Topprenoverad Vasavåning högt upp i huset med balkong!

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 29

Utgångspris
6 975 000 kr
Avgift
4 875 kr
Antal rum
4
Boarea
108 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad Vasavåning högt upp i huset med balkong!

Välkomna till Aschebergsgatan 29 och denna smakfullt utformade Vasavåning. Kök, matsal och vardagsrum samsas med fönster mot Aschebergsgatan.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-46 83 62
  Telefon: 031-761 79 54

Bilder

Välkomna till Aschebergsgatan 29!. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
Välkomna till Aschebergsgatan 29!
Vi presenterar en topprenoverad Vasavåning med balkong högt upp i huset. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
Vi presenterar en topprenoverad Vasavåning med balkong högt upp i huset
Här bor ni med utsikt över Vasastadens sekelskiftespalats. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
Här bor ni med utsikt över Vasastadens sekelskiftespalats
. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
Stort och ljust vardagsrum med luftig takhöjd och fiskbensparkett. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
Stort och ljust vardagsrum med luftig takhöjd och fiskbensparkett
I fil med vardagsrummet via pardörrar ligger kök med matsalsdel. Aschebergsgatan 29 - Bjurfors
I fil med vardagsrummet via pardörrar ligger kök med matsalsdel

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna in i denna eleganta sekelskiftesbostad i ett eftertraktat läge i Vasastaden. Genom ett pampigt trapphus tar du dig vidare upp till våningen och slås direkt utav bostadens rymliga ytor. Här är takhöjden slående och i de två stora rummen i fil samsas kök, matsal och vardagsrum. Från vardagsrummet nås en rymlig balkong och det höga våningsplanet gör att ni får en häftig utsikt ner över Aschebergsgatans pampiga sekelskifteshus. Den cirka 950 meter långa gatan har sedan 1882 bundit ihop stadsdelarna Vasastaden, Landala, Johanneberg och Lorensberg. Nästan 140 år senare är det ett av innerstadens mest attraktiva lägen med dess populära restauranger och närheten till Vasaparken.

Våningen som nu saluförs är topprenoverad med en utmärkt planlösning där tre sovrum ligger mot den lugna gården och där ett mycket smakfullt kök är en del av de stora sällskapsytorna. I vardagsrummet sprakar en fungerande öppen spis. Våningen kryllar av smakfulla originaldetaljer som öppen spis, takrosetter, fiskbensparkett och serveringsskåp. Detta kompletteras med den stilrena designen som genomsyrar lägenheten. Ni är hjärtligt välkomna på visning till en klassisk tiotalsvåning med moderna bekvämligheter som valts av yttersta medvetenhet.

Interiör

Via den tidstypiska entrén på Aschebergsgatan 29 tar ni hissen eller de vackra trapporna upp till husets fjärde våningsplan. Hallen är rymlig med gott om förvaring i en garderob. På golvet ligger plankgolv i original som hårdvaxats i vitt. Väggarna är vitmålade 2018. Hallen ligger centralt i bostaden med access till sällskapsdelen och den mer privata delen.

Vardagsrummet är rymligt och representativt. På golvet ligger en tidstypisk fiskbensparkett i ek och väggarna är målade i samma vita kulör som hallen och köket, närmare bestämt Jotun Lady Reflektion. Den tilltagna takhöjden ger rummet en fantastisk rymd som lyses upp av de stora fönsterpartierna som nyligen ljudisolerats. I ena hörnet finner ni en fungerande öppen spis och från fönsterpartiet kliver ni ut på en rymlig balkong. Det höga läget i huset gör att ni blickar ned över områdets pampiga fasader. Här har ni även första parkett när kortegen passerar på Valborgsmässoafton.

Köket ligger i fil med vardagsrummet och har totlarenoverats i december 2018. På golvet ligger samma originalplank som i hallen. Köket är från Spinneriet i Lindome med vit skåpinredning, bänkskivorna är i Carrera-marmor och den maskinella utrustningen består av ugn, micro, induktionshäll, integrerad kyl och frys från Siemens, vinkyl från mQuvée, diskmaskin från Asko och en köksfläkt från Fjäråskupan. Intill arbetsytorna finns en naturlig plats för ett större matsalsbord med plats åt hela släkten. Ett femstjärnigt kök både för kocken och minglaren!

Via serveringsgången kommer ni in till den privata delen av våningen. Master bedroom ligger längst in med gott om plats till klädförvaring i stora garderober. Utöver detta finns här tillgång till en klädkammare/tvättavdelning som ligger praktiskt avskilt från badrum och övriga utrymmen. Sovrummet ligger med fönster mot den lugna innergården vilket ger en god natts sömn. En automatisk mörkläggningsgardin optimerar sömnförutsättningarna.

Det andra av de tre möjliga sovrummen ligger närmare entrén. Även här finns gott om förvaring och ytan lämpas utmärkt för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Från detta rum, som tidigare var kök, kommer ni åt den gemensamma balkongen med eftermiddags- och kvällssol.

Innanför detta sovrummet ligger det tredje sovrummet. Detta är mindre men lämpas ändå utmärkt som sovrum, gästrum, kontor eller kanske en walk-in-closet.

Badrummet renoverades 2010 med vita kakelplattor från Höganäs på väggarna och grått klinker på golvet. Förvaring finns i kommod med infällt handfat och blandare från Tapwell. Toaletten är vägghängd och duschörnan är rymlig. Här finns även bekvämligheter som handdukstork och golvvärme. Vägg i vägg ligger den tidigare nämnda tvättavdelningen.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

En balkong mot Aschebergsgatan och en delad balkong mot innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam innergård med cykelparkering. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV/bredband

Fiber-TV via Telia.

Fiber via Telia.

Parkering

I området går att ansöka om boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 875 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,99%
Andel av årsavgiften är
8,99116%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1915
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-05-27

Om föreningen

Namn
Brf Ascheberg 29
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Aschbergsgatan 29 köpte fastigheten Vasastaden 23:5 år 2005 och består av 14 lägenheter med bostadsrätt och två garageplatser med hyresrätt. Fastighetens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.205 kvm.

Genomförda renoveringar:
2018: Relining av avloppsstammar, fasadmålning, OVK med godkända åtgärder.
2017: Byte av styrdator till hiss, ombyggnad av lokal till bostadslägenhet.
2016: Renovering av trapphus/entré, underhållsspolning av stammar.
2014: Fönsterbyte till isolerglas.
2013: Indragning av fiber.
2010: Byte av vattenledning, optimering av värmesystemet.
2008: Elstambyte, balkongrenovering.
2006: Omläggning av tak, omputsning av fasad.

Planerat underhåll:
Efter sommaren kommer plåttaket på baksidan att renoveras. År 2020 planeras underhåll på gården.

Ekonomin i föreningen är god med en belåningsgrad på 5.719 kr/kvm. Den ekonomiska förvaltningen utförs av SBC. Det diskuteras inga förändringar av avgifterna.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 975 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
108 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Aschebergsgatan 29

Aschebergsgatan 29,
411 33 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-46 83 62
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 19 B
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 299 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Aschebergsgatan 22
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 048 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  99 kvm

  Visning: 2019-06-18 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 24 A
  Utgångspris
  8 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 666 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  129 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Västergatan 2
  Utgångspris
  9 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 648 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  149 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 22
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 413 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Karl Gustavsgatan 7A
  Utgångspris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  10 416 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  158 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Pris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  6 137 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!