Örgryte - Bö, Göteborg

Apelgången 3

Besiktigad
Utgångspris
8 800 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
381 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
112 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ett paradis i Örgryte trädgårdsstad på Apelgången 3, här njuter man av en vacker villa med egen trädgård och ett lugnt läge.

Bilder

Välkommen till Apelgången 3. Apelgången 3 - Bjurfors
Välkommen till Apelgången 3
. Apelgången 3 - Bjurfors

Nu blommar det på Apelgången

Ljusa inbjudande sällskapsytor. Apelgången 3 - Bjurfors
Ljusa inbjudande sällskapsytor
. Apelgången 3 - Bjurfors
. Apelgången 3 - Bjurfors
Många bevarade inredningsdetaljer. Apelgången 3 - Bjurfors
Många bevarade inredningsdetaljer

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Nu kan ni njuta av ett eget otroligt charmigt boende i Örgryte trädgårdsstad. Villan är ritad av arkitekt Nils Olsson 1922 och har varit i samma familjs ägo sedan dess.
Nu bjuds nya ägare in till ett fantastiskt boende. Här är man omgiven av vackra villor belägna på en lugn återvändsgata. Här finns allt man önskar, vacker träfasad, takkupor, glasveranda och många bevarade originaldetaljer i interiören. Entréplanet har sällskapsytor med glasveranda, matsal och kök. En trappa upp finns tre fina sovrum med vackra vyer över området, Gothia Towers och Liseberg. Ett av sovrummen har balkong. Badrum med badkar. Vinden har stora ytor och är man lite uppfinningsrik kanske den går att inreda! Källaren har runt 1,85 i takhöjd och erbjuder bra ytor om 38 kvm för trevliga hobbyintressen. Här finns många fina detaljer bevarade som t.ex gjutjärnselement på fötter, takkupor varav en med takmålning, fint trappräcke till det övre planet mm.
Trädgården har knastrande grusgångar, planteringar och gräsmatta.
Ett underbart citynära boende, välkomna!

Interiör

Välkommen in till ett underbart hem. Den pampiga stentrappan och den vackra ytterdörren leder oss in i hallen som känns välkomnande och trevlig. Här finns plats för ytterkläder både vid entrédörren och inne i hallen. Från hallen når man det övre planet och källaren.

Sällskapsrummet är trevligt med en ljus och fin glasveranda och en pampig öppen spis. (ej i funktion). Här finns plats för en skön sittgrupp framför den öppna spisen. Glasverandan är riktigt mysig och ljus, en perfekt plats för en kopp kaffe efter maten.
Matsal ligger i direkt anslutning till sällskapsrummet, här dukas det upp till trevliga middagar och om sommaren öppnas dubbeldörrarna upp mot trädgården. Trädgården ligger några trappsteg ner och här finns även en liten pergola.

Från matsalen når man köket som ligger härligt med vy över trädgården. Bra ytor för matlagning och med plats för ett mindre köksbord.

Det övre planet har en hall som sammankopplar alla sovrummen och badrummet med varandra. Det finns totalt tre sovrum, två av sovrum är lite större och har egna klädkammare och ett är lite mindre och passar bra som barnrum. Här finns även en balkong med härliga vyer mot centrum. Vinden har stora ytor och nås idag från hallen.

Källaren har fönster och fina ytor till matkällare och andra hobbyintressen.

Snart blomstrar trädgårdarna i området och det blir så inbjudande och vackert, välkomna!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bö 25:7

Övrigt

Perfekt cityboende, det tar bara en kvart att promenera in till city, och på vägen dit passerar man knutpunkten Korsvägen (där bland annat flygbussen stannar) samt evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Världskulturmuseet, Scandinavium, Svenska Mässan och biopalatset Bergakungen. Än närmare är det till ICA Focus - stans bästa och mest välsorterade mataffär. Närheten till Delsjöområdet är en stor tillgång och här kan man bada, fiska, spela golf, motionera eller bara vandra runt och njuta av den storslagna naturen.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
4 700 kr
Värme
23 637 kr
Försäkring
3 425 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
4 200 kr
Summa
37 962 kr

Observera att den årliga fastighetsavgiften inte är medräknad under driftskostnader

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Stadsplan (1931-08-14) Tomtindelning (1923-04-26) Stadsplan (1921-07-22)

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 445 000 kr
Byggnadsvärde
1 416 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 800 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
112 kvm*
Tomtarea
381 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare och vind
Byggår
1922
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas/3-glas
Grundmur
Natursten

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
196

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Apelgången 3

Apelgången 3,
412 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy