Sekelskiftestvåa med stor balkong och låg avgift på Aschebergsgatan!

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 32

På förhand
Avgift
3 269 kr
Antal rum
2
Boarea
71 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 23/9, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Sekelskiftestvåa med stor balkong och låg avgift på Aschebergsgatan!

Välkomna till Aschebergsgatan 32 och denna storslagna tvåa om 71 kvm. Stor balkong, moderna färgval, nyrenoverat kök och charmiga originaldetaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Aschebergsgatan 32!. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Välkomna till Aschebergsgatan 32!
Tidstypisk entré som påminner om en svunnen tid. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Tidstypisk entré som påminner om en svunnen tid
Nyrenoverat kök i smakfull design. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Nyrenoverat kök i smakfull design
Välkomna till Aschebergsgatan 32. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Välkomna till Aschebergsgatan 32
Här presenteras en rymlig sekelskiftestvåa med stor balkong. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Här presenteras en rymlig sekelskiftestvåa med stor balkong
Två stora rum i fil som vetter mot Aschebergsgatans fina byggnader. Aschebergsgatan 32 - Bjurfors
Två stora rum i fil som vetter mot Aschebergsgatans fina byggnader

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Aschebergsgatan 32 och denna tvåa om 71 kvm fördelat på två stora rum i fil med avgränsande pardörrar ut mot Aschebergsgatan, samt ett nyrenoverat kök och en stor balkong vänd mot lugnet på innergården. Lägenheten är modernt renoverad med stilrena färgval i samtliga utrymmen och ett påkostat kök med bekväm utrustning. På balkongen avnjuts morgonsolen och under årets varmare månader blir detta ett extra vardagsrum för ljumna sommarkvällar. Via en tidstypisk entré tar ni hissen upp till tredje våningen och in till en lägenhet som präglas av sekelskiftescharm kombinerat med modern design, luftig takhöjd och stilrena ytskikt.

Den cirka 950 meter långa gatan har sedan 1882 bundit ihop stadsdelarna Vasastaden, Landala, Johanneberg och Lorensberg. Nästan 140 år senare är det ett av innerstadens mest attraktiva lägen med dess populära restauranger och närheten till Vasaparken. Välkomna att ta kontakt med mäklaren för visning!

Interiör

Via hissen tar ni er upp till husets tredje våningsplan och in i en representativ hall. Väggarna är målade och på golvet ligger praktiska stenplattor. Plats för avhängning finns det gott om.

Vidare in i bostaden nås vardagsrummet som erbjuder en otroligt trevlig rymd. Luftig takhöjd och lättmöblerade ytor med plats för matbord och soffgrupp. Väggarna är trivsamt målade och på golvet ligger ljusbehandlat brädgolv. Stora fönsterpartier med fönster i modernt utförande.

Via pardörrar nås sovrummet som även det är mycket rymligt. Plats för dubbelsäng och tillhörande möbler finns det gott om, och förvaring finns i form av stora garderober med spegeldörrar längs den ena väggen. Här är väggarna målade i en blå nyans och brädgolvet klär även detta rum.

Köket ligger mot gården och är nyrenoverat i en exklusiv version. Fullutrustat med modern design. Skåpinredningen är vit, väggarna ljust målade och bänkskivan i grå natursten. Utrustning i form av kyl/frys, induktionshäll, ugn, diskmaskin och vinkyl.

Från köket nås den stora balkongen som blir ett extra rum under årets varmare månader. Här kommer solen in under förmiddagen.

Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, dusch, handfat och kommod.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Aschebergsgatan 32
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Aschebergsgatan 32 förvärvade fastigheten Vasastaden 27:16 år 2006. Fastigheten bebyggdes 1905 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 160 kvm, varav 1 070 kvm utgör lägenhetsyta och 90 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt.

Renoveringar - Utförda och planerade

För information om planerade och utförda renoveringar, se bifogad årsredovisningen.

Parkering

Föreningen disponerar inga parkeringsplatser men för folkbokförd på adressen kan man ansöka om boendeparkering. För mer information om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flertalet garage i området.

TV/bredband

Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett förråd som tillhör lägenheten på gården samt gemensam tvättstuga.

Parkering

Föreningen disponerar inga parkeringsplatser men för folkbokförd på adressen kan man ansöka om boendeparkering. För mer information om pris och områdessträckning gå in på www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även flertalet garage i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 269 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,9142%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
71 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren.

Byggnadssätt

Byggår
1905

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Aschebergsgatan 32

Aschebergsgatan 32,
411 33 Göteborg

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2019-09-30 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 27A
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 19 B
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 299 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapellgatan 14
  Månadsavgift
  3 237 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-10-14 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 559 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!