Vidsträckt utsikt över takåsarna!

Strömmensberg, Göteborg

Storhöjdsgatan 17B

På förhand
Utgångspris
3 200 000 kr
Avgift
4 316 kr
Antal rum
2
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vidsträckt utsikt över takåsarna!

Varmt välkomna till denna vindslägenhet i gavelläge belägen högst upp utan insyn och vidsträckt utsikt på höjden i populära Strömmensberg.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Storhöjdsgatan 17B - Bjurfors
Härlanda Tjärn. Storhöjdsgatan 17B - Bjurfors
Härlanda Tjärn
Skatås trevliga motionsslingor. Storhöjdsgatan 17B - Bjurfors
Skatås trevliga motionsslingor

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med bästa läget högst upp i huset, härlig balkong och underbar utsikt finner ni denna insynsskyddade och välplanerade vindslägenhet. Fräscht kök som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, badrum som renoverades 2014 med tvättmaskin, ljusa ytskikt , gott om förvaring och stora fönster som skänker rikligt med ljus.

Strömmensberg är ett lugnt och fint område med högt läge i de östra stadsdelarna. Spårvagn går från Härlandavägen till stadskärnan. ICA Kvantum finns vid Munkebäcksmotet samt servicemöjligheter kring Redbergsplatsen. Cykelavstånd till fantastiska grönområden kring Skatås och Delsjön (badsjö). En Tempoaffär ligger praktiskt belägen precis vid foten av backen. Vid Torpavallen finns bland annat en nattöppen bensinstation, systembolag och SATS. En kort promenad bort ligger Bagaregårdens mysiga caféer och butiker samt Redbergsplatsens rikliga utbud. Populära Kulturhuset Kåken erbjuder teater, musikuppsättningar, bibliotek och lunchrestaurang. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med strövområden, badplats samt möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter året runt.

Interiör

Ni välkomnas direkt av en inbjudande hall med bra avhängningsmöjligheter. Ljust klinker pryder golvet som sedan övergår till körsbärsparkett, dimmerbelysning och ljusa väggar. Direkt till vänster finns gott om plats för förvaring i garderober.

Vidare in i bostaden finner vi köket som samsas i en öppen och social planlösning med vardagsrummet. Köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Köket har skåpsluckor i bok, bänkskiva i grå laminat med vitt fasat kakel som stänkskydd. Gott om förvaring via flertalet skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av inbyggd varmluftsugn och micro, diskmaskin, spishäll, kombinerad kyl/frys samt fläkt. Från köksfönstret har ni en hänförande utsikt. Här är väggarna vita och golvet pryds av körsbärsparkett.

I en öppen planlösning med köket finner ni det stora vardagsrummet med flera fönster tack vare gavelläget och här finns utgången till balkongen med vidsträckt utsikt. Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vara takhöjden och ljusa väggar och ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerbart och här får ni plats med soffa, soffbord, mediamöbel samt matsalsbord. Vacker körsbärsparkett pryder golvet med underliggande golvvärme.

Från vardagsrummet nås bostadens förråd/extrarum. Detta är ett rymligt utrymme som kan användas för förvaring eller som ett extrarum. Detta rum används idag som gästrum och arbetsrum. Väggarna är ljusa och golvet pryds av ljust laminat.

Till höger från hallen når ni bostadens sovrum med flera fönster på rad. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang för den som önskar. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av vitbetas laminatgolv med underliggande golvvärme.

Vidare tillbaka vid hallen igen finner ni bostadens helkaklade badrum med praktiskt vädringsfönster som renoverades 2014. Vitt kakel med dekorativt parti med grått kakel pryder väggarna och på golvet ligger ljusgrå klinkers med underliggande golvvärme. Utrustningen består av wc, dusch med vikbara dörrar i glas, tvättmaskin, kommod och spegelskåp.

