Välplanerad gavelfyra med fantastiskt utsikt och balkong i soligt läge

Sankt Jörgen, Göteborg

Sankt Jörgens Väg 28A

På förhand
Avgift
4 354 kr
Antal rum
4
Boarea
91 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Välplanerad gavelfyra med fantastiskt utsikt och balkong i soligt läge

Ljus och välplanerad hörnfyra högt upp i huset. Öppen planlösning med fin utsikt mot grönområde och balkong i sydvästläge.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors
. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors
Exteriörbild. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors
Exteriörbild. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors
Här bor du nära St Jörgen golf. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors
Här bor du nära St Jörgen golf
. Sankt Jörgens Väg 28A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och välplanerad gavelfyra högt upp i huset med ett av St Jörgens bästa utsiktslägen. Här bor man med rymlig och insynsskyddad balkong i härligt sydvästläge. Lägenheten är ljus och har fönster i tre väderstreck. Stora sällskapsytor och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det stilrena köket är modernt med gott om förvaring i skåp. Här kan kocken briljera samtidigt som gästerna väntar till bords. Lägenhetens tre sovrum ligger alla i lugnt läge mot den lummiga bokskogen. Stort, helkaklat badrum i tidlös färgsättning med praktisk tvättavdelning. I hallen finns även en extra gästtoalett. Ett harmoniskt boende i lugnt och naturskönt område endast 10 min från centrala Göteborg samt med närhet till två fina golfbanor.

Interiör

På våning 4 av 6 finner du denna smakfulla fyra om 91kvm. Trivselfaktorn är hög med gott ljusinsläpp, ljusa väggar och genomgående fina materialval. Du har en väldigt social och öppen planlösning som bjuder in till sociala sammankomster. Bostaden disponeras enligt följande:

Kliv in i hallen och möts av den trivsamma känsla som präglar bostaden. I hallen nås även en bostadens gäst-WC och ett rymligt badrum. Här finns även plats för garderob om man önskar.

Det första sovrummet till vänster ligger rofyllt placerat med lummiga Bokskogen utanför fönstret. Rummet rymmer dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och har stort fönsterparti. Här finns en garderob för klädförvaring och ligger i ett insynsskyddat läge. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i en varm grå ton.

Det andra sovrummet till vänster ligger rofyllt placerat med lummiga Bokskogen med insynsskyddat läge. Rummet rymmer dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och har stort fönsterparti. Här finns flera garderober för klädförvaring. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i bostaden når ni vardagsrummet där ni möts av rymliga ytor och ett härligt ljusflöde från de stora fönstren. Ytorna ger möjlighet att möblera utifrån personligt tycke och smak där större soffgrupp med tillhörande möblemang ryms med enkelhet. Vitmålade väggar och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen. Med soligt sydvästläge kan du njuta av solen hela dagen in på kvällen och blicka ut över den lummiga Sankt Jörgen park.

Det mindre sovrummet ligger längst in i bostaden och nås från vardagsrummet. Rummet passar som både sovrum eller kontor. Sovrummet ligger även det i insynsskyddat läge mot Bokskogen. Förvaring sker i garderob.

Köket är modernt och stilrent. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i skåp med vita luckor och arbetsytorna har mörk mönstrad laminat. Ovan dessa sitter grått kakel. Köksutrustningen består av är spis med häll, mikro, spisfläkt, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. I den öppna delen mot vardagsrummet ryms en stor matplats vid fönstren. Här kan du avnjuta en god middag med utsikten över parken närmsta granne.

Badrummen nås från hallen och har hög standard. Helkaklat med vitt kakel på väggar och mörk klinker på golv med underliggande golvvärme. I det stora badrummet finns badkar, toalett, tvättställ samt spegelskåp. Det finns också en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk bänk med överskåp för förvaring. Som extra detalj finns ett smalt liggande vädringsfönster.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf S:t Jörgen Slott
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
84
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2006 och fastigheten uppfördes genom totalentreprenad av Peab 2010. Föreningen äger marken. Huset är byggt i en halvcirkel där samtliga bostäder har en fin vy ut över Sankt Jörgen och vissa med utsikt ända in till city. Det finns 84 st bostäder i huset fördelade på 6 våningar och det finns 68 p-platser och 8 gästplatser samt 2 handikapplatser. I anslutning till huset finns härliga grönytor och promenadstigar samt en grillplats.

För mer information se föreningens hemsida:
www.hemsidan.com/stjorgenslott

Föreningens ekonomi

Några avgiftjusteringar är inte planerade.

Renoveringar - Utförda och planerade

2019 - Underhåll lekplatser, 10 p-platser utrustade med laddningsstolpe.
2020 - Byte av fasad (pågående). Detta är resultatet av en reklamation och arbetet görs på entreprenörens bekostnad.

Styrelsen har tagit fram en underhållsplan för framtida underhållsbehov.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 300 kr/mån. Separat kö till parkeringsplatserna.

Föreningen har investerat i elbiladdare, 10 platser på befintliga parkeringar. En förhöjd hyra tillkommer på dessa parkeringar med 210 kr exklusive förbrukad el.

TV/bredband

Föreningen har tv och bredband via iTUX fibernät, och medlemmarna kan välja mellan flera olika leverantörer av Tv, bredband och telefoni. Ett digitalt grundutbud för TV från Comhem ligger i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensamhetsanläggningen, Sankt Jörgens park, består av grönytor, bänkar, gångvägar, belysning och tillhörande trappor. Parken har genomgått en föryngring där döda träd tagits ner och nya har planterats. Grillplats/Pergola och boulebana finns ovanför parkeringarna mot skogen.

Gemensamma utrymmen

I angränsande byggnad finns lägenhetsförråd och cykelrum.

Övrigt

Styrelsen hänvisar till hemsidan för uppdaterad info.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 300 kr/mån. Separat kö till parkeringsplatserna.

Föreningen har investerat i elbiladdare, 10 platser på befintliga parkeringar. En förhöjd hyra tillkommer på dessa parkeringar med 210 kr exklusive förbrukad el.

Månadsavgift

Avgift
4 354 kr

Avgiften inkluderar värme, kabel-tv samt kapitaldel.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,5525%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
A1301
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
91 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2010

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo i Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Skälltorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

Hisings Backa tillhör stadsdelförvaltningen Norra Hisingen och här finns flera kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över Hisings Backa. Det finns vidare även flera kommunala grundskolor och några friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Dessa skolor lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentrat Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sankt Jörgens Väg 28A

Sankt Jörgens Väg 28A,
422 49 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sankt Jörgen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sankt jörgens allé 1
  Månadsavgift
  5 317 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sankt Jörgen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sankt Jörgens Väg 10A
  Månadsavgift
  4 354 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!