En strålande ljus strandvilla med spännande arkitektur.

Torslanda - Hästevik, Göteborg

Vikbrovägen 13

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
12 500 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
646 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
203 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 11 800 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

En strålande ljus strandvilla med spännande arkitektur.

Bjurfors Exklusiv presenterar en extraordinär villa med panoramautsikt över havet.

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 95

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Magisk vy från bostaden bara att njuta. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Magisk vy från bostaden bara att njuta
Karaktär. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Karaktär
Glaspartier ut mot havet från matplatsen. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Glaspartier ut mot havet från matplatsen
Genomgående vackra ljusa trägolv. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Genomgående vackra ljusa trägolv
Den öppna arkitekturen och rumsvolymer som andas fritt. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Den öppna arkitekturen och rumsvolymer som andas fritt
Vy från vardagsrummet. Vikbrovägen 13 - Bjurfors
Vy från vardagsrummet

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Havets lugna vågor slår mot stranden nedanför den stora villan som ligger i sydvästläge med sol större delen av dagen samt kvällsol. Den uppseendeväckande arkitekturen är tidlöst modern med ett genomgående rent formspråk som genomsyrar fastigheten. Med enorma glaspartier och terrasser längs med huset gör att man suddar ut känslan mellan inne och ute. Villan har 3 sovrum, två badrum samt stora sällskapsytor med volym, takhöjd och ett massivt dagsljusinsläpp. Allrummet från övre plan har en svårlagen atmosfär kvällstid när skärgårdslivet lägger sig i ro i den varma kvällssolen och ljuset glittrar utifrån öarna. Med badrocksavstånd från bostaden nås badplatserna, här finns både bryggor och klippor att njuta av samt även ett stenkast från bostaden finns båtplatser med möjlighet för att hyra. Bostaden är arkitekt ritad av Petra Skoglund och byggt av Robusta. Under första kvartalet 2021 så uppförs även ett garage med tillhörande förråd vilket ger bra förvaringsmöjligheter.
Hästeviks atmosfär är ett kapitel för sig, här njuter man av skärgården och havet som präglar livet härute, båt och vattensport och givna naturupplevelser längs strandkanter och längs lövskogens stigar. Löpturen kan ta dig runt hela Torslanda, om du har tid och ork. Kontakta mäklare för mera information om bostaden.

Interiör

Bilen rullar upp på uppfarten, gruset knastrar. En glasdörr i villans kortsida leder in till en hall med vacker havsutsikt. Här finns ingång till ett smakfullt gäst-wc och väl tilltagen tvättavdelning med groventré.

Ett genomgående ljust trägolv sträcker ut i villans fulla längd. Sällskapsytornas väggar är dekorerade med snudd på heltäckande glaspartier ut mot havet. Dagsljuset faller fritt och rikligt från alla fyra väderstreck. Atmosfären känns igen från klassiska gallerimiljöer med ljuset, den öppna arkitekturen och rumsvolymer som andas fritt. Den helt fria havsutsikten öppnar sig till vänster där glaspartierna till synes drar in det stora trädäcket som en del av interiören. Trädäcket smiter runt villans hörn. En stilrent designad kamin sprakar gott en höstkväll, när västan river i vågorna nedanför.

I öppen planlösning med sällskapsytorna finns ett inbjudande kök helt i vitt från Vedum. På köksöns barhäng kan tilltugg och välkomstdrinkar vänta på gästerna. Vitvarorna är helintegrerade och skafferiet ger plats åt massor av godsaker. En varm kväll står glaspartierna på vid gavel och det dukas långbord på insidan eller på trädäcket.

Bakom en diskret dörr i sällskapsytorna bortre hörn döljer sig ett smakfullt master bedroom en suite med sobert badrum i sandfärg och vitt samt ett dressingroom. Rummet har utgång till trädäcket. Badrummet är utrustat med dusch, handfatskommod och vägghängd wc.

Följ den vackra trappan upp till det övre planet. Samma ljusa trägolv sträcker ut i ett klassiskt galleri där flera stora fönster skapar en ljus och lätt atmosfär. Den diagonala väggen skapar dynamik och till höger överraskar villan med ett mycket stort och smakfullt badrum med duschalkov, handfatskommod, vägghängd wc samt utgång till terrassen. Även här i tonerna vitt och sand.

Längre fram i gallerigången ligger två kvadratiska sovrum med dubbla glasdörrar ut till den enorma och mycket långa terrassen. Utsikten blir om möjligt än mer imponerande. Du ser ut över, hamnarna och strändernas lågvuxna grönska. Inget mer än strandäng finns mellan dig och havet, havspanoramat ständigt närvarande.

Efter dessa rum öppnar sig ett större allrum som ligger i vinkel och öppen planlösning med gallerigången. Två stora glaspartier i söder- och västläge skapar en mycket speciell, nästan lite sakral, atmosfär med hjälp av ljuskaskader och havsutsikt. Troligen är det här du breder ut yogamattan, stämmer gitarren eller tar fram skissblocket.

Sammantaget är detta en strålande ljus villa på helt enastående läge med närhet till havets vågor.

Bostaden är besiktigat av Eminenta 2019-09-18

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hästevik 1:305

Tomt

Trädgårdstomt med stenläggningar

Planbestämmelser

Avstyckningsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:2 ändamål: Vägar

Last: Avtalsservitut: Spillvattenledning, D201500032059:1.1
Last: Ledningsrätt Tele,Starkström, 1480K-1992F70.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1480K-1992F70.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 815 000 kr
Byggnadsvärde
4 052 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2015
Fasad
Trä
Grund
Betongplatta med underliggande värmeisolering
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme.
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Balkong som sträcker sig längs med långsidan och med en underbar vy mot havet. Altan längs med långsidan i soligt läge

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Spillvattenledning

Parkering

Garage planeras att färdigställas första kvartalet 2021 med ett förråd i anslutning se bifogade skisser under bilder. Garaget med förråd kommer bli ca 30kvm.
Förberett för laddstation och garaget kommer vara isolerat. Parkering för två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 500 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
203 kvm*
Tomtarea
646 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning 2019-09-18

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
11 912 kr
Försäkring
5 320 kr
Samfällighetsavgift
3 520 kr
Renhållning
2 940 kr
Vatten/Avlopp
4 470 kr
Summa
28 162 kr

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 300 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
31
Energideklarationsdatum
2019-09-20

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vikbrovägen 13

Vikbrovägen 13,
423 41 TORSLANDA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 95

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Torslanda - Hästevik, Göteborg

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Lilletummens väg 19A
  Pris
  14 900 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea / Biarea
  264 kvm / 76 kvm
  Tomtarea
  913 kvm