Villa med garage och fantastisk tomt med växthus, uterum och vacker stenläggning

Torslanda - Låssby, Göteborg

Ambrosdalen 12A

Besiktigad
Pris
4 950 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1296 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
119 kvm / 8 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villa med garage och fantastisk tomt med växthus, uterum och vacker stenläggning

Här har ni nu möjlighet att förvärva en villa med garage inkl gästrum. Den prunkande trädgården är fantastisk med uterum/grillhus och växthus

Bilder

Fastigheten. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Fastigheten
Villans framsida. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Villans framsida
Mysig uteplats vid växthuset. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Mysig uteplats vid växthuset
Fint växthus, stenläggningar och uterum. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Fint växthus, stenläggningar och uterum
Uterummet/grillhuset. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Uterummet/grillhuset
Uterummet/grillhuset. Ambrosdalen 12A - Bjurfors
Uterummet/grillhuset

Planskiss

Planlösning
Entré plan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Garage inkl gästrum

Beskrivning

Beskrivning

Nu har vi nöjet att kunna erbjuda en villa med härlig känsla i ett lugnt område. På tomten finns förutom villan ett garage med gästrum/tonårsrum med wc, bra med förrådsutrymme, växthus och uterum/grillhus. Fastigheten ligger på en liten lugn återvändsgata med vacker natur runt knuten. Villans boyta är fördelad på vardagsrum med kamin, nytt kök, 3 sovrum, badrum, wc och tvättstuga med dusch och bastu. Från vardagsrummet når man altanen som delvis är under tak, det finns flera mysiga uteplatser på tomten. Tomten har en gräsmatta på framsidan och fina grusgångar leder oss igenom den prunkande trädgården med vackra planteringar. Fastigheten ligger i ett naturskönt område med bara några minuters gångväg till expressbuss som går till centrala Göteborg och havet är en cykeltur bort. Det är gångavstånd till förskola och skolor finns i området. Välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in i en hall med plats för avhängning av ytterkläder. Entrén har ljust målade väggar och klinkers på golvet. Hallen leder oss till en helkaklad gästtoalett med tvättställ och wc på höger hand och rakt fram i hallen har vi ett sovrum. Sovrummet har ljust målade väggar och lönnparkett på golvet. Detta sovrummet är svalt och skönt på sommaren. Går man igenom sovrummet kommer man till en del som är bastu och duschkabin och en del som är tvättstuga.
Tar vi nu trappan upp så kommer vi till en hall där vi har två sovrum till vänster. Sovrum 1 har en bildfondvägg och ljusa väggar. Sovrum 2 har också en bildfondvägg och här är resten av väggarna grå. Tar vi till höger efter trappan så har vi ett badrum på höger hand från 2004. Här har vi kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Badrummet är utrustat med duschkabin, tvättställ och wc. Till vänster finner vi köket. Köket har en stor och rymlig matplats i ett vackert burspråk. Köket är av märket Sentens, stilrent vitt och nytt från 2019. Snygga arbetsbänkar av mörkgrått laminat och matchande kakel över arbetsbänkarna, på golvet ligger det ett grått laminatgolv. Köket är utrustat med spis (2018), kyl/frys (2018), diskmaskin (2019) och spisfläkt (2019). Från köket har man utgång till altanen. Om man passerar köket så kommer man till det hemtrevliga vardagsrummet. Här kan man mysa till det framför braskaminen kalla vinterkvällar och man har utgång till altanen under tak. Vardagsrum, hall och sovrum på övre plan har parkett på golvet och väggarna är målade i ljusa färger.

Det finns ytterligare ett rum, sovrum/hobbyrum/gästrum med egen gästtoalett i ett rum i garaget från 2005. Det rummet har ljusa väggar och laminat på golvet. Rummet är utrustat med en projektor med surroundanläggning som ingår i köpet.
Det finns också ett gymrum med speglar i garagebyggnaden.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Låssby 3:18

Ombyggnad, Renoveringar

1998 köket byggdes ut
2005 Garaget byggdes
2012 Grillhuset/uterummet byggdes
2012 Växthuset

Tomt

Tomten är helt fantastisk med all sin växtlighet. Här finns hur många möjligheter som helst för den trädgårdsintresserade. Bortanför växthuset har man gjort en grusad plan för odlingslådor men vill man inte ha det kan man låta fantasin flöda och kanske en boulbana passar bättre eller vad man nu kan önska.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Låssby GA:19, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Låssby GA:4, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Låssby GA:6

Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-279.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 011 000 kr
Byggnadsvärde
1 650 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
200 kr
Värme
28 818 kr
Försäkring
4 600 kr
Samfällighetsavgift
2 000 kr
Renhållning
2 280 kr
Vatten/Avlopp
3 490 kr
Summa
41 388 kr

I posten uppvärmning ingår all el

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Det finns flera uteplatser på denna fastigheten. Det finns en altan under tak som man når från vardagsrummet. Utanför grillhuset/uterummet finns en mysig uteplats och på långsidan av garaget finns ytterligare en uteplats.

Övriga byggnader/utrymmen

Isolerat, uppvärmt garage med gästrum/tonårsrum med wc. I garaget finns också gymrum/cykelförråd och förråd.
Fristående kallförråd
Uterum/grillhus
Växthus

TV/bredband

ADSL.
Fiber finns vid tomtgräns, denna fastighet har valt att inte ansluta.

Parkering

Garage med plats för en bil. På uppfarten plats för 4 bilar.

Övrigt

Närmaste närbutik med livsmedel ligger i Skra Bro som är ca 1.5 km bort.
Granitbänken i trädgården ingår ej.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
4 950 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
119 kvm*
Tomtarea
1296 kvm
Biarea
8 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1936*
Fasad
Tegel, trä
Grund
Krypgrund/källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direkt el från 1968, ny digital styrning 1994
Takbeklädnad
Betongpannor, byttes 2013
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-3-glasfönster, 2008-2012 några äldre
Grundmur
Betongsten

* 1968, 1998

Energideklaration

Utförd
Beställd
Energiklass
G
Energideklarationsdatum
2019-06-10

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ambrosdalen 12A

Ambrosdalen 12A,
423 56 Torslanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy