Vill du ha ett boende med det lilla extra beläget i hjärtat av Sannegårdshamnen?

Sannegårdshamnen, Göteborg

Stenbocksgatan 9

På förhand
Avgift
4 513 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vill du ha ett boende med det lilla extra beläget i hjärtat av Sannegårdshamnen?

Stilfull bostad med centralt läge i Sannegården, två balkonger som förlänger boendet.

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vill du ha ett boende med det lilla extra belägen i hjärtat av Sannegården? Då har du kommit rätt. Två i balkonger varav en i öst och en i väst för att fullt ut kunna njuta av solen och närheten till vattnet. Att balkongerna är inglasade gör att du får en härlig förlängning till boendet året runt. Ett modernt boende där tanke har lagts bakom varje materialval. Med fönster i två väderstreck och stora fönsterpartier får du ett ljust boende. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när solen strålar glittrar i småbåtshamnen och du kan njuta av det lugna läget på den stora balkongen. Bostaden har mycket välplanerade ytor och goda förvaringsmöjligheter.

Attraktiv förening med bland annat tvättstuga, gästlägenhet och barnvagnsförråd.

Bostaden har ett mycket centralt läge i Sannegården. Närmsta busshållplats nås inom 100 meter som bland annat trafikeras av buss 99, 16 och 58. Till Brunnsparken kommer du på 10 minuter! I närområdet finns servicebutiker, matbutik, tandläkare och flertal restauranger och caféer. Med närhet till 7 olika gym i området och anrika Hagabadet Älvstranden med spa och yoga alldeles intill bostaden har du allt lättillgängligt.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong 1: i österläge nås från sovrummet
Balkong 2 : i västerläge mot innergården med hamnutsikt

Ombyggnad, Renoveringar

Inga planerade utan föreningen följer underhållsplanen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 513 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,24446%
Andel av årsavgiften är
1,24457%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
8111
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
550 kr
Försäkring
150 kr
Vatten/Avlopp
400 kr
Summa
1 100 kr

2 vuxna, 2 barn

Energideklaration

Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
65

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Akterspegeln
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen Riksbyggen Brf Akterspegeln äger fastigheten Lindholmen 35:2. På fastigheten finns två st flerbostadshus med 85 st lägenheter fördelade på adresserna Vintergatan 9-11 och Stenbocksgatan 5-11.

Gemensamt i föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet, tvättstuga.

Hemförsäkring bekostas individuellt och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningens ekonomi

I föreningens prognos finns en årlig höjning av avgifterna med 1-2%.
Avgiften höjdes vid halvårsskiftet (Juli 2018) med 2%, utöver det finns inga ytterligare höjningar planerade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga planerade utan föreningen följer underhållsplanen.

Parkering

Brf Akterspegeln delar garageanläggning med tre andra föreningar. Föreningen Brf Akterspegeln har 55 st garageplatser av dessa 104 st garageplatser totalt. Dessa nås via hissen och ligger under innergården. Till dessa är det kö. Kostnad 1100 kr/mån.

I området finns parkering via Göteborgs stad kan erbjuda. Kostnad och tillgänglighet finns på www.p-bolaget.goteborg.se.

Övrigt

Föreningen har bygglov för att glasa in balkonger. För att få lov att göra detta måste grannarna kring balkongen godkänna. För mer info och kostnad kontakta föreningen.

Området

Att bo i Sannegårdshamnen

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Sannegårdshamnen är ett utav av de bostadsområden som nu växer fram, där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Det finns också butiker, mataffär, bageri, restauranger, hotell, bar, teater, gym, spa, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

Här finns även ett antal grönområden att strosa i. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är några exempel. Färjenäs har en stor nybyggd lekplats och skateboardramp. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. Vill man koppla av finns Hagabadet Älvstranden nära till hands och erbjuder både yoga och spa. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

I Sannegårdshamnen finns ICA kvantum, blombutik, postutlämning, Steinberg Nyberg café och gym. Detta mycket lättillgängligt för dig som boende i Sannegården. Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

Kollektivtrafik är även något som finns lätt till hand. Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 & 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Sannegårdshamnen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stenbocksgatan 9

Stenbocksgatan 9,
417 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67