Toppmodern 2,5 med balkong i sydvästläge

Örgryte, Göteborg

Sten-Åke Cederhöks Gata 3B

På förhand
Avgift
3 501 kr
Antal rum
2,5
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Toppmodern 2,5 med balkong i sydvästläge

Toppmodern bostad med öppen planlösning, härligt ljusinsläpp och underbar balkong i sydvästläge.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
Vacker fasad. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
Vacker fasad
Naturnära läge med Delsjönområdet som granne. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
Naturnära läge med Delsjönområdet som granne
Inom gångavstånd ligger Delsjöns badplats. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
Inom gångavstånd ligger Delsjöns badplats
I närheten av badplatsen nås även den mysiga kaffestugan Lyckan. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
I närheten av badplatsen nås även den mysiga kaffestugan Lyckan
Minilivs & pizzeria inom närområde. Sten-Åke Cederhöks Gata 3B - Bjurfors
Minilivs & pizzeria inom närområde

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset på våning 4/4 finner du denna toppmoderna 2,5 med genomgående hög standard. Takhöjden i kombination med de stora fönsterna bidrar till en ljus och härlig rymd. En välplanerad och social planlösning utgör bostadens hjärta. Stilrent kök från Marbodal inger en känsla av lyx och har allt du kan tänkas önska dig. Härifrån har du även utgång till bostadens rymliga balkong i högt läge och med fri utsikt. I sovrummet finns plats för dubbelsäng samt utrymme för förvaring, detta rum kan även användas som vardagsrum för den som önskar. Den smarta alkoven kan användas såväl som ett extra sovrum som kontor eller barnrum. I alkoven finns tre inbyggda garderober och ett linneskåp för förvaring. Ni finner även ett stort helkaklat badrum samt separat tvättrum med både tvättmaskin och torktumlare och övrigt utrymme för förvaring. Välkommen till denna centralt belägna bostad med närhet till både grönområden och centrala Göteborg.

HSB:s Brf Studio 1 är en förening med bastu och relax, festlokal, uteplats och övernattningslägenhet. I avgiften ingår värme, kabel-tv, bredband och IP-telefoni. I källaren finns garage som via en hiss tar en upp till bostadens våningsplan.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torp 50:8

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf studio 1 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2013-05-25 och är ansluten till HSB Göteborg Ekonomisk förening.

HSB:s Studio 1 i Örgryte Torp vann år 2016 Kasper Salin-priset för bästa byggnad i Sverige.

Nybyggnation av 59 st bostadsrättslägenheter i flerbostadshus (lamellhus i 4-5 plan) på fastigheten Torp 50:8 med adresserna Sten-Åke Cederhöks Gata 1 och 3. Föreningen äger marken.
Lägenheterna är fördelade enligt följande: 5 st 1-1,5:or, 15 st 2:or, 38 st 3-3,5:or och 1 st 4:a. Byggnationen påbörjades i slutet av 2014 och blev inflyttningsklara sommaren 2016. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna försäkringar.

Föreningens medlemmar har haft möjlighet att välja mellan två olika insatsnivåer. Varje lägenhet har därför två andelstal, ett för driftskostnad och ett för kapitalkostnad.

Föreningen har långfristiga lån hos SEB.

Som köpare av en bostadsrätt i HSB Göteborg behöver du vara medlem. På HSB Göteborgs hemsida kan du läsa mer om medlemskapet och hur det fungerar i en bostadsrättsförening i HSB Göteborg: https://blimedlem.hsb.se/

Föreningens ekonomi

Avgiftsförändringar:
1 juli 2019 höjdes driftsdelen på avgiften pga. ökade driftskostnader.

Renoveringar - Utförda och planerade

Studio 1 var inflyttningsklart i juni 2016 och den 5-åriga garantin gäller sålunda fortfarande. Inga renoveringar planerade, avsättningar görs varje år till yttre underhållsfonden för framtida underhåll.

Parkering

Föreningen har 44 stycken garageplatser. Kostnad om 1000 kr/mån (+300 kr/mån om det finns förråd i anslutning). Inga ytterligare p-platser. Det är kö till garageplats i dagsläget.

TV/bredband

I avgiften ingår två stycken digitalboxar med kanalpaket Lagom. Boxarna klarar sändningar i hd-kvalitet.
I månadsavgiften ingår Telia bredband 100/10. Hastigheten är 50-100 Mbit/s för att ta emot data och 8-10 Mbit/s för att skicka data.
I tjänsten ingår även e-postkonton och webmail.
Leverantör av TV, bredband och IP-telefoni är Telia. Föreningen har slutit avtal för samtliga bostadsrättshavare.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två fullt utrustade festlokaler, en i vardera huskropp. Båda är tillgängliga för samtliga medlemmar oavsett i vilken av de två byggnaderna medlemmarna bor i.

Det finns en gästlägenhet som ligger i entréplan på Sten-Åke Cederhöks Gata 1A. Denna är ca 32 kvm och innehåller ett rum med sängplatser och wc/dusch.

Föreningen har en modern fullutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner (den ena modell större), torktumlare, torktorkskåp, strykbräda, mangel. Belägen i hus 2 under lobbyn/entrén.

Det finns även en relaxavdelning med en stor bastu i källarplan på Sten-Åke Cederhöks Gata 3A.

Barnvagnsrum finns i lobby-/ entréplan, första rummet till höger i båda husen,
på Sten-Åke Cederhöks Gata 1A och 3A.

Cykelställ finns i garagets nedfart på gaveln av huset på Sten-Åke Cederhöks Gata 1. Cykelrum finns i källarplan på Sten-Åke Cederhöks Gata 3.

Det finns en hunddusch för hundarnas tassar utanför Sten-Åke Cederhöks Gata 1 och 3.

På långsidan utanför husen finns nedkasten till sopsuganläggningen som nås med separat nyckel. Här slängs restavfall och komposterbart avfall. Närmaste återvinningscentral finns bara på någon minuts promenadavstånd från området, på Bögatan 47 på andra sidan Delsjövägen - Här lämnar du förpackningar av glas, papper, pizzakartong, plast, metall samt småbatterier.

Övrigt

Som köpare av en bostadsrätt i HSB Göteborg behöver du vara medlem. På HSB Göteborgs hemsida kan du läsa mer om medlemskapet och hur det fungerar i en bostadsrättsförening i HSB Göteborg: https://blimedlem.hsb.se/

Uteplats/balkong

Balkong i sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåts ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 501 kr

I avgiften ingår värme, kabel-tv, bredband och IP-telefoni.
Individuell mätning av kall- och varmvattenförbrukning.
Föreningen har tecknat avtal gällande hushållsel för samtliga bostadsrättshavare i Brf Studio 1. Det betyder att avtalet är kollektivt och att du inte kan ha eget avtal med elleverantör.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4832%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2244
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
68 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2016

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sigfrids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Sten-Åke Cederhöks Gata 3B

Sten-Åke Cederhöks Gata 3B,
412 49 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvarngärdesgatan 6A
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 149 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Iskällareliden 3 B
  Pris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 397 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carl Larssonsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 648 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Anders Zornsgatan 21A
  Månadsavgift
  3 564 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!