Fakta

Uteplats/balkong

Säljarna har under tiden de bott i den aktuella bostadsrätten nyttjat den terrass/balkong som nås från utgång från lägenhetens vardagsrum. Ansvarig mäklare har inför upprättandet av denna objektsbeskrivning efterfrågat information från bostadsrättsföreningen och säljarna om vad som gäller för den terrass/balkong som säljarna disponerar utanför sin bostadsrätt. Av vad som framkommit i denna kontakt är det inte klarlagt med vilken rätt säljarna disponerar terrassen/balkongen ifråga. Det råder alltså en osäkerhet kring med vilken rätt säljarna använder terrassen/balkongen och en köpare som finner terrassen/balkongen och dess nyttjande vara av väsentlig betydelse görs härmed uppmärksam på att nyttjandet av densamma inte är klarlagt. Den som önskar ytterligare information kan själv kontakta föreningens styrelse.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 316 kr

Värme, vatten, sophantering samt kabel-tv ingår i avgiften. Värme är ett obligatoriskt tillägg i avgiften om 683 kr (denna är inräknad i den totala angivna månadsavgiften).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,87332%
Andel av årsavgiften är
0,71595%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Lägenhetsnummer
168
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
80 kvm**

* Hissen går till vån 7.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
459 kr
Försäkring
149 kr
Summa
608 kr

Byggnadssätt

Byggår
1957

Till bostaden disponeras ett källarförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
115
Energideklarationsdatum
2018-12-17

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens brf göteborgshus nr 21
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
170
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheterna Bagaregården 58:2 och 36:10. Byggnaderna är uppförda år 1957 och har 170 lägenheter och 10 lokaler. Nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2036.
Lägenhetsfördelningen är enligt följande:
1 ROK; 15 st
2 ROK; 52 st
3 ROK; 77 st
4 ROK; 18 st
5 ROK; 8 st

Ekonomi, Fastighetsförvaltning och Fastighetsskötsel sköts av Riksbyggen.
Ekonomi:
Ingen förändring av månadsavgiften är planerad inför budgetåret 2019-2020 enligt styrelsen.

För kontaktuppgifter till föreningen: http://www.gbghus21.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
- Stamrenovering 1997-1998
- Trapphus målades 2000
- Nya balkonger 2003
- Renovering av elstammar 2007-2008
- Fasadkompletteringar samt byte av viss tvättutrustning 2011-2012
- Under 2013 har varje lägenhet utrustats med trådlösa temperaturgivare. Höghuset på Storhöjdsgatan 17B har installerat ny hiss. Även dräneringsarbete genomfördes. Kompostering och molocker för sophantering och en extra OVK genomfördes i samband med byte av vissa ventilationsdon.
- Samtliga fönster och balkongdörrar har bytts ut under 2014.
- 2014/2015 byte av parkeringsmätare.
- 2016 installerades nytt låssystem.
- 2017 genomfördes byten av samtliga skaldörrar samt nya säkerhetsdörrar mellan trapphus 19-31. Samtliga garage bakom trapphus 3-15 har fått nya golvjärn till garageportarna.

Planerat underhåll:
Föreningen ska ta bort återvinningsstationen 1 okt 2019 och ha ett miljörum för återvinning i höghuset. Där dessa stod ska 4 st nya p-platser göras.

Parkering

Föreningen har 34 garage samt 124 parkerings- och ett antal MC-platser. Det finns även en besöksparkering i anslutning till lekplatsen. För kötid maila parkeringgbghus21@gmail.com. P-platsavgift 200kr/mån.

TV/bredband

Comhem eller genom Telia öppen fiber - du väljer själv vilken leverantör du vill ha bland de operatörer som är anslutna till Telias Öppen fiber.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård: Trevlig gård med utemöbler och en stor lekplats. Här finns även ett flertal grillplatser som tillhör föreningen. På baksidan av huset har föreningen nyligen planterat fruktträd och ett flertal bärbuskar. Möjlighet till odling finns, helt kostnadsfritt i odlingslotterna.

