Ljus & trivsam genomgångslägenhet med unikt läge!

Ruddalen, Göteborg

Klarinettgatan 26

Utgångspris
2 180 000 kr
Avgift
3 984 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
66 kvm

Visning

 • tisdag 3/9, KL 17:30 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • lördag 7/9, KL 13:00 - 14:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljus & trivsam genomgångslägenhet med unikt läge!

Nu ges tillfälle att förvärva denna gemytliga trerummare om 66 kvm i hjärtat av Ruddalen. Välplanerad och med en gedigen balkong i väst!

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till trivsamma Klarinettgatan 26.... Klarinettgatan 26 - Bjurfors
Välkommen till trivsamma Klarinettgatan 26...
...och Riksbyggen brf Göteborgshus 17!. Klarinettgatan 26 - Bjurfors
...och Riksbyggen brf Göteborgshus 17!
Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall.... Klarinettgatan 26 - Bjurfors
Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall...
...med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Klarinettgatan 26 - Bjurfors
...med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter
Möjlighet för övrig hallförvaring kan man med enkla medel installera tack vare dess storlek. Klarinettgatan 26 - Bjurfors
Möjlighet för övrig hallförvaring kan man med enkla medel installera tack vare dess storlek
Smakfullt kök med klassiskt vita skåpluckor som gör det enkelt att inreda efter. Klarinettgatan 26 - Bjurfors
Smakfullt kök med klassiskt vita skåpluckor som gör det enkelt att inreda efter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu erbjuds denna trivsamma trerummare om 66 kvm i populära Ruddalen. Här bor och trivs du i naturskön miljö med närhet till allt från kommunikation, köpcentrum och mataffärer till promenadstråk, motionscentrum och inte minst havet. Bostaden präglas utav vackra attribut som fiskbensparkett i original och fönsterbänkar i svensk kolmårdsmarmor vilket förhöjer dess charm och karaktär. Genomgående för lägenheten är även ljusa färgsättningar och rikligt ljusflöde. Denna välplanerade bostad disponeras enligt följande; En gedigen hall med goda avhängnings samt förvaringsmöjligheter, två väl tilltagna sovrum, ett ljust och fräscht badrum som stamrenoverades i föreningens regi 2008, ett stilrent kök i tidlöst vitt samt ett spatiöst vardagsrum som är enkelt att inreda efter. Från vardagsrummet nås även en generös balkong i västerläge belagd med trätrall, detta blir en given favoritplats under årets varma dagar och kvällar.

Föreningen är en trygg och omtyckt Riksbyggen-förening med god ekonomi. Området är lugnt och tryggt och du känner dig hemma direkt. På Basungatan och i omtyckta Ruddalen har du nära till det mesta, inte minst den härliga naturen! Utanför dörren har du både gröna ytor med träd och grönska, ett stenkast till skogen med bär och kantareller och motionsspår, samtidigt som det åt andra hållet är nära till Frölunda torg med sitt stora shoppingutbud och inte minst cykelavstånd till havet för varma sommardagar. Även nära till populära lekplatsen Positivparken med tillhörande naturträningspark. För den sportintresserade finns Ruddalens motionscentrum alldeles i närheten. Nära till bra kommunikationsförbindelser med spårvagnar och välbehållna cykelleder. Välkommen att upptäcka populära Ruddalen.

Interiör

Denna pärla till bostad disponeras enligt följande;

Du välkomnas in i en ljus och rymlig hall med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Hallen är generös till sin storlek och kan inredas med både större förvaringsskåp samt tamburmajor och hatthylla. Golvet pryds utav ljust terrakottaklinker och väggarna är målade i tidlöst vitt.

Rakt fram från entrén når ni badrummet som stamrenoverades så sent som 2007-2008 i föreningens regi. Väggarna är helkaklade med vitt kakel som matchas med ljusgrått klinkergolv. Här finns dusch med skjutdörr, handdukstork, handfat med tillhörande under och överskåp, vädringsfönster och WC. Badrummet är även utrustad med golvvärme.

Vidare in i bostaden finner ni det smakfulla köket som bjuder in till matlagning och umgänge för hela familjen. Här finns gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen för kökets alla redskap. Köket har en modern touch med skåpluckor i tidlöst vitt som dessutom gör det enkelt att inreda efter. Bänkskivan är utav massiv trä som bryts av med rostfritt stänkskydd ovanför med möjlighet att sätta in hängkrokar. Ett stort fönster i nordväst skapar ett härligt ljus i rummet samt möjliggör att servera eftermiddagsfikan till sällskapet ute på balkongen. I köket finns även plats för matbord dukat till 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll, köksfläkt, kyl/frys, inbyggd mikro, inbyggd ugn samt diskmaskin. På golvet ligger ljust laminatgolv som matchas med vitmålade väggar.

Mitt emot köket finner ni bostadens ena sovrum som är generös till sin storlek och som idag används som master bedroom. Här inrymmer du med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt byrå, fåtölj eller skrivbord om så önskas. På golvet vilar vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. Detta sovrum har dessutom gott om förvaringsmöjligheter i form av en skjutörrsgarderob med spegeldörrar längs ena kortsidan. Ett stort insynsskyddat fönster i sydost släpper in ljuset och skapar en rofylld och stillsam känsla.

Vidare in i bostaden finner ni hemmets naturliga samlingsplats och hjärta, vardagsrummet. Ett luftigt och rymligt rum med plats för både soffa med tillhörande möblemang samt större matsalsbord eller läshörna. Väggarna är målade i klassiskt vitt och samsas med vackert fiskbensparkett på golvet. Det stora fönsterpartiet skapar ett rikligt ljusflöde i hela rummet. Från vardagsrummet nås även den generösa balkongen i västerläge.

Balkongen har ett utsökt västerläge med vacker utsikt över Ruddalen och grannområdena. Golvet är beklätt med trätrall och plats finns för både mindre loungemöbel eller cafébord beroende på smak. Här kan man slå sig till ro och njuta av solen som värmer på från tidig lunch till sen kväll med en kopp kaffe i hand.

Sist men inte minst har ni det mindre sovrummet som ligger i anslutning till vardagsrummet och är även det ljust och luftigt. Detta rum är stort nog att kunna nyttjas som både sovrum, gästrum eller arbetsrum. Liksom det stora sovrummet är väggarna vitmålade och på golvet ligger vackert parkett.

Varmt välkomna!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Ombyggnad, Renoveringar

För information om kommande samt utförda renoveringar vänligen se årsredovisningarna eller föreningens hemsida www.gbghus17.se

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Leverantör: Com Hem och Telias FiberLAN

Parkering

Till garaget är det separat kö.Till p-platsen är det separat kö.
Totalt finns det 238 st parkeringsplatser samt 34 garage för uthyrning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 984 kr

I månadsavgiften inkluderas värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3057%
Andel av årsavgiften är
0,30342%
Reparationsfond
516 kr

Byggnadssätt

Byggår
1954

Ett oerhört generöst förrådsutrymme vinden.

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Göteborgshus nr 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
373
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Byggnaderna uppfördes 1954 och innehåller 373 lägenheter samt 15 lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

I föreningen finns en rad olika gemensamhetslokaler så som cykelförråd, samlingslokal, bastu på Basungatan 6-8, hobbylokal på Klarinettgatan 9, vävlokal på Basungatan 5-7, samlingslokal, snickeri på Klarinettgatan 17.

Stam- och badrumsrenovering gjordes 2008. I samband med detta drogs ny el och samtliga lägenheter har nu jordfelsbrytare. Samtliga tvättstugor renoverades i samband med stambytet. Säkerhetsdörrar installerades 2004.

Föreningen tillåter delat ägande 90/10.
Styrelsen kallar köpare till välkomstmöte.

Föreningens ekonomi

Stabil Riksbyggen förening. Se årsredovsingen för ekonomisk data.

Parkering

38 garageplatser och 165 parkeringsplatser.
Till garaget och p-plats är det separat kö.

Övrigt

Skriv mäklarens namn och telefonnummer på kontraktet så att hon kan ringa och säga att medlemskapet är godkänt.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 180 000 kr
Lägenhetsnummer
74
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
66 kvm

* Två trappor upp

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
111

Området

Mäklaren om Ruddalen

Ibland vill man ha lugn och ro och ibland dyka in i storstadens nöjesutbud. Ruddalen erbjuder en mix av stad och rogivande natur som sträcker sig ända in på knuten, bara tio minuter från Linné.

FRILUFTSLIV OCH KAFFE LATTE
Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till friluftsområdet med samma namn. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter och naturstigarna passar perfekt för löpning och skogspromenad. Har du tur ser du kanske ett rådjur eller en räv. På Slottsberget ligger en fornborg med bronsåldersröse och andra fornlämningar där du kan känna historiens vingslag. I natursköna Ruddalen finns verkligen alla möjligheter att hålla igång, men med skogens sus utanför dörren finns också tid till avkoppling. Apropå tid, så tar det inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda – med butiker såväl som kaféer och lunchställen.

LEKFULLT OCH JORDNÄRA
Det är enkelt att ta sig till Ruddalen och spårvagnen gör stopp på flera hållplatser med musikaliskt klingande namn. De tio röda höghusen med konkav form siktas redan på håll och har gett området karaktär sedan 60-talet. När leklusten faller på är Positivparken ett givet val med något för alla åldrar: parkourpark, studsmattor och lek på musik- och bondgårdstema. Här kan du spendera en ledig lördag med vänner eller familj, ta en picknick eller lägga något gott på grillen. Parken har också beachvolleyplan och boulebana. När vardagen kallar eller det krävs ärenden i centrum är det skönt att veta att det inte tar mer än 20 minuter till Brunnsparken och Centralstationen.

STAD OCH HAV
Om andan faller på (och vädret tillåter) kan du packa badväskan och cykla iväg till havet. Tjugo minuter senare kan handduken rullas ut på populära badplatser som Ganlet och Fiskebäcksbadet. En lyx få förunnat i en stad i Göteborgs storlek. Vid Önnereds brygga hittar du också restaurangen Jungman Jansson som lockar med lunch och söndagsmiddag – ofta med marina förtecken. Om du verkligen vill komma ut på havet kan du maxa dagen med en kurs eller guidad tur med kajak som utgår från Önnereds brygga.

Köpa eller sälja bostad i Västra Frölunda? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Klarinettgatan 26

Klarinettgatan 26,
421 39 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Basungatan 27
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  82,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  Adress
  Gitarrgatan 1
  Utgångspris
  1 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 489 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  Adress
  Musikvägen 42
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  4 226 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2019-08-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mandolingatan 11
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 900 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mandolingatan 9
  Pris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 393 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ruddalen, Göteborg

  Adress
  Flöjtgatan 12
  Utgångspris
  1 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 753 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.15 Boka här