Gärdsgårdar och kullersten omfamnar husen. Inomhus dominerar det formrena.

Torslanda - Lilleby, Göteborg

Gamla Skarpetegen 14

Exklusiv
Utgångspris
11 500 000 kr
Boarea
64 kvm
Typ
1-2 familjsvilla
Tomtarea
2029 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Gärdsgårdar och kullersten omfamnar husen. Inomhus dominerar det formrena.

Bjurfors Exklusiv presenterar en bostad med gårdskänsla, genuin charm och stora nyrenoverade ytor.

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

 • Extra kontaktperson

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Solen silas genom den gamla gårdskastanjens bladverk. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors
Solen silas genom den gamla gårdskastanjens bladverk
Kringbyggd gård med genuin charm. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors
Kringbyggd gård med genuin charm
Välkommen in till en mysig butik. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors
Välkommen in till en mysig butik
Entrésolplan, gallerimiljö, lager, utställning. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors
Entrésolplan, gallerimiljö, lager, utställning
Välkommen in till butiken. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors
Välkommen in till butiken
. Gamla Skarpetegen 14 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entrèplan HUS A
Planlösning
Entréplan HUS B
Planlösning
Entréplan HUS C
Planlösning
Övre plan HUS C

Beskrivning

Beskrivning

Kvällssolen silas genom den gamla gårdskastanjens bladverk. Stegen knastrar i grusgången och doften vilar tung från den blommande trädgården. Det känns som om du är ute på landet men du befinner dig faktiskt i ett av Torslandas villaområden, en kvart från centrala Göteborg. Denna kringbyggda fastigheten, med sina tre byggnader, med anor från 1700 - talet. Bostädernas charmfulla exteriörer, med tidsperiodens klassiska träfasader, fönster, tegeltak och snickerier är omsorgsfullt renoverade. Inomhus överraskas du av enorma ytor där ljuset faller in från alla väderstreck över nylagda klinker- eller parkettgolv. De ofta synliga takstolarna bidrar med charm och takhöjd upp till nock. Känslan av riktigt stora rumsvolymer är påtaglig. Tankarna går till klassiska gallerimiljöer. Det är lika ljust och modernt som tidlöst skandinaviskt, med inslag av detaljer från tiden. Två av de tre husen är totalrenoverade och det tredje väntar på sin tur. I en av de renoverade fastigheterna har det drivits en liten charmig butik med stora lagermöjligheter och kontor. Den andra renoverade fastigheten har hyrts ut till verksamheter inom friskvård. Fastighetens enorma ytor öppnar för en mängd olika möjligheter. Familjsbostad, generationsboende, eget företagande, uthyrning, träningslokaler, konferensverksamhet, ateljé, galleri mm. Friheten till naturen är en del av livet härute

Interiör

Det stora huset där butiken ligger var från början en ladugårdsbyggnad som byggdes på 30-talet. I hallen är väggpanelerna och takbjälkarna skinande vita. Spegeldörrar bidrar med karaktär och ett vackert golv med Höganäsklinker försvinner ut i de enorma ytorna. I hallen finns ett smakfullt gäst-wc med handfatskommod, Höganäsklinker och takpanel.

Via en passage från hallen når du ett kök som har en ton av fransk bistro. Tidstroget vitt kakel på väggarna balanseras med Höganäsklinker och formren inredning med en blinkning till tidsperioden. Här finns spishäll, ugn, diskmaskin och fläkt. Bakom en dörr finns trappan upp till övervåningen.

Från hallen kommer du in i ett mycket stort rum där det vackra klinkergolvet sträcker ut längs långsidans många fönster in mot gården. Synliga takbjälkar och paneltak bidrar med atmosfär i detta rum med drag av festsal.

Nästa rum i fil är ännu större och överraskar med sin takhöjd upp till nock och enorma rumsvolym. Detta rum har används som lager till den lilla charmiga butiken som nås till vänster.

