Välskött radhus i barnvänliga Utby

Utby, Göteborg

Hammarsmedsgatan 22

Besiktigad
Utgångspris
4 590 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
243 kvm
Typ
Radhus
Boarea / Biarea
101 kvm / 53 kvm

Visning

 • söndag 1/9, KL 14:30 - 15:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 2/9, KL 18:30 - 19:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Välskött radhus i barnvänliga Utby

Välkommen till detta välskötta och trivsamma radhus i mysiga Utby. Genomgående ljus interiör, smakfulla renoveringar samt trädgård i bästa solläge.

 • Ansvarig mäklare

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

 • Extra kontaktperson

  Knut Paxlind

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Hammarsmedsgatan 22!. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors
Välkommen till Hammarsmedsgatan 22!
Många soltimmar erbjuds i denna härliga trädgård. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors
Många soltimmar erbjuds i denna härliga trädgård
. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors
. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors

Välkommen in!

. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors

Via hallens vackra trappor nås bostadens alla våningsplan

Smakfullt kök från marbodal renoverat 2017. Hammarsmedsgatan 22 - Bjurfors
Smakfullt kök från marbodal renoverat 2017

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här ges möjligheten att förverkliga drömmen om ett trivsamt boende på en av Utbys mycket eftertraktade och barnvänliga gator. Radhuset om totalt 150 kvadratmeter fördelar sig på 1½ plan och källare. Bostaden har en genomgående ljus och rymlig interiör. Fyra sovrum med möjlighet till ytterligare ett femte sovrum finns. Kök och vardagsrum möts i en social planlösning med utgång til trädgården vilken är belägen i bästa solläge. På altanen kan grillkvällar avnjutas med familj och vänner medan barnen har utrymme för lek på gräsmattan.

Huset har fått mycket kärlek av nuvarande ägare och många renoveringar och investeringar har gjorts. Några exempel är renovering av kök, badrum, tvättstuga, utbyggnation av entré, takomläggning, fönsterbyte samt installation av fjärrvärme.

Här bor du i ett mycket omtyckt och barnvänligt område med nära till natur, barnomsorg och kommunikationer.
Välkommen till ett hem att bara flytta in och trivas i!

Interiör

Kliv in i den utbyggda entrén som är ljus och rymlig med möjlighet för avhängning av ytterkläder till höger. På golvet ligger här ett lika stilfullt som lättstädad klinkergolv med golvvärme (el). Taket är försett med spotlights som bidrar med gott om ljus. Hallen är centralt placerad i bostaden där du via halvtrappor når både entréplan samt källarplan.

Halvtrappan tar dig upp till entréplanet där du till vänster finner det trevliga köket från Marbodal renoverat 2017. Färgskalan går i vitt med vita släta skåpsluckor och vitt liggande kakel. Bänkskivan i granit, golvet i svart samt rostfria vitvaror bryter av på ett stilrent sätt. Kökets utrustning består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Flera el-uttag och gott om belysning finns under överskåpen. Detta i kombination med goda arbetsytor och plats för förvaring i lådor och skåp gör matlagningen både mer praktisk och inbjudande.

Köket öppnar upp sig mot vardagsrummet vilket är ljust och rymligt med ljusa väggar och vacker vitlaserad parkett på golvet. Från hallen nås rummet via vackra dubbeldörrar. En del av rummet utgör en naturlig matsalsdel. Större matsalsbord får plats intill större fönsterparti samt med närhet till köket. Härifrån finns utsikt över trädgården. Vardagsrummet rymmer även gott om plats för större soffgrupp och från rummet nås den härliga trädgården via altandörrar. Trädgården är belägen i ett härligt solläge där sol kan avnjutas från morgon till kväll. Tomten består av en balkong, altan samt en härlig gräsmatta.

På entréplanet finns ett sovrum med plats för säng och annat möblemang. Inbyggda garderober finns vilka utgör en originaldetalj i bostaden.

Via den vackra och ljusmålade trappan når du övre plan. På våningsplanet finns tre sovrum praktiskt belägna med närhet till badrum och förvaringsutrymmen. I samtliga sovrum ligger en heltäckningsmatta på golv. Gott om förvaringsmöjligheter finns i garderober, sidovindar samt på vinden.

Det helkaklade badrummet är renoverat 2015 och har vitt kakel på vägg och brunt klinker på golv. Här finns wc, duschhörna med vikbara duschväggar, tvättställ med kommod samt spegelskåp med spotlights. Handdukstork och golvvärme (el) finns även.

Vidare ner på källarplanet når du en nedre hall som sammankopplar våningsplanets alla utrymmen. Här finns en skjutdörrsgarderob, en större matkällare, förråd samt garderober som möjliggör optimal förvaring. Rakt fram från hallen ligger ett större rum som idag används som ett femte sovrum. Detta kan inredas som exempelvis allrum, hobbyrum eller sovrum beroende på behov och önskemål. Klinker ligger på golvet i både detta rum och i den nedre hallen. Golvvärme (el) finns för högsta bekvämlighet.

