Unik tvåa med balkong och eftertraktat gårdsläge i fastighet anno 1905. Smakfullt kök och badrum.

Stampen, Göteborg

Alströmergatan 3B

På förhand
Avgift
4 176 kr
Antal rum
2,5
Boarea
77 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik tvåa med balkong och eftertraktat gårdsläge i fastighet anno 1905. Smakfullt kök och badrum.

Tvåa med spännande planlösning i Stampen. Bo med mycket tyst & attraktivt gårdsläge, smakfullt kök och egen balkong! Brf med mysiga innergårdar.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Alströmergatan 3B!. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Varmt välkomna till Alströmergatan 3B!
Bo i det vackra hörnhuset från tidigt 1900-tal. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Bo i det vackra hörnhuset från tidigt 1900-tal
Kort promenad till evenemangsstråket. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Kort promenad till evenemangsstråket
Närområdet under kvällningen. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Närområdet under kvällningen
. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Stampens egna paradgata. Alströmergatan 3B - Bjurfors
Stampens egna paradgata

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en stabil förening i expansiva Stampen finns nu tillfälle att förvärva denna välplanerade och charmiga lägenhet. Här erbjuds ett hem om 80 kvadratmeter och balkong i bra skick med goda sällskapsytor, bra förvaring, matplats för flertalet gäster, stort och lättmöblerat vardagsrum samt helkaklat badrum.

Föreningen erbjuder lägenheter med mycket charm och två fina innergårdar med utemöbler och grill under sommarhalvåret. Genomgående bor ni i ett expansivt och omtyckt bostadsområde med närhet till Göteborg city.

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Ullevi Norra avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt närhet till knutpunkten Svingeln där det även avgår flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Interiör

Välkommen till Alströmergatan 3B!

Lägenheten har en kombinerad hall/vardagsrum, ett stort rum som under 2017 fått nya ytskikt i form av målade/tapetserade väggar. Ett stort fönster släpper in ljus från föreningens gård. I vardagsrummet finns gott om plats att möblera efter tycke och smak. Direkt till vänster erbjuder hallen avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i form av en garderob.

Lägenhetens kök har vita skåpsluckor med rostfria handtag och en arbetsbänk i massiv ek med grått kakel ovanför. Här finns en maskinpark som inkluderar varmluftsugn, spishäll och fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Fönstret ger samma fina utblick över föreningens gård. Här är väggarna ljusa med en ljusgråmönstrad tapet och golvet pryds av stavparkett i ek och i taket sitter spotlights. I anslutning till köket finns en stor och praktisk klädkammare.

Intill köket finner vi ett mindre rum med plats för ett matgrupp för 6-8 personer. Här finns även en gästsäng som är infälld i väggen. Disponera rummet efter era behov! Här nås även utgången till bostadens balkong. Balkongen rymmer plats för bord och stolar och här avnjuts gärna mysiga frukostar och middagar från våren till sensommaren.

Det större sovrummet vetter även det mot föreningens gård. Här finns två garderober och det ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här är väggarna målade i ljusgrått och golvet pryds av stavparkett i ek.

Från den inre hallen nås badrummet. Badrummet är fräscht och har helkaklade väggar i vitt och grått kakel i duschutrymmet och på golvet ligger ljusgrått klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns handfat med kommod, wc samt en handukstork. I taket sitter spotlights. Här erbjuds även egna tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

Bostaden är registrerad som 2 rok enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Fakta

Uteplats/balkong

Entreprenören RR Bygg som har byggt balkongerna fick avslag av Byggnadsnämnden på det senaste inlämnade besiktningsprotokollet. Byggnadsnämnden informerade entreprenören RR Bygg att balkongskydden behövde förbättras ytterligare då det fanns risk för ”klättring” på räcken.

