Optimalt planerad tvåa på Kvarngärdesgatan i omtyckt och stabil förening!

Örgryte, Göteborg

Kvarngärdesgatan 6A

På förhand
Utgångspris
2 950 000 kr
Avgift
3 149 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Optimalt planerad tvåa på Kvarngärdesgatan i omtyckt och stabil förening!

Väldisponerad bostad om ca 51 kvm med fönster i två väderstreck, högt till tak, vackra välbevarade detaljer och härlig balkong i sydöst!

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Iremark

  Fastighetsmäklare
  Föräldraledig

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljuvlig balkong i grönskande omgivningar. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Ljuvlig balkong i grönskande omgivningar
Njut av den härliga solen större delen av dagen. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Njut av den härliga solen större delen av dagen
Välbevarad fiskbensparkett. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Välbevarad fiskbensparkett
Stort fönster skänker rikligt med ljusinsläpp. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Stort fönster skänker rikligt med ljusinsläpp
Bostadens kök som renoverades under 2010. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Bostadens kök som renoverades under 2010
Fina fönsterbänkar i sten. Kvarngärdesgatan 6A - Bjurfors
Fina fönsterbänkar i sten

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med grönskande, parkliknande omgivningar är detta en bostad att trivas i. Väldisponerad tvåa om ca 51 kvm med ljusinsläpp från två olika väderstreck som skänker rikligt med ljus tillsammans med balkong i sydöst. Välskött och stabil förening med låg belåning. Bostaden präglas av vackra välbevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett och fina fönsterbänkar i sten. Helkaklat badrum med vädringsfönster, stort vardagsrum, kök med bra arbetsytor och bevarat serveringsskåp samt rofyllt sovrum med god förvaring.

Här bor ni i ett attraktivt område med lugnet och grönskan utanför fönstret. Närhet till både Bö centrum, Skatås och Delsjön. Goda kommunikationer via spårvagn som tar er in till stadskärnan på några minuter. Ett stenkast från huset nås närmsta hållplats som trafikeras av spårvagn nr 5, men även fina promenad- och cykelbanor leder dig vidare in mot Korsvägen och centrum. Njut av närheten av både naturen kring Delsjön och stadens puls som nås via promenad eller cykeltur.

Interiör

Ta trapporna en halvtrappa upp och kliv in genom ytterdörren. Ni möts av en centralt placerad hall med gott om avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Vacker ekparkett pryder golvet och väggarna är målade i vitt. Ett härligt ljusinsläpp i kombination med en gedigen takhöjd bidrar till ett luftigt och levande hem.

Till vänster i hallen ligger bostadens badrum med praktiskt vädringsfönster. Vitt kakel på väggarna och golvet pryds av mörkt klinker. Utrustningen här består av dusch med glasvägg, wc
samt tvättställ. Kommod, spegelskåp samt väggskåp är installerat under 2018/19. Golvvärme och handdukstork för extra komfort.

I anslutning till hallen finner ni bostadens kök som renoverades under 2010 med stort fönster som vetter åt sydost. Vita skåpsluckor och lådor samt mosaikkakel ovan bänkskivan i ek. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av framtaget vitmålat plankgolv. Vacker välbevarat serveringsskåp i original tillsammans med inbyggt skafferi för god förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt, micro samt ugn, samtliga från märket Bosch.

Rakt fram från hallen ligger det väl tilltagna vardagsrummet. Stort fönsterparti med grönskande utsikt. Tre väggar är vitmålade och den fjärde består av en mönstrad fondtapet. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet. Här får ni plats med soffa, soffbord samt matbord med plats för flera middagsgäster.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger bostadens insynsskyddade och rofyllda sovrum och det är även här finner ni utgången till balkongen med ljuvligt sydostläge. Stort fönster skänker rikligt med ljus även här. Väggarna här är målade i en harmonisk grå nyans och parkett pryder golvet. Ypperlig förvaring erbjuds i form av två inbyggda garderober med överskåp samt en stor dubbelgarderob med skjutdörrar. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Bö 98:11

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarngärdesgatan 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Fastigheten bebyggdes år 1946. Bostadsrättsföreningen registrerades år 1989 och förvärvade fastigheten år 2001.
Föreningen upplåter 16 st. lägenheter med bostadsrätt och 2 st. hyresrätter och 1.st. lokal med hyresrätt. Föreningen hyr även ut antennplats till TeliaSonera.

Föreningen upplåter 16 st lägenheter med bostadsrätt och 2 st lägenheter och 1 st lokal med hyresrätt. Lägenhetsfördelning bostadsrätter och hyresrätter är 9 st 2 rok, 4 st 3 rok, 1 st 5 rok i etage, 1st 3 rok i etage och 3st 4 rok i etage varav en 3:a och en 2:a är hyreslägenheter.

Byggnadens totalyta är 1 316 kvadratmeter varav 1 256 kvadratmeter utgör bostadsyta och 60 kvadratmeter lokalyta. Hyreslägenheterna utgör en så kallad dold intäkt i föreningen då de i framtiden kommer att säljas och ge ett tillskott till föreningens kassa.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar/underhåll:
Genomgång av alla fönster samt balkongdörrar under hösten 2020 - se över tätningar, beslag m.m.

Utfört underhåll/renoveringar:
2002 Utbyte av tamburdörrar.
2003 Omläggning av tak. Ny plåtbeslagning inkl. beslagning av skorstenar. Södergavel delvis omfogad inkl. byte av fönsterbalkar. Ny maskinutrustning i tvättstuga.Nya VA-stammar förutom en badrumsstam som relinades och en köksstam som är original (1946). Nya balkongplattor inkl. fronter.
2004 Fönsterrenovering inkl. nya ytterbågar i aluminium samt al-beklädnad av karmyttersida. Målning av golv och väggar i källargång och cykelrum.
2005 Ny porttelefon. Installation av ComHem.
2007 Renovering av trapphus. Installation av fjärrvärme.
2009 Byggnation av miljörum.
2011 Omfogning och fönsterbalksbyte på resterande delar av södergavel samt ca 6 m in på långsidorna. Renovering av garagebyggnad. Byte garageportar, nytt räcke, ny takbeläggning. Utbyte av källardörrar (ut- och invändigt), renovering av entrédörrar samt ytskiktsrenovering av tvättstuga.
2012 Nya tilluftsventiler i fasad.
2013 Inredning av vind (etagevåning). Ny el-installation i hela fastigheten
inklusive nya el-stigare. Montage av termostatventiler
samt byte av samtliga övriga ventiler.
2015 Omdränering runt hela huset inklusive ny avlopps- och vattenservis. Omläggning av hårdgjorda ytor.
2018 Ommålning av allmänna källarutrymmen.
2019 Energideklaration.

Parkering

Fri parkering på gatorna i området. Det finns två stycken garageplatser, separat kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband beställs via ComHem, betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats med utemöbler och möjlighet till grill. Lekplats finns i närområdet.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd och barnvagnsparkering är placerade i källaren och nås via ramp. Den gemensamma tvättstugan är inredd med två tvättmaskiner, torktumlare samt separat torkrum. Fyra tvättpass dagligen alla dagar i veckan.

Uteplats/balkong

Balkong med sydostläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd tillhör till bostaden, ett placerat på vinden och ett i källaren.

Månadsavgift

Avgift
3 149 kr

Värme, vatten och kabel-tv ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,82558%
Andel av årsavgiften är
4,82558%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
00002
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
51 kvm**

* Våningsplan 1 av 3.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
127
Energideklarationsdatum
2019-04-09

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Kvarngärdesgatan 6A

Kvarngärdesgatan 6A,
412 73 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Olivia Iremark

  Fastighetsmäklare
  Föräldraledig

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  Adress
  Lillatorpsgatan 7A
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 566 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2021-03-14 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carl larssonsgatan 5A
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 604 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!