Välplanerad med fint läge

Tuve - Arvesgärde, Göteborg

Arvesgärde 18

På förhand
Pris
1 750 000 kr
Avgift
4 495 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Balkong
Ja
Boarea
65,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad med fint läge

Välplanerad och hemtrevlig genomgångstvåa med stora fönster som ger lägenheten ett fint ljus.Här bor man lugnt och trivsamt med gröna gårdar.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad och hemtrevlig genomgångstvåa med stora fönster som ger lägenheten ett fint ljus. Det lättmöblerade och rymliga vardagsrummet har gott om plats att umgås. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Det fina läget i kombination med stora fönsterpartier utan insyn ger ljus och rymd samtidigt som man får en vacker vy ut över området. Köket är praktiskt och har gott om arbetsytor och förvaring i skåp. Här finns också en matplats in vid fönstret. Balkongen mot öster ligger med fint läge in mot de grönskande gårdarna. Sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng. Badrummet renoverades i samband med stambyte. Här är det helkaklade väggar och klinkergolv. Hallen erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Här bor man lugnt och trivsamt med gröna gårdar, nära torg, skola, kommunikationer och motionsslingor!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 10:119, 10:120, 10:121, 10:122

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 495 kr

Inkl. kabel-TV, bredband, värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,32515%
Andel av årsavgiften är
0,32514%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
4 368 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
189
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65,5 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1964-1965

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Måsängen i Tuve
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
304
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Måsängen Tuve!

Allmänt om föreningen

Föreningen består av åtta fristående flerbostadshus samt en panncentral. Antalet lägenheter i föreningen är 304 bostadsrättslägenheter i storlekarna 1 - 4 r.o.k. Husen byggdes 1964-1965, men förvärvades av föreningen ett år tidigare, år 1963. Föreningen äger fastigheterna Tuve 10:119-122 i Göteborgs kommun. Fastigheternas adress är Arvesgärde 9-24. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2015-2030.

Föreningens hemsida: http://masangen.se/

Informationen är inhämtad från föreningens årsredovisning samt hemsidan (2018-03-18).

Renoveringar - Utförda och planerade

1990 - Fönster och nya balkonger.
1996-99 - Garage.
1997 - Säkerhetsdörrar.
2001 - Omläggning tak och installation fjärrvärme.
2003 - Målning trapphus.
2012 - Stam- (vatten, avlopp och el) och badrumsrenovering. 3-fas el indraget till varje lägenhet. Målning av cykelförråd och källare.
2013 - Nya kablar och utrustning till kabel-TV.
2014 - Skrapat och oljat ytterdörrarna.
2014 - Entrérabatter
2015 - Lekplatsen har renoverats – ny sand, nya sarger, nya lekredskap.
2016 - 2st nya dygnet-runt tvättstugor har färdigställts i panncentralen, bokningsbara via internet eller digital bokningstavla.
El-stolpe för laddning av el-bil har installerats vid panncentralen.
2017 - Byte av söderfasader och södernischer vid entréerna inklusive nya fönster på södergavlarna.
2018- Omfogning och byte av trasiga tegelstenar på panncentralen, pågående.

Inga större renoveringar finns planerade i dagsläget.

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 390 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 120 kr/mån alternativt 210 kr/mån med el-uttag för motorvärmare. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Brf Måsängen har egna parkeringsplatser, inom området finns det 175 st. parkeringsplatser varav 79 st. av dessa har tillgång till el-uttag. Det finns även 54 st. garageplatser för bil och 10 st. garageplatser för motorcykel. Det finns utöver dessa även 39 st. gästparkeringar.

Under tiden man väntar på en parkeringsplats/garage finns möjlighet att få ett p-tillstånd till gästparkeringen. Det finns 39 st. gästparkeringar.

TV/bredband

Internet med hastighet 200/200Mbit. TV- med 17 analoga kanaler, 11 fasta digitala kanaler och 8 valfria digitala kanaler. Leverantör KabelTV: ComHem. Leverantör bredeband: NetatOnce

Gårdsplats/innergård

Grönytor - Bostadshusen är luftigt placerade med omgivande grönytor. Centralt placerad finns en större sammanhängande grönyta, vilken lämpar sig väl för bollspel och lek både sommar- och vintertid.
Lekplats - På den norra sidan av panncentralen ligger föreningens lekplats.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. I huset finns cykelförråd, barnvagnsförråd.
Det finns en tvättstuga i varje hus, 2st stora dygnet-runt tvättstugor i panncentralen och en mattvätt i panncentralen. Tvättstugorna i husen bokas enskilt i varje hus, mattvätten och de stora tvättstugorna i panncentralen bokas via internet eller via digital bokningstavla.

Övrigt

Föreningen har en informativ hemsida. www.masangen.se
Årsavgiften höjdes med 8% från och med den 1a Juli 2017. Inga fler höjningar är planerade i dagsläget.

Området

Mäklaren om Tuve och Säve

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tuve eller Säve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy