Totalrenoverad och väldisponerad 1:a med inglasad balkong!

Tuve, Göteborg

Arvesgärde 30

På förhand
Avgift
3 068 kr
Antal rum
1
Boarea
37,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Totalrenoverad och väldisponerad 1:a med inglasad balkong!

Nu finns chansen att förvärva denna totalrenoverade lägenhet i populära Arvesgärde. Härlig inglasad balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till Arvesgärde 30 och våning 2. Ta hissen upp till denna totalrenoverade bostad om ca 37 kvm. Smart planerade kvadratmeter och bra förvaringsmöjligheter i hallen samt härlig inglasad balkong, perfekt för att avnjuta ditt morgonkaffe. I samband med föreningens stambyte 2017 renoverades badrummet som är helkaklat med stilsäkra färgval.

Ett harmoniskt och trivsamt boende nära skog och motionsslingor. Gångavstånd till skola, Tuve torg och bra bussförbindelser till Göteborgs centrum. I Tuve bor du även med närhet till två av Göteborgs populära golfbanor, Sankt Jörgen och Albatross.

Interiör

Lägenheten välkomnar dig med en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i form av väggfasta garderober. Säkerhetsdörren ger även god ljuddämpning mot trapphuset. Från hallen når du bostadens rum och badrum.

Kök - Härligt ljusinsläpp från fönstret i köket som vetter mot lägenhetens balkong. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Ett trivsamt kök.

Vardagsrummet har en öppen och stor yta med gott om plats för att möblera efter eget tycke och smak. Två stora fönster för vädring och behagligt ljusinsläpp. Från detta rum når du även den inglasade balkongen.

Den inglasade balkongen ligger i ett sydostläge. Balkongen blir ett extrarum och med hjälp av en terrassvärmare kan du sitta här stora delar av året och ger bostaden ett extra rum att umgås i. Här kan du sitta och njuta i ett lugnt och öppet läge.

Badrummet renoverades 2017 i och med stambytet och här finns allt du kan tänkas behöva. På golvet ligger ett grått klinkergolv och väggarna har ett vitt kakel. Badrummet är modernt inrett med wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, dusch och handdukstork.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 55:5

Månadsavgift

Avgift
3 068 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (200 Mbit/s) från ComHem samt bostadsrättstillägget.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,1956%
Andel av årsavgiften är
0,19556%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
330
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
37,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
120 kr
Försäkring
100 kr
Summa
220 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2019-07-03

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus Nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
342
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Tuvehus 7 består av sammanlagt 342 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har tomträtter för fastigheterna Tuve 10:81 och 55:3-6 och delar av tomterna Tuve 10:3-4 och 11:23-33 i Göteborgs kommun. Fastigheternas adress är Arvesgärde 25-42.

I föreningen råder god ordning och man värnar om hög boendemiljö. Föreningen följer en upprättad underhållsplan som revideras årligen, byggnaderna är därav väl underhållna.

För mer info om föreningen, se hemsida https://www.tuvehus7.se/.

Föreningens ekonomi

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2017 Renovering av fasader och balkonger.
2017 Byte av ventilationsfläktar på vinden
2016 Renovering tvättstugan
2015/2016 Byte av termostatventilerna
2016 Stamrenovering
2011-12 byttes samtliga balkongdörrar och fönstren i köken (de som angränsar till balkongen). Målning av tak och vägg vid balkongen.
2011 Installation av individuell elmätare
2011 Rensning av alla OVK system
2006-2007 Renoverat fasadernas sydgavlar, entrétak samt gjort om föreningens p-platser.
2019 Renovering av fönster och entréer.
2020 Renovering och tvätt av fasader.

Planerade renoveringar:
2021 Göra iordning ute genom att föryngra buskarna runt entréerna men också genom plantering av ännu fler träd.

Parkering

I föreningen finns 417 parkeringsplatser varav 118 stycken hyrs av Brf Tuvehus nr 4 genom servitut. Parkeringsplats utan el kostar 200kr/mån, med el kostar för närvarande 300kr/mån. Separat kö till parkeringsplatser.

Lediga objekt publiceras på Riksbyggens kundwebb och där går man in och anmäler intresse för det aktuella objektet om man är intresserad av att hyra det. Alla som står i kön där det blir ett ledigt objekt får samtidigt en avisering via e-post och har då 8 dagar på sig att anmäla intresse. Den som anmäler intresse inom utsatt tid och dessutom har längst tid i kön, får hyra objektet.

För ytterligare information kontakta Riksbyggens kundtjänst, tel.nr 0771-860 860

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem och Telia, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten medföljer ett källarförråd eller vindsförråd. Via föreningen har man tillgång till tvättstuga med torkrum och mangel, beläget på entréplan. På var sida om entréerna finns cykelrum. Det finns även barnvagnsrum i byggnaden.

Föreningen har en lokal vid Arvesgärde 28. Föreningslokalen kan användas för möten, sammanträden samt festligheter av olika slag och består av ett rum som rymmer högst 30 personer. För mer info se föreningens hemsida.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från styrelsen, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Området

Mäklaren om Tuve och Säve

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

SERVICE OCH SKOLOR
Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

FRITID
S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

NATUR
Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

HISTORIA
Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

KOMMUNIKATIONER
Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tuve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Arvesgärde 30

Arvesgärde 30,
417 44 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västra Gunnesgärde 43
  Månadsavgift
  1 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Arvesgärde 6
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 166 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,5 kvm