Örgryte, Göteborg

Storagårdsgatan 16

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
15 600 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
814 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
217 kvm / 68 kvm

Visning

 • torsdag 9/4, KL 12:00 - 13:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • tisdag 14/4, KL 16:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Vi presenterar en välbevarad 20-talsvilla om 217 kvm, mjukt inbäddad i Örgrytes grönska.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Storagårdsgatan 16. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors
Storagårdsgatan 16
. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors

Entrédörr under tak med tidstypiska kolonner

Vyerna över Göteborg är magiska. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors
Vyerna över Göteborg är magiska
I köket samsas järnspisen och den öppna spisen med vår tids utrustning. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors
I köket samsas järnspisen och den öppna spisen med vår tids utrustning
. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors
. Storagårdsgatan 16 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övreplan
Planlösning
Källarplan
Planlösning
Vindsplan

Beskrivning

Beskrivning

Pampiga trävillor klättrar uppför Örgrytes höjder. De smala gatorna skuggas av hundraåriga lövträd. Och mellan trädgårdarnas höga häckar och slingrande murar känns kvarteren som en egen liten värld – en bit utanför stan, långt ifrån citystressen. Att skenet bedrar inser du redan på granittrappan till denna klassiska trävilla från 1928. Bara några hundra meter ner snurrar Lisebergs pariserhjul. Och på ett par minuter rullar du med cykel nerför backarna till Korsvägen och resten av city. Den herrgårdsgula 20-talsvillan om 217 kvm och sju rum ritades av arkitekt Björner Hedlund, kanske mest känd för Televerkets Hus. Arkitekturstilen är tidstypisk med det branta och brutna tegeltaket, småspröjsade fönster, höga burspråk och den bastanta granitgrunden. Ni välkomnas på husets framsida av en rymlig stenlagd uppfart och en fikahörna där ni dricker vårens första kaffe utomhus i solen. Baksidans mjukt sluttande trädgård, med grönska och uteplatser i stensatta platåer, är bedövande vacker i kvällssolen. En putsad mur med smidesgrind leder direkt ut till skogspromenaden. Villans blonda interiör präglas av snickerier och detaljer från tiden, smakfullt parat med modern design och rena material. I köket samsas exempelvis den gamla öppna spisen med vår tids utrustning. Och bakom vackra spegeldörrar öppnar sig moderna badrum med högsta komfort. Villans atmosfär är ljus, öppen och elegant med stora rum och en ständigt närvarande utsikt över Örgrytes takåsar och innerstaden. Dispositionen över de tre bostadsplanen är stora sällskapsytor och kök på entréplanet. Tre sovrum samt badrum på plan två inklusive ett mycket stort master bedroom med burspråk och öppen spis. I vindsvåningen – med takfönster och integrerad balkong – finns allrum, wc och sovrum med spektakulär utsikt över staden. Villans välinredda källare med vattenburen golvvärme rymmer allrum, groventré, matkällare med vinförvaring och förråd. Här nere finns även bastu i lärkträ och dusch samt ett välutrustat klädvårdsrum. Ett par hundra meter från villan väntar vild natur och stillhet i det enorma Delsjöområdet. Här kan du bada, fiska, spela golf, motionera eller bara vandra i storslagen natur.

Interiör

Bakom entrédörren under tak med tidstypiska kolonner, väntar en stor och ljus hall med klinkergolv. Känslan av rymd och ljus är omedelbar. In till vänster bakom en spegeldörr finns ett smakfullt gäst-wc med skimrande mosaik, handfat och vägghängd wc. Hallen har platsbyggd förvaring och en klassisk ektrappa vrider sig upp till plan två.

In till höger öppnar sig utsikten över Örgrytes takåsar och city via vardagsrummets höga burspråk. Rummet är ljust och luftigt med oljad ekparkett och tidstrogna snickerier som lister och elementskydd. En stilren, nästan diskret, öppen spis möter gästerna med björkvedsknaster i vinterkvällen.

I fil med vardagsrummet ligger en stor matsal med plats för många runt bordet. Rummen delas av med skjutbara spegeldörrar. Två stora fönsterpartier ger härligt ljus och vacker utsikt där stadens ljus glittrar på avstånd.

I vinkel med matsalen ligger det ljusa köket som har fått behålla flera detaljer från tiden. Den öppna spisen och en liten järnspis bidrar med atmosfär och värme. Kökets inredning med integrerade vitvaror går i en modern men tidstrogen ton med spegeldörrar och inslag av glasvitrin.

En altandörr leder ut till den nedsänkta terrassen med naturskiffer. Härifrån sluttar den vackra trädgården svagt uppåt i platåer med inslag av stentrappor, planteringar, lövträd och den terrasserade vackra muren mot skogen. Vid muren finns ytterligare en rymlig stenlagd uteplats och en trappa som leder till växthuset. I skymningen är platsen nästintill förtrollande.

Från köket kommer du ut i hallen och fram till den tidstrogna ektrappan som vrider sig upp till andra våningen. Snickerier och räcken är i original och över trappan finns ett blyinfattat fönster som ger ljus till hallen som har ekparkett och utgång till balkongen över entrén.

Rakt fram ligger ett stort och magnifikt master bedroom med ekparkett och helglasat burspråk där utsikten över staden öppnar sig smått dramatiskt. I burspråket finns vackra platsbyggda bokhyllor i vitt trä och svart granit. Bakom en spegeldörr döljer sig en långsmal garderob som kompletterar de stora platsbyggda garderoberna i körsbär. Sovrummet överraskar med en nätt öppen spis i romantisk stil för extra kalla nätter.

I en inre hall finns planets badrum i marmor som går i en modernt sober ton med wc, dusch och kommod med dubbla handfat.

Trägolv fortsätter in i ett mindre barn-, gäst- eller arbetsrum med förmiddagssol och förvaring. I fil med detta rum ligger ett mycket stort sovrum med trägolv och en trevlig fönsteralkov ut mot staden. Här finns tre originalgarderober med små parallella spegeldörrar. Ytterligare ett stort fönster finns i villans gavel.

Från hallen, i passagen till balkongen, finns en klädkammare samt trappan upp till vindsvåningen. Här överraskar villan med en ljus gallerimiljö med takfönster och integrerad balkong som ger en vidunderlig utsikt. Vit pärlspont möter murstockens putsade ytor. Här finns ett allrum för allt från yogamattor till musikinstrument och stafflier. Planet har wc och ett mysigt sovrum med branta snedtak och praktiska små hyllplan. I villans gavlar sitter halvmånefönster från tiden.

Den välrenoverade källaren med genomgående klinker från Villeroy&Boch når du från entré hallen. Här finns matkällare, wc, allrum för allt från tevespel till hemmagym och ett välutrustat klädvårdsrum med bra förvaring, arbetsytor och maskiner. Här finns även bastu och dusch bakom en vägg i glasbetong. I källaren finns även ett förrådsrum samt en groventré med vask och snickerihörna.

Sammantaget är detta en ljus och elegant 20-talsvilla med bedårande utsikt från Örgrytes höjder och en sällsynt vacker trädgård.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bö 107:4

Parkering

Stensatt uppfart med plats för två bilar

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 600 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
217 kvm*
Tomtarea
814 kvm
Biarea
68 kvm

* Areauppgifter enligt mätbevis 2020-03-10

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
24 000 kr
Försäkring
8 172 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
5 500 kr
Summa
39 672 kr

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 241 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-03-11

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 484 000 kr
Byggnadsvärde
2 721 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare och inredd vind
Byggår
1928
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme, installerad 2011
Takbeklädnad
Tegel
Fönster
2-glasfönster
Grundmur
Natursten

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Storagårdsgatan 16

Storagårdsgatan 16,
41267 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Örgryte, Göteborg

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Olof Skötkonungsgatan 46
  Utgångspris
  15 900 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  274 kvm / 76 kvm
  Tomtarea
  621 kvm