Skärgårdsmodernism

Torslanda - Andalen, Göteborg

Bäringsvägen 33

Exklusiv
Besiktigad
På förhand
Pris
12 000 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1417 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
175 kvm

Skärgårdsmodernism

Bjurfors Exklusiv presenterar en arkitekturpärla med enastående interiör och utsikt över hav och skärgård.

 • Ansvarig mäklare

  Fatima Spaho

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707-95 45 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor härlig tomt. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
Stor härlig tomt
Allrum plan 2 med vacker havsutsikt. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
Allrum plan 2 med vacker havsutsikt
Allrum med varierande takhöjd. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
Allrum med varierande takhöjd
På Förhand. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
På Förhand
Vidsträckt utsikt från terrassen på plan 2. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
Vidsträckt utsikt från terrassen på plan 2
Terrassen plan 2. Bäringsvägen 33 - Bjurfors
Terrassen plan 2

Planskiss

Planlösning
Planlösning plan 1
Planlösning
Planlösning plan 2

Beskrivning

Beskrivning

En sommarkväll stillnar allt i det lilla kvarteret som kantar havet. Människor promenerar sakta hemåt i kvällsljuset, med kajakpaddlar eller seglarvästar. I utkanten av kvarteret, vid foten av granitbranten, ligger denna vitputsade arkitekturpärla. Den modernistiska byggnaden om 175 kvm och sex rum är omfamnad av den stora tomtens gräsytor och mjuka klippor. Uppe på den stora takterrassen öppnar sig hav, himmel och skärgård i solnedgången. Njut av tystnaden i bubbelbadet på terrassen och fascineras av utsikten och ljuset från Vinga fyr. Vågorna slår mot klipporna drygt 50 meter bort. Villans arkitekturlinjer, präglade av asymmetriska diagonaler, får sin förklaring i interiören. Härinne reser sig de svagt sluttande taklinjerna hela vägen upp till nock. Känslan av ljusa och stora rumsvolymer följer med genom hela bostaden. Bland flera huvudnummer bör nämnas köket – villans största rum – samt övre planets allrum med enastående utsikt och ljus från fyra väderstreck. Villan har kamin, två femstjärniga badrum, kök från Ballingslöv, två stora terrasser, carport mm. Efter det soliga morgondoppet i klassisk skärgårdsmiljö kan du parkera bilen i centrala Göteborg efter dryga tjugo minuter

Interiör

Rumsbeskrivning: Parkera på uppfarten eller i carporten. Doften av hav blandat med nyklippt gräs slår emot dig. Mellan klipporna glittrar vågorna till, du hör dem klucka ca 50 meter bort. Följ den stensatta gången, kantad av planteringar, mot villans fascinerande gavelfasad. Huselementens asymmetriska formspråk, de branta taklinjerna och ovanliga fönstersättning skapar dynamik tillsammans med fasadens inslag av ädel trä.

Efter en tambur som får ljus från ett högsmalt glasparti går klinkergolvet över i svart skiffer som försvinner ut i kökets och matsalsdelens vidöppna planlösning. In till höger finns plats för avhängning. Villans höga, diagonala formspråk reser sig nu med sina svagt sluttande väggar upp till nock. Förbindelsen är öppen till det andra planets bryggor, ljuset faller fritt från flera håll. Det första intrycket av ljus, yta och stora rumsvolymer är smått dramatiskt. Bakom köket vita diagonalvägg reser sig trappan upp till över plan.

Köket är centrerat runt en större köksö med barhäng. Här finns plats för allt från väntande gäster till barnens läxläsning innan maten. Inredningen från klassiska Ballingslöv är tidlöst ljus och formren med arbetsytor i ljusgrått laminat. Vitvarorna är integrerade med inslag av aluminium och glas. Flera glaspartier i tre väderstreck ger fint ljus och en varm kväll står dörren öppen ut till trädäcket. Bjud ut gästerna i kvällssolen på det stora trädäcket som löper fram till tomtens mjukt rundade klippor. Trädäcket ligger delvis under tak och härute får villan karaktär av amerikanskt stilhouse. Ljudet av vågorna är ständigt närvarande. En kyligare kväll brinner björkveden i kökets täljstenskamin, den platsbyggda vedförvaringen skapar en trivsam sitthörna med bord.

Bakom den diagonala väggen med trappa öppnar sig en ljus och härlig sällskapsyta med 1-stavsparkett i ek och närmast takhöga glaspartier i tre väderstreck. Detta är platsen för fest och mingel eller familjens lugna vardagskvällar. Glaspartierna kan stå öppna ut mot sommarnatten.

