000-tal. Redan på 1800-talet när arbetarstadsdelen uppfördes var här mycket liv och rörelse och torghandel precis som idag.

Redbergsplatsen har länge varit en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken. Under en period gick platsen till och med under namnet Korsvägen men fick byta till ett mer unikt, uppkallat efter Redbergs landeri som låg strax intill. Till landeriet ska också ha hört ett värdshus och gästgiveri med anor ända tillbaka till 1600-talet. Än idag är området rikt på trevliga, välbesökta kvarterskrogar och caféer som kännetecknas av en välkomnande stämning och gästfrihet. Det är enkelt att slinka förbi på en enkel men vällagad middag en vanlig tisdagskväll, eller mötas över en kopp kaffe på något av caféerna.

BARNSKRATT OCH SINNESRO
I Olskroken och kring Redbergsplatsen duggar parkerna tätt. Gubberoparken mitt emot Olskrokstorget har en stor härlig grönyta som är perfekt för picknick eller grillning en ljummen sommarkväll. Där finns också en populär och välutrustad lekplats. Slående utsikt och benstärkande promenadstigar får man från toppen av lummiga Redbergsparken, som även har ett stadsodlingsprojekt och en utomhusteater. Att promenera genom Östra Kyrkogården skänker en speciell känsla av lugn och stillsamhet, särskilt om man tar vägen genom den nyanlagda och vackra askgravlunden. Eftersom kyrkogården täcker ett stort område tar du dig snabbt till Kålltorp om du genar, även i ett lugnt tempo.

Köpa eller sälja bostad i Olskroken/Redbergsplatsen? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Olskrokens 3 bästa

3
 • Tidbloms pub - Quizkvällar och trevlig miljö
 • Torghandlen vid Olskrokstorget
 • Bara Bra Mat - Ekologisk mat

Karta

Kobbarnas Väg 5

Kobbarnas Väg 5,
416 47 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60