Gemensamma utrymmen

Bastu, övernattningsrum (kostnad 400 kr första dygnet därefter 200 kr/dygn) och en gemensamhetslokal som går att hyra. Barnvagnsförråd och cykelförråd finns i källaren på Storhöjdsgatan 17 b, samt på Kobergsgatan 9, 19 27 samt tvättstugegången Kobergsgatan 11 där det finns två barnvagnsförråd. På Kobergsgatan finns fem st tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 07-22. I tvättstugan på gården får man tvätta dygnet runt! Det finns även grovtvättmaskin och mangelrum. I föreningen finns en stor gemensam bastu på Kobergsgatan 3 med omklädningsrum samt dusch i källaren. Ett mindre gym finns att nyttja för medlemmarna. En nyrenoverad och rymlig samlingslokal/festlokal med kök som kan hyras till en kostnad om 400 kr/tillfälle finns på Kobergsgatan 17.

Övrigt

Diplom Brf Göteborgshus 21 Godkänd Boende Indikator - Bostadsrättsföreningen Göteborgs Hus 21 har genomgått analysen SBC Boendeindikator och lever upp till de krav SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening - stämpeln "SBC Godkänd". Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.

Området

Mäklaren om Strömmensberg

Som namnet antyder ligger Strömmensberg just på ett berg med härlig utsikt över staden. Berget bildar en ö mittemellan Bagaregården, Kålltorp och Munkebäck och är ett litet funkisparadis som var stilbildande för sin tid. Här bor du nära både centrala stan och naturen men ändå avskilt. Och på bara några minuter når du kommunikationer och all tänkbar service.

GAMMALDAGS CHARM OCH BANBRYTANDE FUNKIS
Strömmensberg kallades från början Bagaregårdshöjden och var egentligen tänkt som en fortsättning på den blandstad som påbörjats där, med villor, radhus och lägenheter i nationalromantisk stil. Vid foten av berget ligger charmiga kvarter av landshövdingehus och villor som bildar en gemytlig trädgårdsstad.

Fortsätter du uppför de slingrande backarna passerar du ett antal närbutiker och kvarterskrogar, lummiga grönområden och huslängor i tre till fyra våningar innan du når bergets topp. Där uppe sträcker sig ett antal punkthus i funkisstil mot himlen. När området började byggas på 1940-talet var de här punkthusen en helt ny typ av arkitektur för Göteborg och området fick stor uppmärksamhet för sin luftighet och grönska. Det var stadsarkitekten Uno Åhrén som drog upp planerna för Strömmensberg. Han var den som introducerade funktionalismen i Sverige och en av riktningens mest radikala förespråkare. Han gick så långt som att kalla funktionalismen för en livsstil. Idealet var just att skapa en bra livsmiljö där människor kunde trivas och skapa en fungerande vardag. Därför har många av bostäderna i Strömmensberg stora ljusinsläpp och gröna, lummiga gårdar. Så funktionalismens förespråkare visste nog vad de gjorde; att det är lätt att trivas i Strömmensberg är ingen underdrift – utan kanske rentav en livsstil.

ORDNÄRA AKTIVITETER OCH SVINDLANDE HÖJDER
Strömmensberg har ett läge som du når från flera håll och vägar som sträcker sig genom hela området. Kommer du från Härlandavägen där spårvagnarna går, svänger du in på Sofiagatan, mitt emot Kulturhuset Kåken som har bibliotek, café, utställningar och aktiviteter för alla åldrar. Därifrån är det inte långt till Delsjöområdet med badsjöar, motionsslingor och enorma strövområden. På sommaren är Härlanda Tjärn ett välbesökt och omtyckt ställe, med sandstrand, kiosk och gröna gräsplättar att mysa på. Från Redbergsplatsen och Bagaregården passerar du Ånäsfältet på väg upp till berget. Men det är inte ofta folk bara har vägarna förbi bostadsområdet och det är därför en ovanligt lugn och stillsam atmosfär som råder. Den som saknar stadskänslan behöver bara titta ut genom fönstret och blicka ut över stan. Vid klart väder kan man se ända till Vinga.

Köpa eller sälja bostad i Strömmensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Närhet till Kåken
 • Enastående utsikt
 • Lugnt och rofyllt bostadsområde

Karta

Storhöjdsgatan 17B

Storhöjdsgatan 17B,
416 71 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51