Renoverad och välplanerad gaveltvåa med fönster i tre väderstreck!

Örgryte, Göteborg

Carl larssonsgatan 5A

På förhand
Utgångspris
3 095 000 kr
Avgift
3 604 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
50,5 kvm

Renoverad och välplanerad gaveltvåa med fönster i tre väderstreck!

Väldisponerad bostad om 50,5 kvm med grönskan runt knuten i en stabil HSB-förening! Renoverat kök och vackra välbevarade detaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Längst in på Carl Larssonsgatan finner ni en ljus och väldisponerad tvåa om 50,5 kvm med lummigt läge i hjärtat av Örgryte. Här presenteras nu en stilren bostad där modernt kök och badrum möter välbevarad 40-talscharm. Ett hem som präglas av rymd och ljus tack vare fönster i tre väderstreck tillsammans med generös takhöjd om ca 2.70 m.

En halv trappa upp välkomnas ni in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter, ett helkaklat badrum med stort vädringsfönster och ett modernt kök. Dimbara spotlights i kök, badrum och hall samt dimbar belysning i övriga rum. Vackra välbevarade detaljer såsom gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i sten. Stort vardagsrum med fönster som vetter åt väster och en vacker ekparkett vilar på golvet. Här kan ni med enkelhet möblera med soffmöblemang och matgrupp, perfekt plats för socialt umgänge. Intill ligger sovrummet med en praktisk inbyggd garderob som tar hand om förvaringen.

Bo i en stabil förening med låga avgifter, god ekonomi och där både bredband och kabel-tv ingår i avgiften.

Här bor ni i ett attraktivt område med lugnet och grönskan utanför fönstret. Närhet till både Bö centrum, Skatås och Delsjön. Goda kommunikationer via spårvagn som tar er in till stadskärnan på några minuter. Ett stenkast från huset nås närmsta hållplats som trafikeras av spårvagn nr 5, men även fina promenad- och cykelbanor leder er vidare in mot Korsvägen och centrum. Njut av närheten av både naturen kring Delsjön och stadens puls som nås via promenad eller cykeltur.

Interiör

Via det tidstypiska trapphuset når ni denna ljusa tvåa. Kliv in genom säkerhetsdörren och välkomnas in i hallen. Här erbjuds gott om förvaring i form av en inbyggd garderob rakt fram och avhängningsmöjligheter direkt till höger. På golvet löper en vacker ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Till höger i hallen ligger bostadens badrum med praktiskt vädringsfönster. Ljust och stilrent kakel bryts av mot ett klinkergolv i gråblå ton. Utrustningen här består av dusch med duschdörr i glas, wc, spegelskåp och tvättställ med kommod. Golvvärme och handdukstork för extra komfort. Här är det förberett för tvättmaskin.

Vägg i vägg med badrummet finner ni bostadens kök som renoverades 2015. Med vita skåpluckor som går ända upp till tak, i trendigt utförande och en exklusiv bänkskiva i granit med underlimmad diskho (bytt 2020), erbjuds generöst med förvaring och arbetsytor, perfekt för den matlagningsintresserade. Matplatsen får sin naturliga plats invid det stora fönsterpartiet, här ryms ca 4-6 personer. Välplacerade dimbara spotlights i tak och som snygga detaljer över och under hyllplan samt skåp. Bland vitvarorna finns induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt varmluftsugn. I köket är väggarna målade i vitt och golvet pryds av den vackra ekparketten.

Bredvid köket ligger det härliga vardagsrummet. Här flödar ljuset in från det stora fönstret, och med ett ostört läge intill naturen har ni grönskan och fågelkvitter direkt utanför. I vardagsrummet ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang samt en matgrupp eller mysig läshörna.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger bostadens insynsskyddade och rofyllda sovrum. Stort fönster skänker rikligt med ljus även här. Det ryms med enkelhet en dubbelsäng med sängbord och tillhörande möblemang. Förvaringen ryms i den generösa garderoben med skjutdörrar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Torp 26:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör två förråd - ett placerat på vinden och ett i källaren.

Parkering

Föreningen har 19 stycken p-platser med el, vilka kan hyras för 325:-/mån. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö. Vill du sätta upp dig i kön, skicka ett mail till styrelsen@brfkarralund.se. I övrigt råder det fri parkering på gatorna i området.

Månadsavgift

Avgift
3 604 kr

Värme, vatten, bredband, telefoni samt digital-tv ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,25807%
Andel av årsavgiften är
1,25807%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 095 000 kr
Lägenhetsnummer
37
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50,5 kvm**

* Våningsplan 1 av 3.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-05-25

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kärralund i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
84
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kärralund i Göteborg består av fyra hus uppförda 1946 med adresserna Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Föreningen har 84 lägenheter fördelat på 3924 kvm.

Lägenhetsfördelning:
1:or - 36 st.
2:or - 36 st.
3:or - 12 st.

Fastigheterna upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Avgälden omförhandlades under 2015 och har en löptid på 10 år. Nuvarande årlig avgäld är 323 684 kr/år. Nästa förnyelse kommer att ske under 2025.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och Pelles Fastighetsservice sköter trappstädning, trädgårdsskötsel, underhåll och service.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes 2020-01-01 med 1,5%. Styrelsen har även beslutat om avgiftshöjning 2021-01-01 med 1,5%.
Låg belåning om 2 479 kr/m2 enligt senaste årsredovisningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

1985: Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av tak.
1996: Byte av värmekulvert.
1997: Nya balkonger.
2001: Renovering av köksstammar (Proline-metoden).
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av badrummen.
2005: Renovering av tvättstugorna.
2009: Byte av elstammar. Installation av nya porttelefoner.
2010: Byte till säkerhetsdörrar (alla valde inte att uppgradera). OVK genomförd.
2011/2012: Byte av värmepumpar. Rensning av ventilationskanaler. Ommålning av trapphusen. Inklädnad av skorstenar i plåt.
2013: Anläggning av sophanteringssystem med sk. moloker för restavfall och kompost. Renovering av 6 st utvändiga källartrappor.
2014: Källarfönster och luckor ommålade på samtliga hus. Samtliga stuprörsanslutningar byttes ut.
2015/2017: OVK-besiktning. Översyn av balkonger. Renovering av asfaltsytor samt upprätning av kantsten. Renovering av utvändiga källartrappor, justering av brunnar och samtliga källargångar målades om.
2018: Byte av yttre källarförrådsdörrar samt inspektion och spolning av avloppsrören efter en mindre översvämning i tvättstugan i hus 1.
2019: Underhåll/renovering av betongtrappor.
2020: En extra tvättmaskin har installerats i vardera tvättstuga för att möjliggöra för snabbare tvätt och det har därför lagt till ett tvättpass. Det finns numera tre tvättmaskiner per tvättstuga.
Omdränering vid Carl Larssonsgatan 5 genomförd.

Kommande renoveringar/arbeten:
Byte och reparation av smidesräcken.
Det är även beslutat att bygga om en lokal till övernattningslägenhet, detta är nu i planeringsstadie.

För mer information se föreningens årsredovisning. Besök gärna föreningens trevliga hemsida: www.brfkarralund.se.
Ovanstående informationen baseras på föreningens senaste årsredovisningar, hemsidan samt kontakt med föreningens styrelse

Parkering

Föreningen har 19 stycken p-platser med el, vilka kan hyras för 325:-/mån. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö. Vill du sätta upp dig i kön, skicka ett mail till styrelsen@brfkarralund.se. I övrigt råder det fri parkering på gatorna i området.

TV/bredband

Levereras via Comhem. Både grundutbudet av tv-kanaler och bredband ingår i månadsavgiften. För mer information om kanaler och hastigheter, vänligen besök föreningens hemsida www.brfkarralund.se

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats med grillmöjligheter finns vid hus nr 5.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två tvättstugor belägna i hus nr 1 och 5. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Här finns även en mangel. Tvättmöjlighet finns mellan 08.00-21.00 fördelade på 5 tvättpass per dag (08.00-11.00, 11.00-14.00, 14.00-17.00 samt 17.00-19.00, 19.00-21.00). Torkrummet får användas till 22.00.

Cykelförråd finns i varje hus. Du använder din elektroniska nyckelbricka för att komma in.

Hobbyrum kan användas fritt av föreningens medlemmar för exempelvis mindre renoveringsprojekt. Några enkla verktyg finns att tillgå.

Övrigt

I samband med ansökan om medlemskap i föreningen måste köparen samtidigt bli medlem i HSB Göteborg.

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Carl larssonsgatan 5A

Carl larssonsgatan 5A,
412 72 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  Adress
  Lundehagsgatan 10
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 892 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  Adress
  Lillatorpsgatan 7A
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 566 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2021-03-14 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvarngärdesgatan 6A
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 149 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!