En dörr leder in till ett sovrum eller varför inte bibliotek med fönster i två väderstreck och 1-stavsparkett och skjutdörrsgarderob. Utanför glaspartierna skymtar tomtens klippor vilket ger en skyddad och harmonisk atmosfär.

I den inre hallen, som löper parallellt med köket, finns ett mycket sobert badrum med grått helkakel och värmeklinker. Här finns handfatskommod, vägghängd wc och duschalkov. Intill badrummet ligger ett mindre sov-, barn- eller gästrum med parkett.

Den inre hallen fortsätter bort med entrén och kapprummet där villans stora och välplanerade tvättstuga ligger. Här finns bra förvaring i höga garderober, tvättmaskin, torktumlare, vask och arbetsytor.

Följ ektrappan från köket, den vrider sig upp till övre plan vars öppna ekparkettytor är inramade av lejdare i trä och stål. Det första intrycket är smått överväldigande, känslan av ljus och rumsvolym är stark. Tack vare den kreativa arkitekturen har detta rum faktiskt ljus från alla fyra väderstreck. Via två stora glaspartier som delvis följer den svagt sluttande taklinjen upp till nock, öppnar sig nu himmel, hav och skärgårdens klippor. Ute på den stora takterrassen som omfamnar villan på två sidor är atmosfären svårslagen – solnedgångens rosa himmel och röda klippor är inte sällan dramatisk. Och när stjärnorna har tänts ryker det om vattnet i takterrassens bubbelpool.

Från allrummets diagonala vägg når du ett hörnrum med utgång till terrassen. Det känns lämpligt som barn- eller tonårsrum. Men kanske är det här du rullar ut yogamattan eller stämmer gitarren.

I en lite hemlig, inre hall med fri förbindelse ner till köket ligger ett sobert badrum med helkakel. Känslan är femstjärnig. Här finns stort hörnbadkar, duschhörna, handfatskommod och vägghängd wc.

I fil med badrummet ligger villans härliga master bedroom med stor skjutdörrsgarderob och fönster i två väderstreck. Rummet får karaktär av det högsmala glaspartiet som följer den diagonala taklinjen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Andalen 1:46

Ombyggnad, Renoveringar

2017 Ny altan
2017 SPA-bad för 6 personer
2018 Installerades fiber
2019 Målning av fasad
2020 Solceller, vilket ger en låg driftskostnad

Tomt

Stor härlig tomt med många möjligheter. Gräsmattan kan ge utlopp för barnens lekar.

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

Carport för en bil. Plats för flera bilar på asfalterad uppfart

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 736 000 kr
Byggnadsvärde
3 803 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
300 kr
Värme
10 000 kr
Försäkring
3 000 kr
Samfällighetsavgift
500 kr
Renhållning
1 300 kr
Vatten/Avlopp
3 200 kr
Summa
18 300 kr

Solceller ger en låg driftskostnad.
Man kan vara med i en badförening och då betala för en andel på 500 kr och därefter 200 kr/år. Annars betalar man 300 kr/år.

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 675 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
110
Energideklarationsdatum
2021-04-08

Uteplats/balkong

Stort soligt altandäck utanför kök och vardagsrum på ca 100 kvm.
Terrass på ca 50 kvm på två sidor av huset med fantastisk havsutsikt och här har vi ju även det underbara SPA-badet

Övriga byggnader/utrymmen

Isolerat och uppvärmt förråd ca 20 kvm. I anslutning till förrådet finns en carport

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Andalen GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Andalen GA:3, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Andalen GA:4

Last: Officialservitut Avlopp, 1480K-2005F404.1

Övrigt

Fastigheten är andelsägare i Andalens privata badplats längst ner i Andalen, vilket är frivilligt och man betalar en årlig kostnad. Där finns bryggor, hopptorn, och wc. Denna badplats ligger 300-400 m från huset. Fastigheten ligger bra beläget med 2 km till bussen, gångavstånd till skola och förskola samt nära till Amhults affärscentrum.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
12 000 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
175 kvm*
Tomtarea
1417 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2007
Fasad
Puts/cederträ
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Alu-Zink
Fönster
3 - glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp, tryckavlopp.

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bäringsvägen 33

Bäringsvägen 33,
423 38 Torslanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fatima Spaho

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707-95 45 77