Från rummet nås tvättstugan som även har egen entré. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, grovhandfat, fjärrvärmecentral samt en extra frys. På källarplanet finns ett stort badrum, smakfullt renoverat 2017. Detta är liksom det på övre plan helkaklat i stilfulla färger. Utrustning finns i form av wc, tvättställ med stor kommod, både badkar och dusch samt handdukstork och golvvärme för högsta bekvämlighet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Utby 148:2

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod i sämre skick finns på tomten.

TV/bredband

Tv och bredband via Telenor (Coaxial)

Tillträde

Mitten av december eller enligt överenskommelse

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Tomträtt
Utgångspris
4 590 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
101 kvm*
Tomtarea
243 kvm
Biarea
53 kvm

* Boarea om 97 kvm enligt taxeringsinformation + 4 kvm utbyggnad av entré enligt säljare

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
10 378 kr
Värme
12 733 kr
Försäkring
4 480 kr
Samfällighetsavgift
250 kr
Vatten/Avlopp
8 970 kr
Summa
36 811 kr

Notera att, utöver drifskostnaderna tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8 049kr samt tomträttsavgäld om 13 992 kr/år.

Nuvarande tomträttsavgäld om 13 992kr/år löper på 10 år med start 2009-10-01.
Framtida avgäld om 14 604 kr/år löper på 10 år med start 2019-10-01.

I posten VA inkluderas kostnader för vatten och avlopp samt renhållning.

Totalkostnaden för hushållsel inkluderar nätavgift samt förbrukning.

samfällighetsavgiften avser medlemskap i Fjällbo egnahemsförening.

Uppgifterna för driftkostnader är nuvarande ägares kostnader och kan komma att ändras beroende på bostadsrättsinnehavarens livsstil och hushållets sammansättning

Ombyggnad, Renoveringar

Målning av väggar övre plan, sovrum, entréplan + hall -19
Heltäckningsmatta sovrum övre plan -19
Vitvaror i kök -18
Kök -17/18
Badrum källarplan -17
Tvättstuga källarplan (inkl. ny tvättmaskin och torktumlare) -17
Omläggning av tak -16/17
Badrum övervåning -15
Treglas Isolerfönster (alla utom ett i källare) -14-18
Renovering takkupor -14
Ombyggnation övre plan - 12
Tillbyggnad hall -11
Elbyte samt jordfelsbrytade -10/15
Golvvärme i hall + allrum källarplan (el) -08
Installation av fjärrvärme + coaxialkabel -03/04

Se även i besiktningsprotokoll.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1948-03-02) Stadsplan (1947-09-26)

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 251 000 kr
Byggnadsvärde
1 860 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr
Tomträttsavgäld
13 992 kr/år, t o m 2069-10-01

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1949
Fasad
Spiktegel
Grund
Betongplatta/Källare
Stomme
Betong/trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme, hyrd.
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
81
Energideklarationsdatum
2019-06-19

Området

Mäklaren om Utby

Öster om Göteborg ligger den natursköna stadsdelen Utby. En egnahemstadsdel i ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område. Området har en härlig och gammaldags atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en vacker natur. Här trivs man om man önskar ett lugnt och bekvämt boende men ändå nära till storstadens puls.

UTBYS MODERNA HISTORIA började när AB Utbynäs Villastad och direktören Anders Mattsson köpte Utbynäs gård år 1905. I de västra delarna av Utby började byggandet av småhus under 1920-talet och fortsatte fram till mitten av 1960-talet. Utby består idag nästan uteslutande av mindre radhus och hus. I Utbynäs ligger exklusiva och tidstypiska nationalromantiska trävillor i en vacker miljö längs med Säveån.

NÄRHETEN OCH DEN GODA KOMMUNIKATIONER till både Göteborgs centrum och Partille centrum med b.la. Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café. Det finns gott om förskolor och skolor i området. Dessutom finns det friskolor, kulturskola med musik och dramaundervisning och flera enskilda förskolor.

HÄR FINNS VACKRA NATUROMGIVNINGAR i närliggande Utbybergen och Fjällbo Ängar. Utbybergens branta klippväggar lockar varje år många klättrare. Uppifrån bergsområdet har man en fantastisk utsikt över Göteborg och går man den fina naturstigen som är cirka 5 km når man ett stort bronsåldersröse och den fina sjön Bergsjön. Bergsjön är Göteborgs högst belägna badsjö och ligger 100 meter över havet. Vid kanten av Utbybergen ligger Fjällbo ängar som är inramad av en vacker ekskog. En populär plats att mötas vid och grilla, spela brännboll, fotboll eller andra utomhusaktiviteter. Det finns också fina promenadstråk längs med Säveån.

I OMRÅDET BOR människor i alla åldrar men på senare år har det blivit en ökad inflyttning av yngre familjer som uppskattar den barnvänliga omgivningen. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör det populärt.

Köpa eller sälja bostad i Kortedala? Kontakta våra mäklare i Partille! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hammarsmedsgatan 22

Hammarsmedsgatan 22,
415 74 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linnea Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 78

 • Extra kontaktperson

  Knut Paxlind

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-336 78 71