Tvåa i exklusiva Örgryte Torp

Örgryte - Torp, Göteborg

Barbro Hörbergs Gata 9

På förhand
Avgift
3 377 kr
Antal rum
2
Boarea
55 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tvåa i exklusiva Örgryte Torp

Nyproducerad tvåa från 2017 belägen högt och med grönskande utsikt. Öppen planlösning, fina förvaringsmöjligheter samt stor balkong mot sydväst.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Hjärtligt välkommen till denna välplanerade tvårummare med fantastiskt ljusinsläpp och stor balkong vilken är vinklad runt husets hörn, i fridfullt läge och med många soltimmar. Här har materialval valts med omsorg för att kunna leva och bo under lång tid. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar plats för umgänge. Bostaden har genomgående vita väggar och fin ekparkett på golv. Köket är toppmodernt med ljusgrå luckor från Marbodal. Du finner också ett stort helkaklat badrum med stilrena val, separat tvättavdelning samt behaglig golvvärme. I sovrummet finns gott om plats för en dubbelsäng och bostadens två skjutdörrsgarderober skapar fantastiska förvaringsmöjligheter.

Örgryte Torp är ett attraktivt område där alla kan trivas. Utanför dörren finns grönska och ett stenkast därifrån hittar du Delsjöområdet och Skatås motionscenter där bad och annat friluftsliv lockar. Här finns flertalet trevliga motionsslingor, även fotbolls- och volleybollplaner erbjuds. Likaså är Brudarebacken - Göteborgs närmsta fjäll lättillgängligt. På 10 minuters promenad från bostaden finns också GLTK tennisklubb, Nordic Wellness gym och Göteborgs fältrittklubb. Även mat- och shoppingfantaster kan skatta sig lyckliga här, då tillgången till hela stadens utbud av restauranger och caféer alltid är nära till hands. På fina cykelvägar tar du dig snabbt och enkelt till Göteborg city. Om du hellre vill ta spårvagnen går den strax utanför din bostad då kommunikationerna i området är ypperliga. Spårvagnshållplatsen Bögatan som är närmast, trafikeras av linje 5. På endast några minuter nås Korsvägen och sedan Avenyn. Annat som är bra att känna till är närheten till Evenemangsstråket, både för sportfantaster men även dig som vill gå på olika artistframträdanden eller mässor. Inom närområdet finns närbutiken Tempo, placerad på närliggande Bögatan och här finns även service- och blomsterbutik samt en thairestaurang och pizzeria. ICA Focus finns för veckohandling. I Focushuset finns även systembolag, apotek, skomakare etc.

Interiör

På fjärde våningsplanet väntar entrédörren till denna fantastiska bostad med modern, öppen planlösning om två rum och kök.

Väl bakom entrédörren välkomnas du av en ljus och rymlig hall vars skjutdörrsgarderob med Mirro-inredning ger gott om plats för ytterkläder, skor samt ytterligare förvaring. Här är väggarna vita och på golvet ligger lackad ekparkett (3-stavs). Både den vita väggfärgen samt det fina parkettgolvet med vita golvlister återfinns i kök, vardagsrum samt i sovrum.

Från hallen leds du vidare in i vardagsrummet som genom den öppna planlösningen sammanflätar med köket. I vardagsrummet ges ett rikligt ljusinsläpp tack vare fönster åt två väderstreck i gavel. Från rummets ena fönster med fönsterbänk av sten är grönska och fåglar det enda du ser då denna bostad återfinns i ett trapphus beläget längst in mot naturområde. Soffgrupp och TV-möbel ryms med enkelhet. Tack vare den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet finns utrymme även för middagsbord.

Balkongen i bästa sydvästliga läge och i gavel nås från vardagsrummet. Här står du högt och du kan med fördel följa rörelsen i området. Miljöerna är mycket trivsamma. De många soltimmarna liksom den generösa storleken är givetvis också stora fördelar. Med enkelhet kan du möblera samt plantera. En vacker tegelpelare skapar karaktär.

Köket från Marbodal erbjuder vita ljusgrå luckor, med svagt rundad kant. Ovanför den ljusa arbetsbänken sitter vitt kakel med ljusgrå fog. Väl genomtänkta förvaringslösningar och goda arbetsytor skapar ett kök där du kan umgås och trivas. Spotlights med dimbar funktion ger ett bra ljus från taket. Kökets utrustning från 2017 är toppmodern och består av kombinerad rostfri kyl/frys (Bosch), inbyggd rostfri varmluftsugn (Bosch), inbyggd rostfri micro (Bosch), induktionshäll (Bosch), fläktkåpa (Bosch) samt integrerad diskmaskin (Siemens). Två diskhoar.

Från vardagsrummet nås bostadens sovrum med ett stort fönster med fönsterbänk av sten i sydvästligt läge och mot gårdsmiljö. Här ryms dubbelsäng samt skrivbord för dig som önskar. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda tack vare en skjutdörrsgarderob med vita strukturdörrar. En del av skjutdörrsgarderoben är tänkt som städskåp.

Direkt från hallen nås badrummet till vänster. Här möts du av en stilren och fräsch känsla där tre väggar är helkaklade i vitt. Kakel kommer från Höganäs och är i matt utförande, storlek 24x45 cm. På golvet ligger ett grått klinker (16,5x16,5 cm) med skön underliggande golvvärme. Den fjärde väggen skapar en fondvägg med samma mörka ton som golvet. Badrummet är inrett med dusch med vikbara glasdörrar (INR), wc, handfat med kommod (Vedum), spegelskåp (Vedum), vattenburen handdukstork med elpatron samt väggskåp (Vedum). Du får också din egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med ovanpåliggande ljus arbetsbänk. Fyra infällda samt dimbara spotlights i tak.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Torp 50:7

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Synvillan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Granne med Stora Torp och slottsträdgården finns Brf Synvillan som är belägen i ett mycket trevligt kvarter med ett av stans mest attraktiva lägen. Namnet Synvillan kommer från Göteborgshumorns namn på Sveriges Televisions och Sveriges Radios före detta lokaler, som tidigare låg på samma plats. Barbro Hörbergs Gata kommer till minne av viskompositören och sångerskan Barbro Hörberg.

Johan Casselbrant och Kanozi Arkitekter i Göteborg har ritat Brf Synvillan. De har tillsammans skapat en känsla av sammanhållning i både kvarter och stadsdel. De har tagit hand om befintliga miljöer och låtit det nya kvarteret lyfta det som redan funnits. En mer klassisk tappning har skapats. Här finns mer traditionella detaljer såsom teglade takfötter som möter taket och tegelramar runt fönstren vilket bidrar till den elegans som kännetecknar detta område. Husen byggdes med lite förskjutning i höjden, vilket gör att den naturliga grönskan följer med ner för den sluttande tomten och in mellan kvarteren.
Husens fem entréer pryds med glaskonst.

Brf Synvillan registrerades av Bolagsverket 2012-12-15. Det är en nybyggnad av 87 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus på fastigheten Göteborg Torp 50:7. De sista flyttade in i oktober 2017 i föreningen.

Lägenheterna är fördelade på: 1 rok: 12 st, 1,5 rok: 2 st, 2 rok: 26 st, 3 rok: 19 st, 4 rok: 27 st, 5 rok: 3 st.
Den totala boarean uppgår till ca 6 837 kvm.
Byggprojektet genomfördes på totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år från entreprenadens färdigställande. Före första tillträdet, samt efter två år sker en besiktning av en opartisk besiktningsman. De fel som besiktningsmannen noterar och för vilka Skanska är ansvarig kommer åtgärdas av Skanska inom en av besiktningsmannen fastställda tidsperiod.

Inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen kommer dessutom att amortera på lån.

För mer information se föreningens årsredovisning alternativ besök deras hemsida: http://www.orgrytetorp.se/.

Parkering

57 garageplatser i källarplan. Till garageplatserna är det separat kö.
Kostnad för garage: cirka 1250 kr/månad.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fibernät via Com Hem.

Ett obligatoriskt tillägg på 167 kr tillkommer på avgiften för bredband, IP-telefoni och digital-TV, därutöver går det att beställa ett utökat abonnemang som betalas av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Huset är inte bara Svanenmärkt utan har också flera miljösmarta detaljer. Man har exempelvis anlagt en Rain Garden som är en planteringsyta med vattenspegel som använder och tar hand om dagvattnet. Här har växter planterats och skapar en biodynamisk miljö som förgyller utsikten. I anslutning till denna finns bänkar att koppla av på. Naturlig mötesplats för grannar och familjer!

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamt cykelförråd samt rullstols- och barnvagnsförråd.

Föreningslokal finns.

Gemensam tvättstuga finns ej.

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 377 kr

Grundavgift: 3 377 kr + obligatoriskt tillägg för TV, bredband och telefoni om 167 kr/månad. Total månadsavgift exkl. uppvärmning av vatten och hushållsel = 3 544 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,856%
Andel av årsavgiften är
1,11457%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
9-1404
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
84 kr
Summa
84 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Kostnad för el samt varmvatten tillkommer utifrån förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Barbro Hörbergs Gata 9

Barbro Hörbergs Gata 9,
412 49 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78