Vindstvåa med enastående utsikt över staden!

Örgryte - Jakobsdal, Göteborg

Påskbergsgatan 10

På förhand
Avgift
3 729 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vindstvåa med enastående utsikt över staden!

Välplanerad bostad högst upp i huset med fönster i två väderstreck i anrika Jakobsdal.

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Enastående utsikt. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors
Enastående utsikt
. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors
. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors
I köket får ni plats med ett matbord med plats för minst fyra personer. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors
I köket får ni plats med ett matbord med plats för minst fyra personer
Utsikt från vardagsrummet. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors
Utsikt från vardagsrummet
. Påskbergsgatan 10 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Örgryte och Påskbergsgatan. Här finner ni en modernt renoverad och välplanerad bostad med stora fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Byggnaden uppfördes under 30-talet och bostaden byggdes 1985. Hiss finns. Bra, centralt läge och likväl som ni bor med direkt närhet till Delsjöområdet och Härlanda tjärn, har ni också närheten till stadens puls. Gothia Towers, Liseberg, Ica Focus, Apotek, blomsterbutik och Systembolag finns inom gångavstånd. Avenyn med dess restauranger och caféer når du på ca 10 minuters promenad. Alldeles i närheten finns kollektivtrafik där både buss och spårvagn tar er dit ni önskar.

Interiör

Kliv in genom den vackra porten och ta hissen upp till våning fem och ta de sista stegen upp till våning sex. Ni välkomnas direkt av en stor och rymlig hall med gott om plats för avhängning. Ytterligare förvaring finns via garderober vidare in i bostaden. Hallen är centralt placerad och härifrån nås bostadens alla rum. Väggarna är vita och på golvet ligger ett klassiskt vackert ekparkettgolv som följer resten av bostaden.

Till vänster i hallen ligger bostadens rymliga badrum som renoverades under 2012. Vitt kakel pryder väggarna och på golvet vilar blyertsgrå klinker. Utrustningen består av dusch samt vikbara duschdörrar, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin.

Till höger i hallen når ni det härliga köket med stort fönsterparti som vetter mot den rofyllda innergården och med utsikt över takåsarna. Här får ni plats med ett matbord med plats för minst fyra personer. Bra arbetsytor och gott om förvaring via flertalet skåp och lådor. Skåpsluckorna är vita och bänkskivan består av slitstarkt massivt trä. Vitt kakel ovan diskbänken och rostfria vitvaror. Tre väggar är vita och den fjärde pryds av en konstgjord tegelvägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis/ugn, mikro, kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin.

Vidare ut i hallen öppnar det fantastiska vardagsrummet upp sig. Här har ni en hänförande utsikt över hela staden tack vare två stora fönsterpartier. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp, tv-möbel och ytterligare möblemang för den som önskar. Till vänster i vardagsrummet finns en gömd klädkammare med gott om plats för förvaring.

Längst in i bostaden ligger det rofyllda och ljusa sovrummet med fönsterparti som vetter mot innergården och takåsarna. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och tillhörande möblemang. Gott om förvaring tack vare garderober längs ena väggen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

BÖ 33:10-11

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Påskbergsgatan 10-12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg, Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10-12. På fastigheten har det uppförts två byggnader under 30-talet. Fastigheten är försäkrad via Länsförsäkringar. I föreningen finns 34 bostadsrätter: 10 st 1 rok, 14 st 12 rok och 10 st 3 rok, med en total bostadsarea om 1.839 kvadratmeter.

Ovanstående information är baserad på föreningens årsredovisning och kontakt med ordförande under 2018.

Föreningens ekonomi

Revisorsringen Sverige AB har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under våren 2016 har OVK-besiktningen utförts.
Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.

Parkering

Garageplatser finns att hyra för 1000 kronor per månad. Det är dock kö till dessa i dagsläget. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område Ö6 och Ö7 för en kostnad om ca 460 kr i månaden, område Ö7 kostar ca 355 kr/mån.

TV/bredband

Basutbud via Com Hem samt bredband via Com Hem. Båda ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Uteplats för medlemmarna på innergården med utemöbler och grill samt cykelparkering.
Tvättstuga med 2 stycken tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, mangel samt centrifug.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
114
Energideklarationsdatum
2009-10-19

Uteplats/balkong

Bygglov är inskickat och godkänt för byggnation av terrass. Sökt storlek om ca 1400 x 6000. Blir det byggnation kommer det att bli en utgång från köket.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd som tillhör bostaden är placerat i källaren.

TV/bredband

ComHem.

ComHem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 729 kr

Vatten, värme, kabel-tv samt bredband är inkluderat i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,31%
Andel av årsavgiften är
3,31%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
216
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
62 kvm*
Vindsvåning
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
300 kr
Försäkring
167 kr
Summa
467 kr

Byggnadssätt

Byggår
1985

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Påskbergsgatan 10

Påskbergsgatan 10,
412 68 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15