Höjdarvåning

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 27

Exklusiv
Nyproduktion
Utgångspris
11 000 000 kr
Avgift
5 382 kr
Antal rum
3
Boarea
135 kvm
Takterrass
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Höjdarvåning

Vi presenterar en takvåning under produktion om 135 kvm med internationell atmosfär och massivt ljus.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar en takvåning under produktion om 135 kvm med internationell atmosfär. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar en takvåning under produktion om 135 kvm med internationell atmosfär
Badrum med högsta komfort. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Badrum med högsta komfort
Fin utsikt över takåsarna från balkongen och de stora fönsterpartierna. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Fin utsikt över takåsarna från balkongen och de stora fönsterpartierna
Denna vindsvåning är under produktion. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Denna vindsvåning är under produktion
Den ståtliga fasaden ut mot Aschebergsgatan. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Den ståtliga fasaden ut mot Aschebergsgatan
Interiörbild. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning loft

Beskrivning

Beskrivning

Den mäktiga borgfastigheten reser sig högt över Aschebergsgatan. Knappt hundra meter nerför backen tycks Vasaparkens grönska nästan välla ut över gatan. Den strama fasaden bär nationalromantikens omisskännliga drag. Det hängande burspråket, smidesbalkongerna och de småspröjsade fönstren är typiska för arkitekturstilen som i Sverige hämtade sin inspiration från allmogen och folkkonsten. Materialen var, som här, oftast mörkt tegel, natursten och färgad slätputs. Högst upp på våning sex – bakom fastighetens mjukt formade trappstensgavel och tvärt brutna sadeltak – döljer sig dock en hemlighet som står i dramatisk kontrast till ursprungsmiljön från 1915. Högt över staden öppnar sig en strålande ljus och helt nybyggd takvåning om 135 kvm med tidlöst internationell ton och en diskret exklusiv touch. Påkostade material och smakfull design skapar – tillsammans med den omfattande takhöjden upp till nock – en interiör präglad av fria ytor och riktigt stora rumsvolymer. En vitlackad ekparkett breder ut sig över de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Ytorna får massivt ljus från flera håll via omfattande tak- och sidofönster. Våningens överraskande entresolplan om 25 kvm överblickar sällskapsytorna och är inramat av räcken i glas. Köket och det stora femstjärniga badrummet är sobert inrett med påkostade material och utrustningar. Självfallet även en gästtoalett. Våningen har vidare två stora sovrum och en härlig balkong högt över den grönskande innergården i västerläge. Från ett av de charmiga sovrummet är utsikten helt enastående över staden, du ser ända bort till Lilla Bommen. Läget i kanten av Vasastaden, bara 100 meter från parkens höga trädkronor, placerar dig bara minuter från det mesta i innerstaden. Denna vindsvåning är under produktion.

Interiör

Bakom tidsperiodens kraftfulla naturstensgrund mot gatan, leder en stentrappa upp till en förträdgård med blommande träd och grönska. I det höga portvalvet tronar den småspröjsade entrédörren i ljus ek. Trapphallen ekar av tidsperiodens mäktiga atmosfär. Hissen går hela vägen upp till den sjätte och översta våningen.

Bakom en säkerhetsdörr öppnar sig så den helt nybyggda takvåningen i en hall med plats för gästernas ytterkläder. Det första intrycket, efter några steg in, är faktiskt smått dramatiskt. En vitlackerad ekparkett sveper ut i våningens vidöppna planlösning. Ovanför de stora, fria ytorna reser sig sadeltaket hela vägen upp till nock. Den starka känslan av riktigt stora rumsvolymer får ytterligare kraft av ett massivt ljus som faller in från flera håll via stora takfönster. Atmosfären känns tidlöst internationell med sina fascinerande arkitekturlinjer präglade av både branta och svagt sluttande diagonaler.

In till höger öppnar sig sällskapsytorna som ligger i vinkel. En naturlig matplats öppnar sig under två mycket stora och höga takfönster. Här faller kvällssolen in lagom till middagsbjudningen. Infällda spottar skapar en närmast scenisk atmosfär under den enastående takhöjden.

I fil med matplatsen fortsätter ekparketten in i ytterligare sällskapsytor som får karaktär av den svagt rundade sidoväggen. Ett stort, tredelat fönsterparti ger dagsljus och utsikt ner över den grönskande innergården. Det är långt till närmaste hus och våningen känns helt insynsskyddad. Insikten om hur högt upp du befinner dig är omedelbar. Detta är ytor för såväl fest och mingel som familjens lugna vardagsliv.

Där den rundade väggen smalnar av ytorna leder två glasdörrar ut till våningens härliga balkong under bar himmel. En sommarkväll härute är stämningen mycket speciell. Du befinner dig skyddat, högt över innerstaden, med den gröna innergården långt där nere. Friden är snudd på total och störs bara av en och annan koltrast. Trots lugnet över grönskan har du bara några sekunder i hissen ner till folklivet på Aschebergsgatan. Intill balkongen leder en trappa ner till innergården.

