Ljus bostad med inglasad balkong. Badrum samt tvättrum i bostaden, vardagslyx!

Tuve, Göteborg

Arvesgärde 38

Avgift
4 952 kr
Antal rum
3
Boarea
81,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4

Ljus bostad med inglasad balkong. Badrum samt tvättrum i bostaden, vardagslyx!

Välkommen till en gavellägenhet med utsikt över föreningens grönområden. Två sovrum, klädkammare samt både tvätt- och badrum. Inglasad balkong!

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en charmig lägenhet med 2 sovrum samt en klädkammare. Goda sällskapsytor i vardagsrum och kök. En djup inglasad balkong. Fantastisk grönyta runt om bostaden. Perfekt för dig som gillar att grilla, sola samt ta långa promenader. Naturnära!

Bostaden erbjuder ett smakfullt och rymligt kök som renoverats succesivt. Ett helkaklat badrum med dusch samt ett tvättrum, stambyte genomgicks i föreningen år 2015. Genomgående fina ytskikt. God förvaring i garderobslänga i master bedroom samt extra plats för byrås/garderober i samtliga sovrum.

Ett mycket bra boende i attraktivt område, nära service och fin natur samt med mycket bra kommunikationer till Centrala Göteborg via bland annat stombuss 17. Tuve torg ca 500 m från bostaden och skola/ dagis/ förskola för barnen ca 200 m bort.

Välkommen att höra av dig för mer information om bostaden - 0317617969.

Rumsbeskrivningar

Välkommen till Arvesgärde 38! Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
L-formad hall, rymlig med avhängningsmöjligheter. Från hallen när du alla rum förutom master bedroom som du finner längre in i bostaden. Praktisk klinker invid entrédörren med underliggande golvvärme, övergår snyggt i ett laminatgolv som följer dig vidare in i bostaden.

KÖK
Kök med god förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, häll, varmluftsugn, diskmaskin samt en kolfilterfläkt. Naturlig plats för matbordet. Via köket når du en av dörrarna till bostadens balkong.

BALKONG
Djup inglasad balkong. God plats för soffa eller för alternativ cafémöbeln. Härligt västerläge, njut av balkongen efter jobb/ skola. Invändig väggpanel för extra trivsel.

BADRUM
Direkt till höger om entrén finner du ett av bostadens badrum, detta i jordnära färger. Helkaklat från stambytet år 2015! Badrummet är utrustat med WC, dusch med duschdörrar i glas, spegelskåp, handfat med kommod samt handdukstork. Golvvärme!

TVÄTTRUM/ GROVKÖK
Stambytt år 2015. Klinkers på golv samt målade väggar med vävtapet. Utrustat med handfat skåpsförvaring, städskåp samt tvättpelare.

SOVRUM 1
Perfekt för barnet/-en. Sovrummet är idag avdelat, en del för lek och en för säng, perfekt lösning. Rymmer säng, skrivbord och extra förvaring om så önskas. Laminatgolv och ljusa väggar. Utgång till balkongen.

KLÄDKAMMARE
Fantastisk förvaring för hela familjens kläder odyl. Bra inredning och plats.

MASTER BEDROOM
Ljusa väggar samt laminatgolv som i övriga sovrum. God plats för dubbelsäng med sängbord därtill. Garderober längs ena väggen för god extraförvaring i bostaden.

VARDAGSRUM
Stort rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp eller varför inte kombinera matsals- och soffgrupp på samma yta?! Stora fönsterpartier släpper in mycket ljus i bostaden. Perfekt rum för att sällskapa.

Välkommen hem.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 10:81, 55:3-6, 10:3-4, 11:23-33

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Sedan finns det även Barnvagnsrum och extra låst cykelrum där man får kvittera ut nycklar till dessa mot deposition.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 952 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
157
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
81,5 kvm

* Våningsplan 2 av 4.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
350 kr
Försäkring
237 kr
Summa
587 kr

Byggnadssätt

Byggår
1971

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
158

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Tuvehus nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
342
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Tuvehus 7 består av sammanlagt 342 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har tomträtter för fastigheterna Tuve 10:81 och 55:3-6 och delar av tomterna Tuve 10:3-4 och 11:23-33 i Göteborgs kommun. Fastigheternas adress är Arvesgärde 25-42.

I föreningen råder god ordning och man värnar om hög boendemiljö. Föreningen följer en upprättad underhållsplan som revideras årligen, byggnaderna är därav väl underhållna.

Gjorda renoveringar:
2015/2016: Byte av termostatventilerna
2015-2017 Stamrenovering, badrum samt grovkök.
2011-12 byttes samtliga balkongdörrar och fönstren i köken (de som angränsar till balkongen). Målning av tak och vägg vid balkongen. Installation av individuell elmätare vår 2011. Rensning av alla OVK system 2011. Uppfräschning av rabatter och grönområden
2011. Tak (takpanna och takläckt) 2006-2007. På senare år har föreningen även renoverat fasadernas sydgavlar, entrétak samt gjort om föreningens p-platser.

Ekonomi: God ekonomi. Just nu finns en hyrehöjning planerad på 1% från juni 2017

Gemensamhetsutrummen: Cykelrum, p-platser, tvättstuga samt mattvätt. Tvättstugans placering i samma hus som lägenheten. Källarförråd till varje lägenhet.

Kabel-Tv samt bredband: Com hem uttag samt indraget Telia fiber.

Parkering

Föreningen disponerar 417 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån alternativt 300 Kr/mån med el-uttag för motorvärmare. Till parkeringsplatserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.
Parkeringsplatserna är belägna delvis bakom husen Arvesgärde 33-36, utmed Västra Tuvevägen, dels framför husen Arvesgärde 37-42.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd. I varje hus finns tvättstuga, torkrum, cykel- och barnvagsförråd.

Övrigt

Övrigt: Hemförsäkring tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren, däremot så ingår försäkringstillägg för bostadsrätt i avgiften.

Området

Mäklaren om Tuve och Säve

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

SERVICE OCH SKOLOR
Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

FRITID
S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

NATUR
Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

HISTORIA
Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

KOMMUNIKATIONER
Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tuve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Arvesgärde 38

Arvesgärde 38,
417 44 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvesgärde 22
  Månadsavgift
  4 421 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvesgärde 28
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Glöstorps röseväg 6
  Månadsavgift
  3 526 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Glöstorps Röseväg 8 lgh 1102
  Månadsavgift
  4 332 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!