Väldisponerad tvåa på ljuvliga Iskällareliden med balkong mot grönska

Örgryte, Göteborg

Iskällareliden 3 B

På förhand
Pris
2 950 000 kr
Avgift
3 397 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
56 kvm

Väldisponerad tvåa på ljuvliga Iskällareliden med balkong mot grönska

I hjärtat av Örgryte, på omtyckta Iskällareliden bjuds nu en ljus och väldisponerad gaveltvåa. Väl tilltagen balkong med grönskande utsikt!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett idylliskt läge i hjärtat av Örgryte finner vi denna trivsamma tvåa i gavelläge med grönskan som närmsta granne. Lägenheten präglas av vacker fiskbensparkett i original, handblåsta fönsterglas och en fridfull balkong att avnjuta förmiddagskaffet på. Omtyckta Iskällareliden ligger beläget i Göteborgs Östra stadsdelar med Delsjön som närmsta granne. Många menar att Iskällareliden är det bästa läget i Örgryte och det är svårt att inte hålla med. Förstagångsbesökare brukar slås av lugnet som råder här, då det är svårt att tro att centrum finns en promenad bort. Här kan du sitta på balkongen och njuta av fågelkvittret med bäcken som porlar och samtidigt följa årstidernas färgskiftningar. Då och då kan ni se ett rådjur springa förbi. Tack vare gynnsamma väderstreck och stora fönsterpartier råder härligt ljus stora delar av dagen. Har ni bil kan ni stå avgiftsfritt på gatan utanför. Lägenheten kan skryta med ett förstklassigt läge i Örgryte och ger helt klart alla förutsättningar att trivas!

Örgryte är en av Göteborgs vackraste stadsdelar som präglas av ståtliga trähus med vackra entréer och grönskande trädgårdar. För dig som uppskattar en kvällsrunda med hunden eller ett morgondopp innan jobbet hittar du ett stenkast bort Örgrytes gröna oas, friluftsområdet Skatås och badplatserna vid Delsjön. Ett perfekt ställe att hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön. För er som uppskattar tennis och paddel har ni lyxen att ha en av Sveriges främsta tennisklubbar GLTK en minut från lägenheten där det även finns ett nybyggt Nordic Wellness. För er som föredrar ridsport finns ett stall uppför gatan och tar du grusvägen lite längre upp hittar du Delsjö Golfklubb. Ett par minuters promenad bort når ni femmans spårvagn som tar dig in till Avenyn på ca 8 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har all service ni kan tänkas behöva såsom apotek, systembolag, frisör samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. I Örgryte har ni närhet till både centrum och grönområden på samma gång!

Interiör

Ta en halv trappa upp och kliv in i den rymliga hallen som är ljus och välkomnande. Direkt till höger ges plats för ytterkläder och skor och den inbyggda garderoben sväljer ytterligare förvaring. Redan här andas lägenheten hemtrevnad och bjuder på vacker ekparkett tillsammans med vitmålade väggar.

Direkt till vänster finner vi köket som fullkomligt badar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet. Här ryms all er köksutrustning bakom de cremefärgade skåpluckorna och ovan den generösa arbetsbänken sitter blått kakel. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, kyl med frys, mikro och diskmaskin. Intill väggen finner matbordet sin naturliga plats och rymmer fyra sittande gäster. Samma ekparkett löper från hallen och väggarna är vita. Vackra fönsternischar i sten ger utrymme för flertalet växter.

Från köket har väggen delvis öppnats upp och skapar en halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket resulterat i en naturlig plats att umgås kring tillsammans med familj och vänner. En vinkel på ena kortsidan ger rummet karaktär och ljusinsläppet fritt spelrum. Här pryder fiskbensparkett i original golvet och skapar tillsammans med de vita väggarna en god grund att inreda till. Rummet ger utrymme för både soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang. Under sommarmånaderna kan ni med fördel låta balkongdörren stå öppen då gränsen mellan inne och ute suddas ut. Möblera balkongen med både caféset, sittbänk och växter och njut av fågelkvitter från tidig vår till sen sommar.

Sovrummet är vänt mot grönområdet, så här sover ni lugnt och och ostört. Gott om plats finns för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. En garderobslösning längs ena väggen tar hand om er klädförvaring tillsammans med ytterligare garderober utanför sovrummet. Samma vackra fiskbensparkett i original pryder golvet även här och är snyggt matchande mot grå väggar.

Badrummet är helkaklat i ljusa toner och bjuder på bekvämligheter som tvättmaskin och vädringsfönster. Övrig inredning består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med infällbara glasväggar.

Varmt välkomna att trivas!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torp 45:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 397 kr

Inklusive värme, vatten, bredband 100/100 Mbit/s och telefoniabonnemang (samtalsavgifter tillkommer) från Bredbandsbolaget, samt analog kabel-TV från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4522%
Andel av årsavgiften är
0,45287%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2016-03-30

Bostadsrättsförening

Namn
Delsjövägen i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
196
Antal lokaler
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen grundades år 1947 och består av 13 st. flerbostadshus med 196 st. lägenheter med bostadsrätt och 22 st. lokaler med hyresrätt. Huskropparna stod inflyttningsklara mellan 1940 och 1950. Den totala ytan är 13 948 kvm varav 12 138 kvm utgör lägenhetsyta och 1 810 kvm lokalyta. Lägenhetsfördelningen är: 6 st. 1 ROK, 144 st. 2 ROK, 16 st. 3 ROK, 21 st. 4 ROK och 9 st. 5 ROK.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen av föreningen och HSB sköter den tekniska förvaltningen.

En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan för framtida behov fram till 2038. Underhållsplanen uppdateras årligen.

Föreningen genomförde en radonmätning under 2011/2012. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1977 Tak
1993 Balkonger
1998 - 1999 Stamrenovering av vatten, avlopp (Dakkimetoden) samt el.
2001 - 2004 Fönster renovering
2009 Föreningslokal med samlingssal och övernattingsrum har renoverats.
2009 Byte av vattenmätare från en större till två mindre i varje hus.
2011-2012 Fönsterommålning, tätning av fasad, ny parkeringsplats med 37 platser, sopstationer.
2012 Bredband drogs in och avtal med Bredbandsbolaget tecknades.
2013 Byte av porttelefon.
2014 Ny lekplats.
2015 OVK (obligatiorisk ventilationskontroll), dränering av hus 12.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13

Planerat underhåll:
2020-2024 Omläggning av tak

För mer information, se årsredovisning.

Parkering

Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage, och 110 p-platser utomhus. Föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både garage (> 5 år) och parkeringsplatser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

TV/bredband

TV: Comhem
Bredband: Bredbandsbolaget

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns 4 tvättstugor med 4 tvättmaskiner i tre av dessa samt 2 maskiner i den sista. I övrigt finns en maskin för mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad, samt möjlighet att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelrum finns i källaren på samtliga hus.

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Iskällareliden 3 B

Iskällareliden 3 B,
41655 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvarngärdesgatan 6A
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 149 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carl Larssonsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 648 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!