Örgryte, Göteborg

Överåsgatan 17

Exklusiv
Besiktigad
På förhand
Utgångspris
11 500 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
416 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
165 kvm / 90 kvm

Vi presenterar en välbevarad 20-talsvilla, mjukt inbäddad i Örgrytes grönska.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Pampiga villor klättrar uppför Örgrytes höjder. De smala gatorna skuggas av hundraåriga lövträd. Och mellan trädgårdarnas häckar och slingrande murar känns kvarteren som en egen liten värld – en liten bit utanför stan, långt ifrån citystressen. Att skenet bedrar inser du redan på granittrappan till denna klassiska putsade trävillan från 1929. Bara några hundra meter ner snurrar Lisebergs pariserhjul och Gothia Towers torn glänser i solen. Och på ett par minuter rullar du med cykel nerför backarna, eller tar trapporna ner till Korsvägen och resten av city. Arkitekturstilen är tidstypisk med det branta tegeltaket, kopplade vackra fönster, några blyinfattade, burspråk och den bastanta putsade granitgrunden.
Ni välkomnas fram till villans inbjudande och pampiga entrésida som leder vidare till en grönskande nästan lite hemlig trädgård med uteplats och en berså, allt bedövande vackert i kvällssolen.
Villans tidstypiska och bevarade interiör präglas av snickerier, takmålningar, öppen spis och många andra vackra originaldetaljer. Här finns plats för hela familjen, härliga sällskapsytor i fil, fyra inbjudande sovrum, allrum och praktisk källare med bl.a hobbyrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bö 71:11

TV/bredband

Fiber

Parkering

Garage

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Rum
8
Sovrum
4
Boarea
165 kvm*
Tomtarea
416 kvm
Biarea
90 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 1
1 Uppmätning total uppvärmd yta vid utförande av energideklarationen 266 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare och vind
Byggår
1929
Fasad
Puts, målad 2012
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Takpannor
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
2-glas/3-glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage

Planbestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 930 000 kr
Byggnadsvärde
3 222 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
18 885 kr
Försäkring
5 700 kr
Renhållning
1 200 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
31 785 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 326 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2020-06-24

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Överåsgatan 17

Överåsgatan 17,
412 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0709-78 22 02