Underbar havsutsikt, med utsikt mot Marstrands fästning.

Torslanda - Lilleby, Göteborg

Sillviksbacken 18

Utgångspris
8 600 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1284 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
144 kvm / 84 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Underbar havsutsikt, med utsikt mot Marstrands fästning.

Här erbjuds ett liv vid havet och de vackra klipporna, ett unikt tillfälle för dig som vill uppfylla drömmen om ett "privat" skärgårdsliv.

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härlig utsikt. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Härlig utsikt
Bakom huset naturreservat. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Bakom huset naturreservat
. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Högt läge!. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Högt läge!
Välkommen!. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Välkommen!
Skyddad utemiljö. Sillviksbacken 18 - Bjurfors
Skyddad utemiljö

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övreplan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett riktigt skärgårdsparadis. Här bor du på första parkett i ett mycket attraktivt skärgårdsområde. Du besväras inte av någon insyn då huset ligger på höjden i slutet på en återvändsgata och tomten angränsar mot naturområde,
Villan ligger högt och har en fri utsikt. Här erbjuds ett smakfullt boende för familjen. Entréplan erbjuder underbara sällskapsytor och stilrent kök samt ett ljust sovrum. Övre plan har tre ljusa sovrum samt en hall. Två fina badrum varav ett helkaklat. Källare med rymliga ytor för egen verksamhet samt ett fristående garage. Tomten är spännande och har många fina platser att njuta av under sommaren. Här erbjuds sol från morgon till kväll.
Badrocksavstånd till badet och båthamnen ligger bara ett stenkast bort. Ägarna till denna fastighet äger idag en båtplats 500m från fastigheten som nya ägare kan få köpa från ägarna om man är intresserad.

Det tar bara några minuter att gå till busshållplatsen som tar dig in till centrala Göteborg, eller så tar du bilen och är på plats under 30 minuter. Närmaste större köpcentrum är nybyggt och ligger i Amhult samt även Torslanda torg. Här finns skola och fritids för barnen och närmast är Lillebyskolan.

Interiör

Vi välkomnas in en rymlig hall, belagd med snyggt svart (Nero Marquina) polerat granitgolv och väggarna pryds av specialbeställda tapeter från Tyskland. Här finns bra avhängnings möjligheter för familjens ytterkläder. Vidare från hallen möts vi av ett generöst vardagsrum med fina sociala ytor med gott om plats för familj och vänner att umgås. En centralt placerad braskamin utgör en fin inredningsdetalj och skänker både värme och myskänsla under den kalla årstiden. Härifrån nås balkongen med härlig havsutsikt och kvällssol bara att njuta. Golven pryds av grå/svart ek-laminat från Pergo och väggarna är tapetserade i samma smakfulla tapeter som i hallen. Vardagsrummet är lätt att möblera med både soffgrupp och matsalsbord.

Från vardagsrummet nås köket med köksinredning från Ballingslöv i vitt utförande och bänkskivor i svart granit med ett vackert gammaldags kakel ovanför. Köket erbjuder gott om bänkyta för matlagning och bra med förvaring i flera skåp och lådor. Matplatsen är placerad vid fönstret med en härlig vy mot havet och naturen. Utrustning: vitvaror i svart utförande: Hel kyl och frys med ismaskin(LG), inbyggnadshäll (Gorenje), inbyggnadsugn (Electrolux), Integrerad diskmaskin (Gorenje) samt inbyggt micro (Miele) .

Badrummet på första plan är helkaklat och på golvet klinker av Sandsjösten. Badrummets inredning kommer från Björbobad och det lilla extra för detta badrum ett badkar med lejontassar.

Grovköket ligger i fil med köket och är rymligt med bra arbetsytor för familjens klädvård. Helkaklade väggar och på golvet klinkers. Här finns tvättmaskin en stor 9 kg tvättmaskin från Whirlpool samt ett städskåp.

Från hallen nås ett rymligt sovrum och väggarna är tapetserade med specialbeställda tapeter från Tyskland och golvet pryds av ett ljust laminatgolv från Pergo.

