Fyrtiotalstvåa med balkong

Stampen, Göteborg

Garverigatan 7

Avgift
3 117 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fyrtiotalstvåa med balkong

Välkommen till denna charmiga tvåa med härligt hörnläge med stora fönster i charmiga djupa nischer samt balkong

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Garverigatan 7!. Garverigatan 7 - Bjurfors
Varmt välkomna till Garverigatan 7!
På innergården har föreningen en trevlig gemensam uteplats med grill och utemöbler. Garverigatan 7 - Bjurfors
På innergården har föreningen en trevlig gemensam uteplats med grill och utemöbler
Här bor man lugnt och centralt en kort promenad från evenemangsstråket och innerstadens nöjesutbud. Garverigatan 7 - Bjurfors
Här bor man lugnt och centralt en kort promenad från evenemangsstråket och innerstadens nöjesutbud
Friggagatan är Stampens egna paradgata som inrymmer flertalet omtyckta restauranger och cafeér. Garverigatan 7 - Bjurfors
Friggagatan är Stampens egna paradgata som inrymmer flertalet omtyckta restauranger och cafeér
Stampens egna paradgata har begränsad trafik och kantas av en karaktäristisk allé. Garverigatan 7 - Bjurfors
Stampens egna paradgata har begränsad trafik och kantas av en karaktäristisk allé
Området präglas av en trivsam känsla där grönska blandas med affärer, caféer och restauranger. Garverigatan 7 - Bjurfors
Området präglas av en trivsam känsla där grönska blandas med affärer, caféer och restauranger

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna tvåa med vackra bevarade detaljer. Bostaden har ett fritt hörnläge vilket gör att ljuset flödar in via stora fönster i två vädersträck. Här erbjuds ett kök och ett badrum, ett bra sovrum och bra förvaring. Vardagsrummet har fönster i två vädersträck och är lätt möblerbart.

Möjlighet till p-plats på gården (separat kö).

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Svingeln avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stampen 19:13

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 117 kr

Inkl värme, vatten och kabel-TV (grundutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
5,95%
Andel av årsavgiften är
5,95%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
169
Energideklarationsdatum
2019-06-19

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stampen 19:13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Stampen 19:13 registrerades år 2002 och äger fastigheten Stampen 19:13 med adress Garverigatan 7. Föreningen består av ett bostadshus med 6 våningar. Byggnaden omfattar 17 bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 975 kvm samt två lokaler om 93 kvm.

Föreningens ekonomi

I slutet av mars 2019 betalade föreningen av ca 3 miljoner på föreningens lån. Föreningen har ingen planerad förändring av avgiften i dagsläget (2019-10-27) men enligt representant från styrelsen så vill de ändå inte helt utesluta en mindre höjning då avgiften legat stilla minst 8år. Föreningens hyresrätt på vinden avyttrades slutet av 2018 och uppläts då med bostadsrätt, intäkerna av denne gav ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa vilket stärkte ekonomin ytterligare. Den ekonomiska förvaltningen handhas av Revisorsringen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
Stambyte gjordes 1980. En större renovering av hela fastigheten gjordes 2010 då t.ex. balkongerna byggdes om. Nyligen gjordes föreningens gård i ordning med plantering av buskar och uppförande av staket mot grannfastigheten. Samtidigt asfalterades även delen av gården med parkeringsplatserna om. Under 2015 har byte av entrédörren skett och samtidigt har porttelefonerna åtgärdats. Under maj och juni 2017 genomfördes en OVK av fastigheten. Nya tvättmaskiner inskaffades 2017 i tvättstugan. 2018 rustades den gemensamma uteplatsen upp med ny stenläggning osv. Föreningen har nyligen målat om hela trapphuset. Under 2019 har även föreningen gjort en långsiktig underhållsplan samt en energibesiktning.
Kommande:
Under våren 2020 kommer föreningen att behöva göra ett rätt omfattande markarbete för att ta hand om föreningens dagvatten. Samtidigt kommer föreningen även att åtgärda gången ner mot tvättstugan/cykelrummet. Föreningen har även diskuterat möjligheten att sätta in säkerhetsdörrar, men inte fattat beslut om detta.

Parkering

Föreningen har ett antal parkeringsplatser intill huset som går att hyra för 550 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Enligt Göteborgsstads hemsida är adressen berättigad till boendeparkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem.

Gemensamma utrymmen

I föreningens hus finns cykelförråd och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från 2017 samt två torkskåp och mangel.
Föreningen har även en trevlig stenlagd uteplats på innergården med tillhörande utemöbler och grill.

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Garverigatan 7

Garverigatan 7,
416 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Garverigatan 7
  Månadsavgift
  3 493 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  Adress
  Friggagatan 13 A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  77 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 60B
  Månadsavgift
  3 152 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 11A
  Utgångspris
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 955 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 62
  Månadsavgift
  3 003 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!