Örgryte - Kärralund, Göteborg

Lundehagsgatan 7

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
10 500 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
510 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
212 kvm / 93 kvm

Visning

 • söndag 6/12, KL 14:00 - 15:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 7/12, KL 16:30 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

En ljus och tidlös 30-talsarkitektur med nio rum i tre våningsplan samt källare.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

En lugn och vacker gata. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors
En lugn och vacker gata
Härliga sällskapsytor i fil. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors
Härliga sällskapsytor i fil
. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors
. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors
. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors
. Lundehagsgatan 7 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Vind
Planlösning
Källare

Beskrivning

Beskrivning

Grönskan omfamnar denna stora, höga och tidstrogna funkisvilla om hela nio rum över tre etage. Fasadens formspråk är tidlöst rent med de klassiskt stora fönsterpartierna. Den spännande sluttningstomten utgår från ett skyddat trädäck som ligger ovanför grönska, stenlagda gångar och trappor. Trädgårdens många olika trädsorter bidrar till utemiljöns speciella karaktär. Villans interiör är mycket starkt präglad av arkitekturstilens känsla för luft, yta och ljus från alla håll. Entréplanets stilrena sällskapsytor kantas av stora glaspartier som låter ljuset falla fritt över öppna parkettytor. Entréplanets alla rum ligger i öppen planlösning med varandra och med det stora köket. I sällskapsytornas mitt tronar en tidstypiskt smäcker öppen spis; bara en av många ikoniska detaljer. Mellanplanet har skojig planlösning med tre stora och sällsynt ljusa sovrum i tre av villans hörn samt ett stort badrum och ett mindre sovrum i det fjärde. På vindsplanet finns två stora gavelrum med charmigt snedtak och en inre hall med wc och takfönster. Den stora källaren erbjuder omfattande förvaringsytor, garage, tvättstuga mm. Läget är mycket charmigt i de backiga och grönskande kvarteren; högt över staden men bara minuter från antingen Delsjöns tysta natur eller folklivet nere i city.

Interiör

De höga, vita funkisvillorna kantar den smala Lundehagsgatan. Grönskan svämmar nästan över i de backiga kvarteren och i slutet av gatan tar den över helt med vild natur. Villan ligger med gaveln ut mot gatan. Den stora uppfarten är belagd med kullersten och här finns plats för flera bilar.

Villans tidstypiska entrétrappa med smidesräcken ligger under tak. Gruset knastrar på väg fram, grönskan ramar in villan på alla sidor. Ekdörren med flera små rektangulära glaspartier är i tidstroget original – funktionell för alla längder och åldrar enligt stilens ideal.

Den ljusa hallen har klinker och rymlig skjutdörrsgarderob. Till höger vrider sig trätrappan upp till nästa plan och till vänster öppnar sig det stora köket som ligger i öppen planlösning med matsalen. Det skapar ljusinsläpp från tre håll och intrycket är både blont och öppet.

Köket har ekparkett, inredning i massivt trä och inslag av blått kakel. En köksö med arbetsyta i granit delar av mot matsalsdelen. Här finns plats för väntande gäster eller läxläsande barn medan grytan puttrar på induktionshällen. Kökets utrustning är mestadels helintegrerad med inslag av rostfritt.

I matsalen ligger fiskbensparkett i original och rummet har funkisens stora fönsterpartier placerade i hörnet. En sommarkväll står balkongdörren öppen ut till det stora trädäcket. Det ligger några trappsteg ner, ändå högt i den sluttande tomten som myllrar av träd och grönska, genomkorsad av trappor och stengångar. Själva däcket är inramat av ett räcke i trä och stål. Platsen ligger inbäddad och skyddad av olika typer av träd och buskar. Atmosfären är speciell härute; när det fräser från grillen och kvällssolen sveper fram över de lugna kvarteren.

Tidsperiodens minimalistiska skjutdörrar delar av mot det stora, L-formade vardagsrummet som – när dörrarna är öppna – ligger i halvöppen planlösning med matsalen. Detta är ett stort och klassiskt funkisrum med rena arkitekturlinjer och alla sparsmakade detaljer på plats. De fyra mycket stora fönsterpartierna, det formrena listverket, de smäckra fönsterbänkarna i svart granit, fiskbensparketten och den gracila öppna spisen i tegel, vitputs och smidesjärn. Det breda valvet mot den vinklade rumsdelen har infällda spottar. Intrycket på tröskeln till dessa sällskapsytor domineras såklart av det massiva ljuset men också av de luftigt öppna rumsvolymerna. Det är en tidlöst modern interiör, ett öppet ramverk för all tänkbar inredning och design. Men också fria ytor för allt från stora fester till trivsamma vardagskvällar framför brasan.

En passage leder tillbaka till entréhallen och du har gått varvet runt. Känslan är att hela entréplanet är en enda stor sällskapsyta där delarna ligger i öppen planlösning med varandra. Här i passagen finns ett gäst-wc med klinker, kakel, handfat och wc. Ett högt placerat fönster ger indirekt dagsljus via sällskapsytorna.

Följ trätrappan upp till villans övre plan med hall, fyra sovrum och badrum. Ett massivt plankgolv tar över och flyter ut i planets ljusa och spännande planlösning med oväntade vinklar och vrår. Tidsperiodens rundade hörn bidrar med mjuk karaktär.

En första passage med stora garderober försvinner in till höger och öppnar ett sovrum. Det kvadratiska rummet har fönster med utsikt över gatan och inbyggda originalgarderober längs ena vägen.

Tillbaka i hallen öppnar sig en inre hall med garderober och en alkov. Ett stort fönsterparti släpper in grönskan. Här, in till höger, ligger planets största sovrum. Här faller ljuset i kaskader över fiskbensparketten, tack vare de enorma glaspartierna placerade i hörnet med ljus från två håll. Rummet har smäckra fönsterbänkar i sten. Här kommer du ut på villans balkong med vitmålat träräcke. Den vackra öppna spisen är inte igång men det går bra att tända ljus och mysa.

Tillbaka i hallen fortsätter plankgolvet i en vinklad passage. Till vänster ligger ett mindre gäst-, barn- eller arbetsrum med fönster och ekparkett.

Längre fram i passagen, bakom en tidstrogen dörr med frostat glas i original, ligger ett stort badrum med härlig rymd och yta. Badrummet har stora fönster med frostat glas i två väderstreck, klinkergolv och vitt helkakel. Här finns hörnbadkar, dusch bakom glasväggar, dubbla handfat, wc och förvaring.

Nästan i en suite med badrummet ligger ytterligare ett sovrum med massivt ljus från två väderstreck. De stora fönsterpartierna med utsikt ner över den sluttande tomten börjar i villans hörn och täcker merparten av väggarna.

Till vänster i hallen leder ytterligare en trappa upp till villans stora vindsplan. Direkt till höger ligger ett stort all- eller sovrum, med gavelfönster mot gatan. De svagt sluttande taklinjerna bidrar med charm.

Via en inre hall med ett litet wc, takfönster och förvaring kommer du in i sovrummet i den andra gaveln. Här finns en alkov mellan originalgarderober och fönster med utsikt ner över trädäcket och den grönskande tomten. Planet känns lämpligt för familjens äldsta barn att husera i.

I villans källare finns bland annat tvättstuga, separat torkrum, pannrum, flera förråd och det stora garaget.

Sammantaget är detta en stor funkisvilla med strålande ljusa ytor och en mängd originaldetaljer. Allt detta i fridfulla och grönskande kvarter – hundratalet meter från Delsjöområdets vilda natur och med bara några minuter på cykeln ner till city.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torp 12:10

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Släntfyllning Mm

Parkering

Garage i huset och uppfart med parkering

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 500 000 kr
Rum
9
Sovrum
6
Boarea
212 kvm*
Tomtarea
510 kvm
Biarea
93 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning 2020-11-10

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
29 361 kr
Försäkring
3 003 kr
Renhållning
2 100 kr
Vatten/Avlopp
6 600 kr
Summa
41 064 kr

I kostnaden för el ingår uppvärmning/bergvärme.

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 305 000 kr

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Släntfyllning Mm, 14-IM1-37/833.3

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 198 000 kr
Byggnadsvärde
3 122 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare och inredd vind
Byggår
1938
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2 glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
48
Energideklarationsdatum
2020-11-11

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Kärralund, Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Lundehagsgatan 7

Lundehagsgatan 7,
41656 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02