Välplanerad gaveltrea med balkong i västerläge i populära Arvesgärde

Tuve, Göteborg

Arvesgärde 42

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
5 248 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
81,5 kvm

Visning

 • söndag 22/9, KL 13:00 - 13:30

  Välkommen på visning, anmälan krävs

Boka visning

Välplanerad gaveltrea med balkong i västerläge i populära Arvesgärde

På första våning finner man denna välplanerade gaveltrea. Stora sällskapsytor och balkong utan insyn i bästa västerläge.

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Arvesgärde 42. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Välkommen till Arvesgärde 42
Stilrent kök som renoverades 2016. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Stilrent kök som renoverades 2016
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor
Naturlig matplats intill fönstret. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Naturlig matplats intill fönstret
Balkongen ligger i bästa västerläge med många soltimmar. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Balkongen ligger i bästa västerläge med många soltimmar
Här sitter ni med utsikt över föreningens gröna och välskötta gårdar. Arvesgärde 42 - Bjurfors
Här sitter ni med utsikt över föreningens gröna och välskötta gårdar

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Arvesgärde 42. En trappa upp i huset finner man denna välplanerade gaveltrea med stora sällskapsytor och balkong i västerläge. Det fina läget i kombination med stora fönsterpartier utan insyn ger ljus och rymd samtidigt som man får en vacker vy ut över området. Köket som renoverades 2016 erbjuder gott om arbetsyta och inbjudande matplats för flera invid fönster. Rymligt vardagsrum samt två rogivande sovrum med plats för dubbelsäng samt möblemang. Stilrent helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet 2016. Här finns även ett separat tvättrum och bra förvaring i klädkammare erbjuds.

I Arvesgärde bor man lugnt och trivsamt med gröna gårdar, nära torg, skola, kommunikationer och motionsslingor.

Interiör

Välkomnande möblerbar hall som erbjuder bra med avhängningsmöjligheter rakt fram samt ytterligare förvaring i en klädkammare längre in i bostaden. På golvet ligger parkett och väggarna är ljust tapetserade.

I anslutning till hallen ligger det stilrena badrummet som totalrenoverades 2016. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golv med underliggande golvvärme. Här finns det dusch med vikbara väggar, toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Till höger om hallen ligger det öppna köket. Parkett ligger på golvet och väggarna är vitmålade med träpanel längst ena väggen som ger ett charmigt intryck. Köket renoverades stilrent 2016 med mörka luckor med vitt kakel ovan arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av spishäll, spisfläkt, inbyggd varmluftsugn och mikro, diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Trevlig planering som erbjuder en inbjudande matplats invid fönstret i direkt anslutning till balkongen där man ledigt sitter 4-6 personer.

Från köket når man den fina balkongen i bästa västerläge. Det finns bra med plats för olika typer av möblemang. Här erbjuds en vacker vy över omgivningarna i fritt läge.

Sovrum ett nås från hallen och inrymmer både dubbelsäng och möblemang. Även härifrån har man en utgång till balkongen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.

Vardagsrummet är stort och luftigt med stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan utan problem möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbel. Väggarna är vitmålade kombinerat med mönstrad fondvägg och golvet pryds av parkett.

Sovrum två ligger rofyllt mot väster helt utan insyn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Rummet rymmer med enkelhet dubbelsäng samt annat möblemang.

Slutligen med ingång ifrån hallen ligger tvättrummet som även det renoverades i samband med stambytet 2016 och är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ samt skåp till förvaring. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger grå klinker.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 248 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3362%
Andel av årsavgiften är
0,33617%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
639 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
89
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
81,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
158

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus Nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
342
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Tuvehus 7 består av sammanlagt 342 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har tomträtter för fastigheterna Tuve 10:81 och 55:3-6 och delar av tomterna Tuve 10:3-4 och 11:23-33 i Göteborgs kommun. Fastigheternas adress är Arvesgärde 25-42.

I föreningen råder god ordning och man värnar om hög boendemiljö. Föreningen följer en upprättad underhållsplan som revideras årligen, byggnaderna är därav väl underhållna. Inga planerade avgiftshöjningar framöver.

Gjorda renoveringar:
2017 Renovering av fasader och balkonger.
2017 Byte av ventilationsfläktar på vinden
2016 Renovering tvättstugan
2015/2016 Byte av termostatventilerna
2016 Stamrenovering
2011-12 byttes samtliga balkongdörrar och fönstren i köken (de som angränsar till balkongen). Målning av tak och vägg vid balkongen.
2011 Installation av individuell elmätare
2011 Rensning av alla OVK system
2006-2007 Renoverat fasadernas sydgavlar, entrétak samt gjort om föreningens p-platser.

Kommande renoveringar:
2019 Renovering av fönster.
2020 Renovering och tvätt av fasader.

Parkering

I föreningen finns 417 parkeringsplatser. Parkeringsplats utan el kostar 200kr/mån, med el kostar det 300kr/mån. Separat kö till parkeringsplatser.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem och Telia, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten medföljer ett källarförråd eller vindsförråd. Via föreningen har man tillgång till tvättstuga med torkrum och mangel, beläget på entréplan. På var sida om entréerna finns cykelrum. Det finns även barnvagnsrum i byggnaden.

Området

Mäklaren om Tuve och Säve

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

SERVICE OCH SKOLOR
Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, bank, post, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

FRITID
S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

NATUR
Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

HISTORIA
Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

KOMMUNIKATIONER
Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa eller sälja bostad i Tuve eller Säve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Arvesgärde 42

Arvesgärde 42,
417 44 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Västra Gunnesgärde 51
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 029 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm