Örgryte - Skår

Örgryte - Skår, Göteborg

Örgryte stomgata 101

Besiktigad
Utgångspris
8 695 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
181 kvm
Typ
Radhus
Boarea / Biarea
132 kvm / 48 kvm

Visning

 • söndag 23/2, KL 15:00 - 16:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • tisdag 25/2, KL 17:00 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Örgryte - Skår

Eftertraktat funkisradhus med ett attraktivt läge. Centralt boende och samtidigt nära till natur och bad i Delsjöterrängen.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen in till en härlig 40-tals arkitektur. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors
Välkommen in till en härlig 40-tals arkitektur
Härliga sällskapsytor. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors
Härliga sällskapsytor
Stora fönsterpartier mot trädgården. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors
Stora fönsterpartier mot trädgården
. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors
. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors
. Örgryte stomgata 101 - Bjurfors

En fin inredningsdetalj

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan
Planlösning
Vindsplan

Beskrivning

Beskrivning

Låt er charmas och samtidigt njuta av 40-tals arkitekturen i det här radhuset med en trivsam planlösning och detaljer som gör boendet extra hemtrevligt. Interiören har uppdateras utan att göra allt för stora anspråk på den tidstypiska arkitekturen.
Entréplanet är inbjudande med en öppen social yta som rymmer både matbord och en skön sittgrupp. Nu när vårsolen tittar fram öppnar man upp dörrarna till den soliga terrassen och trädgården.
Köket är bra planerat och renoverat i en klassisk stil.

Arkitekturen är spännande med tre halvplan som följer upp till vinden och ger både extra möblerbar yta och ett vackert ljus.
Det övre planet har idag två fina sovrum och ett allrum, vill man ha ytterligare ett sovrum går det bra att göra om allrummet.
Här finns även ett badrum med dusch.

Vindsplanet är riktigt mysigt och är idag möblerat som sovrum, fina takfönster som släpper in ljuset och den vackra himlen. Även här finns en toalett med dusch.

Källarplanet är fräscht och har ett perfekt tonårsrum med intilliggande badrum och bra förvaring. Här finns även en egen entré.

Radhuslängornas arkitektur är välkomnande och ytterdörren öppnar upp till ett nytt härligt liv i Örgryte-Skår, känn er välkomna!

Interiör

Välkommen in i till 40-talets arkitektur och ljus, där hallen välkomnar ett etage ner från entréplanet. Klinkergolv och garderober för gäster och familj, vill man ha en groventré så finns det i källarplanet.
Sällskapsrummet välkomnar ett etage upp med sin härliga ytor och stora fönsterpartier, möblera med matbord och en skön sittgrupp och njut. Här finns den fiskbensmönstrade originalparketten bevarad, den öppna spisen är ej i funktion idag men fungerar bra för ljus och blir även en vacker inredningsdetalj.

Köket har renoverats i ett klassiskt utförande och all inredning är ljus med rostfria maskiner. Den som sköter disken har en vacker vy över villagatan och trädgårdarna. Här finns kombinerad kyl/frys, ugn, micro och spishäll med fläkt. Diskmaskinen är inbyggd med samma snygga lucka som övriga köket. Skålade handtag, bra arbetsytor, parkettgolv och ett vitrinskåp sätter lite extra klass på köket.

Vi går ett etage upp och välkomnas av ett härligt ljus som följer oss ända upp till vindsplanet.
Här kan man möblera med skrivbord och få en inspirerande arbetsplats, när värmen kommer öppnar man upp till balkongen och njuter av fåglarnas ljuva musik.

Nästa etage har två rymliga och ljusa sovrum, båda med parkettgolv. Här finns även ett fantastiskt allrum med parkettgolv som kan bli ett extra sovrum vid behov.
Badrummet är helkaklat med dusch och skön golvvärme. Förvaringen är bra planerad med originalgarderober och extra garderober med skjutdörrar i det stora största sovrummet.

Då tar vi några steg upp mot vindsplanet och välkomnas även här av ett etage på vägen, passar bra som en skön läshörna om man vill komma undan en stund.
Vindsrummet har ett underbart ljus och bjuder även in stjärnorna genom takfönstren när kvällen kommer. Ett perfekt sovrum eller allrum. Målade vita plankgolv från etaget upp till rummet.
Här finns även ett badrum med dusch.

Vi tar den ljusa vägen ner till källarplanet som är inrett för familjens tonåring, här kan man komma och gå genom den egna entrén.
Ett mysigt sovrum, möblerbar hall för studier och ett badrum med ett inbjudande badkar när hjärnan behöver vila. Det är klart att badrummet med tillhörande tvättpelare även bjuder in övriga i familjen. Här finns även två bra förråd. Genomgående klinkergolv med golvvärme på boytorna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skår 15:11

Tomt

Tomtarea 182 m² (friköpt).

Parkering

Fri parkering på gatan

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 695 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
5
Boarea
132 kvm*
Tomtarea
181 kvm
Biarea
48 kvm

* Enligt mätbevis 2020-02-07

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare och inredd vind
Byggår
1944
Fasad
Puts
Grund
Betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster (några 2-glas)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
70
Energideklarationsdatum
2020-02-07

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Altan, läge väster.
Uteplats 2: Balkong, läge öster.

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 938 000 kr
Byggnadsvärde
1 406 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
19 329 kr
Värme
13 000 kr
Försäkring
7 508 kr
Renhållning
1 612 kr
Vatten/Avlopp
4 200 kr
Summa
45 649 kr

Försäkring inkl lösöre

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Örgryte stomgata 101

Örgryte stomgata 101,
412 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08