Butiken har breda golvplankor, synliga takstolar och vitlaserad panel i sadeltaket som är öppet upp till nock. Dörren med halvmånefönster flankeras av två fönster i tidstrogen stil. Miljön känns inbjudande och trivsam och entrén är inramad grönska, grusgång och gärdsgård. Ett sobert gäst-wc med wc och handfatskommod nås från butikslokalen.

Från det stora rummet innanför butiken leder en trappa upp till ett entrésolplan med översikt över entréplanet. Här finns ett kök som lekfullt byggts in i ett litet hus med spröjsat fönster och tegeltak. Inredning i vitt med trägolv.

Bakom dubbla spegeldörrar öppnar sig nu fria och ljusa ytor i ett ytterligare ett stort rum. Känslan av internationell gallerimiljö är tydlig med ljus från många fönster i två väderstreck samt de dekorativa takstolarna i mörkt trä. En vidsträckt ekparkett sträcker ut. I bortre änden av rummet löper trappan ner till köket.
På andra sidan byggnaden ligger det andra renoverade huset vars ena kortsida består av de frilagda stenväggarna. Det är inramat av kullersten och stenläggningar med ett par etage upp till entrén.

Redan i hallen slår den mycket speciella atmosfären emot. Till höger öppnar sig ett stort allrum med synliga takstolar. Den vitlaserade takpanelen upp till nock löper långt ner längs det svagt sluttande snedtaket mot ett vackert plankgolv. I rummets ena hörn sprakar björkveden i den murade öppna spisen en kylig kväll.

In till höger fortsätter hallens grafitgrå stengolv in i ett smakfullt kök med vitt kakel i tidstrogen stil sam minimalistisk inredning i vitt. En diagonal vägg, träpanel i snedtaket och en takbjälke ger karaktär. Här finns plats för matgrupp vid ett fönster mot trädgårdens grönska. I hallen finns även ett gäst-wc med samma golv.

Bortom allrummets ekparkett leder ett par etage, inramat av glas, ner i en mindre hall med. Här finns en tvättdel med handfat och dörrar till två mindre rum med ljus från takfönster.

I det tredje huset, som ännu väntar på lite kärlek, finns gott om ytor över tre rum, hall och kök samt vindsloft.

Sammantaget ger gårdens tre bostäder en mängd möjligheter. Som familjebostad, generationsboende, eget företagande, uthyrning, träningslokaler, ateljé, galleri, konferensverksamhet mm. Allt i genuin gårdsmiljö på bra läge i Torslanda. Ta gärna del av detaljplanen som presenteras med bostaden för att se vilka möjligheter som finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lilleby 3:134

TV/bredband

Fiber är indraget i två av bostäderna, den tredje bostaden som ej är renoverad ännu är det framdraget till.

Information

Typ
1-2 familjsvilla
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Boarea
64 kvm*
Tomtarea
2029 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Värme
32 000 kr
Vatten/Avlopp
2 500 kr
Summa
34 500 kr

Vatten/Avlopp

Säljaren har dragit in vatten och avlopp till bostäderna som är renoverade och till det tredje huset är vatten och avlopp framdraget men ej inkopplat. Dagvattensystem: Samtliga stuprör sammankopplade till dagvatten brunn. Information från säljare.

Övriga byggnader/utrymmen

Gården flyttades tills platsen 1850 från Lilleby by. Ladegården brann

Planbestämmelser

Detaljplan (2006-04-06)

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 077 000 kr
Byggnadsvärde
5 358 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1929*
Fasad
Trä
Grund
Gråsten
Uppvärmning
Luftvärmepump samt el golvvvärme
Takbeklädnad
Taktegel
Ventilation
Ventilationsanläggning.

* Från 1850 är Brygghuset och Boningshuset

Energideklaration

Utförd
Beställd

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gamla Skarpetegen 14

Gamla Skarpetegen 14,
423 51 Torslanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

 • Extra kontaktperson

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15