Vindstvåa i populära Jakobsdal med slående utsikt!

Örgryte - Jakobsdal, Göteborg

Påskbergsgatan 12

På förhand
Pris
3 395 000 kr
Avgift
3 991 kr
Antal rum
2
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vindstvåa i populära Jakobsdal med slående utsikt!

Välkomna till en vindspärla utöver det vanliga med öppen planlösning, fönster i motsatta väderstreck och slående utsikt på våning 6/6!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Påskbergsgatan 12!. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors
Välkomna till Påskbergsgatan 12!
Här ges plats för större middagsbord för många gäster. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors
Här ges plats för större middagsbord för många gäster
Avnjut middagen till den enastående kvällsvyn över stadens puls. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors
Avnjut middagen till den enastående kvällsvyn över stadens puls
Utsikten blir något alldeles extra om kvällarna. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors
Utsikten blir något alldeles extra om kvällarna
. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors
. Påskbergsgatan 12 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Den här bostaden kommer att visas på Bjurfors stora visningsvecka i januari!

Välkomna högst upp i huset till en unik vindslägenhet utöver det vanliga! Bostaden karaktäriseras av ljus och rymd genom den öppna planlösningen och dess generösa ytor. I detta hem har man tänkt på detaljer och det märks direkt när ni stiger innanför dörren och möts av gröna marmorplattor med underliggande golvvärme. Lägenheten präglas också av ett stilrent badrum, moderna kökslösningar och goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och större matsalsbord där ni äter middag med enastående utsikt över stadens puls. Det rymliga sovrummet bjuder på god förvaring och har fönster mot föreningens innergård vilket ger goda förutsättningar att sova gott om nätterna.
Varmt välkomna att trivas!

Bostaden har ett bra, centralt läge och likväl som ni bor med direkt närhet till Delsjöområdet och Härlanda tjärn, har ni också närheten till stadens puls. Gothia Towers, Liseberg, Ica Focus, Apotek, blomsterbutik och Systembolag finns inom gångavstånd. Avenyn med dess restauranger och caféer når du på ca 10 minuters promenad. Alldeles i närheten finns kollektivtrafik där både buss och spårvagn tar er dit ni önskar.

Interiör

Ta hissen upp till våning 5 och fortsätt upp via trappan till våning 6/6. Stig in i den välkomnande hallen där golvvärme tar hand om era frusna fötter genom de stilrena marmorplattorna i mörkgrön ton. Direkt till vänster finns plats att hänga av era ytterkläder och skor.

Vidare in i lägenheten där kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning som ger stora och öppna ytor vilket lämpar sig utmärkt för sociala tillställningar. Det rymliga köket signerat HTH är en dröm för den matintresserade då det bjuder på en extra bred ugn med induktionshäll från Siemens och goda förvaringsmöjligheter för era köksredskap. Köksinredningen går i vitt vilket matchas med överskåpen i läcker gul ton med undersittande spotlights. Maten lagar ni på den generösa arbetsbänken i grått och med utsikt över föreningens innergård. Övrig utrustning är kyl/frys (Siemens), mikro, spisfläkt samt diskmaskin (Siemens) för extra komfort.

Vardagsrumsdelen blir en naturlig samlingspunkt för era sociala tillställningar med nära och kära. Matbordet finner sin naturliga plats intill det stora fönsterpartiet och middagen avnjuter ni till en fantastisk utsikt över staden. Detta är en utsikt som bara måste upplevas! Rummet ger även plats för större soffgrupp med tv-möbel samt annat möblemang om så önskas. Här finns även en inbyggd klädkammare som underlättar er förvaring. På golvet löper vacker parkett och väggarna är genomgående vitmålade.

Sovrummet är likt övriga rum mycket rymligt och ger med enkelhet plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Längs ena kortsidan finns en garderobsvägg som tar hand om er klädförvaring och på andra sidan finns ett skåp i fullhöjd som lämpar sig utmärkt som städskåp. Två fönster släpper in ljus och vetter mot föreningens lugna innergård vilket ger er goda förutsättningar att sova gott om nätterna. Samma fina parkett löper och även här är väggarna vitmålade.

Badrummet nås från hallen och är mycket stilrent och välrenoverat. Stengrå klinker pryder golvet och väggarna är helkaklade i vitt. Badrumsinredningen består av handfat med kommod från Svedbergs, wc, dusch med glasdörrar, spegelskåp med belysning och ett större förvaringsskåp, även det från Svedbergs. En handdukstork ger extra bekvämlighet till badrummet.

Ett hem som ger alla förutsättningar att trivas i!

Fakta

Fastighetsbeteckning

BÖ 33:10-11

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Påskbergsgatan 10-12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg, Bö 33:10 med adress Påskbergsgatan 10-12. På fastigheten har det uppförts två byggnader under 30-talet. Fastigheten är försäkrad via Länsförsäkringar. I föreningen finns 34 bostadsrätter: 10 st 1 rok, 14 st 2 rok och 10 st 3 rok, med en total bostadsarea om 1 839 kvm.
Ovanstående information är baserad på föreningens årsredovisning och kontakt med ordförande under 2018.

Föreningens ekonomi

Revisorsringen Sverige AB har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under våren 2016 har OVK-besiktningen utförts.
Utbyte av ventilationsfläktar på tak har gjorts till energisparande tryckstyrda för förhöjd komfort i anläggningen.

Parkering

Garageplatser finns att hyra för 1000 kronor per månad. Det är dock kö till dessa i dagsläget. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område Ö6 och Ö7 för en kostnad om ca 460 kr i månaden, område Ö7 kostar ca 355 kr/mån.

TV/bredband

Basutbud via Com Hem samt bredband via Com Hem. Båda ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Uteplats för medlemmarna på innergården med utemöbler och grill samt cykelparkering.
Tvättstuga med 2 stycken tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, mangel samt centrifug.

Uteplats/balkong

Bygglov är inskickat och godkänt för byggnation av terrass. Sökt storlek om ca 1400 x 6000. Blir det byggnation så kan utgång till terrassen byggas från köket eller sovrummet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

TV/bredband

Comhem

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 991 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,54%
Andel av årsavgiften är
3,54%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
116
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2

Byggnadssätt

Byggår
1985

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Påskbergsgatan 12

Påskbergsgatan 12,
412 68 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15