På andra sidan om sällskapsytorna ligger ett stort sovrum med två höga och stora takfönster. Det harmoniska rummet har charmiga taklinjer och två rymliga garderober.

Intill sovrummet ligger våningens stora och femstjärniga badrum. Det går i en sobert ljusgrå kalkstenston med stora kakelplattor på väggar och golv. Det fristående badkaret är i gjutmarmor och den vägghängda wc-stolen från Duravit är i vitt porslin. Badrummet är även utrustat med dusch bakom glasvägg och två platsbyggda handfatskommoder i midnattsblått. Handfaten kommer från klassiska Svedbergs och blandarna i polerad mässing är av märket Tapwell. Badrummet har golvvärme och dimbara spottar för yrvakna morgnar.

Till vänster innanför entrédörren ligger det smakfulla köket med platsbyggd inredning i midnattsblått och med inslag av mässing. Designen är tidlöst minimalistisk. Köket ligger i öppen planlösning med sällskapsytorna och har genomgående helintegrerad utrustning. De generösa arbetsytorna och stänkskydden är i stilren och slitstark Silestone. Här finns nerfälld stekhäll, ugn, mikro, kyl, frys, diskmaskin och inbyggd fläkt; samtliga från Siemens. Blandaren från Tapwell är i slipad mässing. Bakom köket ligger våningens tvättavdelning med arbetsytor, förvaring och maskiner från Siemens. Rummet får karaktär av det högsmala originalfönstret med rundad överdel.

Vid sidan om köket leder en sparsmakat designad trappa upp till våningens entresol-plan som ligger öppet ner mot sällskapsytorna. Här öppnar sig ytterligare 25 kvm lämpliga för bibliotek, arbetsrum eller gästrum. Ytan är inramad av ett räcke i glas och rostfritt stål.

En liten inre hall, till höger om trappan, har garderober och dörr in till ytterligare ett stort sovrum. Rummet får ljus via två högsmala fönster i original med rundad överdel. Dessa sitter i fasadens mjukt rundade trappstensgavel. Härifrån är utsikten över staden helt enastående. Bortom Vasaparkens grönska ser du ända bort till Lilla Bommen och Läppstiftet. Långt där nere pågår livet på den breda gatan. Med ett fönster på glänt vaknar du till parkens fåglar, knappt 100 meter bort. Rummet har härlig yta och god förvaring i garderoberna.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Parkering

Boendeparkering finns i området, vilket medför en extra kostnad för dig som nyttjar detta.

Månadsavgift

Avgift
5 382 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
11 000 000 kr
Lägenhetsnummer
70013B
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
135 kvm
Vindsvåning
Ja

Byggnadssätt

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ingeborg Louise
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ingeborg Louise förvärvade fastigheten Vasastaden 23:4 år 1996 och byggnaden består av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar; Under 2018 genomfördes OVK samt spolning av avloppsstammar. 2016-17 utfördes renovering samt utbyggnad av hiss. Den går numera även hela vägen upp till vindsplanet. I mars 2015 såldes 8,3 kvm yta (f.d. cykelförråd) till lägenhetsinnehavarna av lgh 1001. 2014 byttes vindsfönster. Föreningen har även fogat om en mindre del av fasaden samt bytt samtliga fönster mot Aschebergsgatan till mer ljudisolerande (2013). 2008-09 genomfördes en relining av avloppsstammarna. Då installerades även nya rör gällande varm- och kallvatten. 2008 renoverades trapphuset. Samma år målades taket om.

Föreningens ekonomi är mycket god.

Avgifterna har varit oförändrade det senaste åren. I nuläget finns inga beslut tagna om avgiftshöjningar, styrelsen har snarare diskuterat avgiftssänkningar.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Specialistekonomi.

För mer information om föreningen vänligen se senaste årsredovisningar och kontakta någon i föreningens styrelse.

Parkering

Boendeparkering finns i området, vilket medför en extra kostnad för dig som nyttjar detta.

TV/bredband

Säljaren har TV via Bredbandsbolaget. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Säljaren har bredband via Seths Open Network (stadsnät). Ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Lummig innergård med uteplats.

Gemensamma utrymmen

Yta avsett för barnvagnar och cyklar finns. Likaså gemensam sophantering.

Gemensam tvättstuga finns ej.

Området

Mäklaren om Vasastaden

UPPLEVELSERNAS GÖTEBORG
Vasastaden är Göteborgs givna essens och ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möter stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna de trendiga kaféerna, barerna och stjärnkrogarna. Kombinationen som möter dig är en kosmopolitisk småstadscharm med konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

MED EN TOUCH AV PARIS
Utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i övriga delar av innerstaden och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med flera av stadens Michelinstjärnor. Hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

VASASTADENS KORV- OCH KONSTKLASSIKER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Du kanske är en av är de göteborgare som någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att välja mellan.

Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Aschebergsgatan 27

Aschebergsgatan 27,
411 33 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Utgångspris
  7 650 000 kr
  Månadsavgift
  6 444 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!