På övre plan möts vi av en rymlig hall med en kattvind som utgör navet för tre ljusa sovrummen och ett badrum. Golvet pryds av ljust laminat som löper vidare i alla rummen. Väggarna i samtliga rum har specialbeställda tapeter från Tyskland.
Till vänster från hallen trevligt sovrum med fönster mot naturområdet. Här finns bra plats för att möblera med säng och skrivbord. Två garderober samt en kattvind.
Mitt över från hallen ett rymligt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler och en klädkammare kompletterar förvaringen ytterligare samt en garderob. Härifrån nås vinden.
Det tredje sovrummet vetter mot väster. Här finns bra ytor för ett trevligt sovrum och här finns en kattvind för bra förvaring.

Badrummet på övre plan är inrett med dusch, handfat och toalett och inredningen är ifrån Westerbergs. Här är det förberett för badkar om man vill installera ett. Väggarna och golvet har våtrumstapet från Forshaga.

Källaren nås utifrån och är mycket rymlig om hela 84 kvm och en takhöjd på 2,70. Källaren är gjord av produkten Magra grund med isolerade väggar och golv med vattenburen golvvärme. I källaren är det förberett för montering av fönster med inbyggda balkar i väggarna. Denna yta går därför att om förvandla till en lägenhet för eventuell uthyrning om så önskas eller driva sin egna verksamhet här eller kanske en spa-avdelning här finns mycket möjligheter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tumlehed 1:59

Övriga byggnader/utrymmen

Källaren har en BIA på 84 kvm enligt säljarens uppmätning. Källaren nås utifrån från fastigheten. Rymligt förrådsutrymme med förberett för montering av fönster med inbyggda balkar. Denna yta går att omförvandla till en lägenhet för möjlighet till uthyrning eller att driva sin egna verksamhet hemifrån. Takhöjd 2,70 vilket ger en härlig rymd samt vattenburen golvvärme.

Fristående garage om ca 72 kvm med en takhöjd på 2,60. Isolerad bottenplatta, krypvind ovanför och elmanövrerad garageport.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1947-06-12) Fastigheten ligger utanför detaljplannerat område.

Parkering

Vid garaget finns plats för två bilar samt vid entrén plats för två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 600 000 kr
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
144 kvm*
Tomtarea
1284 kvm
Biarea
84 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
2004
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme IVT 495
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Då området är under utredning och kommer förmodligen inom 1-3 år finnas möjlighet att ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp om så önskas och då kan även arrende avtalet justeras.se bifogad fil (arrendeavtal karta)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2019-09-10

Uteplats/balkong

Vid entrén en fin och insynsskyddad utemiljö samt en härlig balkong med vacker havsvy

Tomt

Vacker bergstomt med en härliig vy, här pryds flera fina planteringar i bergsskrevorna och denna årstid ljungprydda berghällar. Här finns flera fina perenner samt rosor som blommar vackert.

TV/bredband

Boxer

3 modem 4G

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Lilleby GA:108

Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-1669.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-1669.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 287 000 kr
Byggnadsvärde
2 772 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
150 kr
Värme
17 583 kr
Försäkring
8 434 kr
Renhållning
1 410 kr
Övrigt
9 622 kr
Summa
37 199 kr

Bostaden har eget vatten. Här kommer poster för övrigt: Service Mini reningsverk 1 ggr /år inkl 1 dunk fällningsmedel 3824kr
Slamsugning reningsverk 2 ggr/år 2165kr
Det finns ett löpande arrendeavtal med en kostnad på 3633kr för 2019 för det enskilda
Avlopps anläggningens utlopp.
Då området är under utredning och kommer förmodligen inom 1-3 år finnas möjlighet att
ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp om så önskas och då kan även arrende avtalet
justeras.
Se bifogad fil arrendeavtal karta.
Posten för försäkring är inklusive hemförsäkring.

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sillviksbacken 18

Sillviksbacken 18,
423 53 Torslanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

Förslag på andra bostäder

 • Tomt

  Torslanda - Lilleby, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Lilleby bäckedalsväg 133
  Utgångspris
  6 350 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  145 kvm
  Tomtarea
  504 kvm