Hoppa till innehåll
Välkommen till Doktor Hjorts gata!. Doktor Hjorts Gata 12C - Bjurfors

Ljus och väldisponerad tvåa med solig balkong! Stabil förening.

  • Såld, 2021-05-16
  • 54,5 kvm
  • 2 rum
  • 3 310 000 kr

Södra Guldheden, Göteborg

Doktor Hjorts Gata 12C

Slutpris:
3 310 000 kr
Avgift:
2 769 kr
Antal rum:
2
Boarea:
54,5 kvm
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
2 av 3
Balkong:
Ja

Mäklare

Bilder

  • Välkommen till Doktor Hjorts gata!
  • Soliga mornar och dagar spenderas bäst på balkongen.
  • Ljuset!
  • Trevlig plats för matgrupp invid fönsterpartiet!

Om Södra Guldheden

Mäklaren om Guldheden

PÅ TOPPEN AV STADEN
Funkishus med gröna gårdar och nära till allt du behöver. Det är Södra Guldheden. De flesta husen här är byggda på 50-talet runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

ETT STYCKE LÄKARHISTORIA
Södra Guldhedens närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhus har påverkat många av gatunamnen som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Allards gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag.

Doktor Fries torg, andas 50-tal med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här hittar du bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

GÖTEBORGS BÄSTA UTSIKT?

Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue.

I väster gränsar Södra Guldheden till Änggårdsbergen, naturreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng. Du har också nära till naturreservatet Safjället.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Södra Guldheden byggdes främst under 1950-talet och vi möts av både låg och höga hus samt puts- och tegelfasader. Den kuperade terrängen som på sina ställen var svårbebyggd gav utrymme för mycket grönska. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Södra Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, och bara ett par hållplatser bort har du Wavrinskys plats som central knutpunkt med buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?