Villa med svårslaget läge och utsikt

Torslanda - Nötö, Göteborg

Långholmen 1

Besiktigad
På förhand
Antal rum
4
Boarea / Biarea
130 kvm / 40 kvm
Tomtarea
2155 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Villa med svårslaget läge och utsikt

Nu kan vi presentera detta härliga boende med ett läge som behöver upplevas på plats

 • Ansvarig mäklare

  Ali Khanahmadi

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Nötö och Långholmen 1.

Har du drömt om ett boende ett par meter från havet i skärgården? Här erbjuds allt det vackra västkusten och Göteborg har att erbjuda och det unika med att bo på en ö utan att behöva tänka på färjetrafik.
En kort promenad från fastlandet, över gångbron når du Långholmen.
Att havsutsikten är hänförande behöver inte nämnas, den behöver upplevas på plats. Tillgång till både sjöbodar och båtplats finns precis i närheten.

Bostaden är unik och på olika nivåer där entréplan erbjuder en rymlig hall med klinkergolv och ett helt nybyggt, gediget badrum. Hela badrummet är klätt i kakel och klinkers i stilrena och tidlösa färger, ett stort duschutrymme med glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare finner du här.
Resten av entréplan består av förrådsutrymmen som med enkla medel kan omvandlas till ytterligare rum/sovrum eller kontor.

Går du en trappa upp möts du av spiraltrappan som tar dig upp i tornet. Här kan du sitta med eller utan kikare och spana över havet och färjorna som lägger till vid hamninloppet.
Vidare in i huset går du via halvtrappan upp till köket.
Köket erbjuder allt du behöver samt gott om arbetsyta. Vita köksluckor med gott om förvaringsutrymmen, köksbänk i granit och extra stor induktionshäll i bekväm höjd för att underlätta matlagningen. Köket är rymligt och gediget som ger plats åt ett stort matbord för 8-10 personer.

Vidare in i bostaden når du sällskapsrummet med stora härliga fönsterpartier från golv till tak som ger rikligt med ljusinsläpp. Vidare finns ytterligare ett rum, två sovrum och ett badrum.
Badrummet har duschkabin, över- och underskåp samt kakelbeklädda väggar.

Ett spännande hus med fantastisk omgivning precis bredvid havet. Här är morgondoppet aldrig långt bort. Den stora tomten har gott om potential och möjligheter.
En fastighet som behöver upplevas. Välkommen på visning!

Kontakta mäklaren för visningstid.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Amhult 31:2

Tomt

Tomtarea 2 155 m² (friköpt).

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:32 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:75 ändamål: Grönområden, Bad- och/eller båtanläggning

Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-576.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
130 kvm*
Tomtarea
2155 kvm
Biarea
40 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1947*
Fasad
Stående träpanel
Grund
Suterrängplan/betongplatta på mark
Stomme
Betong/lättbetong samt trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el via golvvärme, luft/luftvärmepump samt radiatorer
Takbeklädnad
Sadeltak, Takshingel
Ventilation
Självdrag (S) med förstärkt frånluft
Fönster
3-glas

* Ombyggnadsår 2008

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2020 - Nytt badrum entréplan

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

Egen parkeringsplats finns på fastlandet

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 037 000 kr
Byggnadsvärde
2 197 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
8 900 kr
Värme
10 000 kr
Försäkring
6 300 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
30 200 kr

Pantbrev

Det finns 21 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 580 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-10-25

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Långholmen 1

Långholmen 1,
42338 Torslanda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ali Khanahmadi

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 54