Anmärkningen på balkongen gällande balkongskydden är nu åtgärdat av RR-bygg i enlighet med instruktioner från byggnadsnämnden. RR-bygg inväntar på besked från byggnadsnämnden gällande godkännande.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 176 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,286%
Andel av årsavgiften är
1,286%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
54-1015
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2,5
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt dokumenterad mätning. Enligt föreningens lägenhetsregister är arean 80 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
517 kr
Försäkring
317 kr
Summa
834 kr

Byggnadssätt

Byggår
1905-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Friggaboden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Antal hyresrätter
5
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Friggaboden registrerades 2004 och köpte samma år fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Friggagatan 13 A-C, Friggagatan 15 samt Alströmergatan 3 A-B. Byggnaderna uppfördes 1905-1907. Föreningen innehar totalt 78 lägenheter, varav 73 st upplåtes med bostadsrätt och 5 st med hyresrätt. Hyresrätterna ägs av föreningen och ger intäkter samt kan säljas och då inbringa kapital. Det finns även 9 st lokaler med hyresrätt.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.friggaboden.se

Föreningens ekonomi

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2011, sedan dess har den varit oförändrad. Enligt representant från styrelsen är det inga planer på avgiftsjusteringar i dagsläget (2019-09-03). Föreningen förvaltas av Bredablick förvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under mitten av åttiotalet. Då åtgärdades bl.a. kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden. Stamrenovering utfördes 1985-1987. Trapphusen renoverades under 2005. Under sommar och höst 2007 renoverades fasaden och balkongerna. 2008 asfalterades båda innergårdarna och gårdsbjälklaget förstärktes. 2009 spolades stammarna och tvättstugor renoverades. Föreningen renoverade de gemensamma uteplatserna under 2014 och under 2015 renoverades föreningens gästlägenhet/festlokal. 2016 gjordes förbättringsarbeten och hela fasaden målades om. Under 2017 byttes samtliga hissar ut och 2019 målades alla trapphus och samtliga trapphusbelysningar byttes. Samma år installerades balkonger i flertal lägenheter.

Föreningen ska ses över energideklaration.
Underhållsplan är beställd men inte utfört.

Parkering

Föreningen har inga garageplatser för uthyrning till medlemmar. Boendeparkering finns däremot med många platser i närområdet på Friggagatan, Odinsgatan, Stampgatan, samt Burggrevegatan och några tvärgator mellan Odinsgatan och Burggrevegatan. Man kan också nyttja boendeparkeringsplatserna kring Samskolan och migrationsverket (Område M, Taxa 5). Kontakta Styrelsen för parkering av motorcyklar och mopeder.

TV/bredband

Ip Only bygger ett öppet fibernät över hela Sverige. Föreningen gjorde en stor investering under 2019 och installerat fibernät i alla lägenheter och lokaler och därför kan du som medlem beställa fiber TV, telefoni och Internet via Ip Only och har stor utbud av tjänsteleverantörer. Läs mer hur man beställer tjänsterna på https://www.ip-only.se/privat/. Det finns fortfarande möjlighet att använda en leverantör som tex ComHem via den gamla kopparlinan i huset.

Gemensamma utrymmen

Trädäck med utemöbler under sommarhalvåret.
I föreningen finns två tvättstugor, cykelförråd en gästlägenhet/festlokal som kan bokas av medlemmar via föreningens hemsida. Lokalen kan hyras max 4 dagar i rad. Det finns även barnvagnsrum.
Styrelsen i Brf Friggaboden beslutat att följa räddningstjänstens råd om grillning i balkonger för äldre hus och endast tillåta elgrill på balkongerna. På båda våra gårdar finns det dock en grill för alla medlemmar att nyttja. Det finns en lekpark för de minsta på den stora innergården.

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Alströmergatan 3B

Alströmergatan 3B,
411 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Alströmergatan 3B
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-09-23 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 60B
  Månadsavgift
  3 152 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Friggagatan 3 C
  Månadsavgift
  4 794 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Stampgatan 68 A
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 182 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,9 kvm

  Visning: 2019-09-29 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 54D
  Månadsavgift
  3 337 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 11A
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  3 800 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 62
  Månadsavgift
  3 003 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!