Drömsk Vasapärla med låg avgift!

Vasastaden, Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 8 B

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
1 820 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 5
Boarea
65 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Drömsk Vasapärla med låg avgift!

Charmfull sekelskifteslägenhet med vackra originaldetaljer bevarade som brädgolv, kakelugnar, stuckatur och takrosett.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Bilder

Varmt välkommen till denna ljusa sekelskiftesdröm med lugnt gårdsläge. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Varmt välkommen till denna ljusa sekelskiftesdröm med lugnt gårdsläge
Det luftiga vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Det luftiga vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta
Här finns det plats för en arbetshörna eller annat önskat möblemang. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Här finns det plats för en arbetshörna eller annat önskat möblemang
Hela bostaden upplevs väldigt ljus och rymlig. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Hela bostaden upplevs väldigt ljus och rymlig
Bevarad charm i form av kakelugnar och fint brädgolv vittnar om en svunnen tid från husets byggår. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Bevarad charm i form av kakelugnar och fint brädgolv vittnar om en svunnen tid från husets byggår
Dekorativ och välbevarad stuckatur och takrosetter i vardagsrum och sovrum. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Dekorativ och välbevarad stuckatur och takrosetter i vardagsrum och sovrum

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välslipade pärla i en vacker sekelskiftesfastighet anno 1889. Med ett perfekt läge i Vasastaden återfinns denna trivsamma bostad om 65 kvm. Lägenheten har flera charmiga originaldetaljer bevarade så som framtagna brädgolv, två kakelugnar och vacker stuckatur. Mycket rymligt kök som inbjuder till stora middagar i goda vänners lag. Rofyllt sovrum med fin kakelugn och plats för stor dubbelsäng. Luftigt vardagsrum med imponerande takhöjd som har fint ljusinsläpp från stora fönster, även här finns en fin kakelugn. Stilfullt renoverat badrum med skön golvvärme. Man har även skapat ett mindre barnrum som även lämpar sig väl som sovalkov, kontor eller klädkammare. Bostaden har bygglov för balkong mot innergården. Den imponerande takhöjden skapar en härlig känsla av rymd. Bo endast ett stenkast från Handelshögskolan, en kort promenad till Slottsskogens grönska eller till Vasas och Linnés rika utbud av restauranger och nöjen. Goda kommunikationer med spårvagn. Välkommen på visning till en pärla mitt i city med låg avgift i en stabil förening. Föreningen har även en övernattningslägenhet som finns att tillgå för föreningens medlemmar.

Interiör

Stig in genom den gedigna portdörren på Erik Dahlbergsgatan 8 och vidare in mot föreningens mysiga innergård där ni går in i porten till 8 B. Ta trapporna upp och du välkomnas in i en lägenhet som andas charm och harmoni. Att detta är ett hem utöver det vanliga märker du så snart ytterdörren har stängts och du stiger vidare in i lägenheten.

I hallen finns det plats för jackor och skor samt möjlighet tack vare den generösa takhöjden att bygga till förvaringsmöjligheterna. Idag finns två garderober med överskåp. Belysning i form av infällda dimbara takspottar skapar en behaglig ljusmiljö. På hallgolvet samt genomgående i hela bostaden ligger ett fint bevarat brädgolv och väggarna är genomgående vitmålade.

Längre in har ni hemmets hjärta - vardagsrummet. Här strålar ljuset in genom de höga vackra fönstren och sprids över de härliga sällskapsytorna. De sociala sällskapsytorna gör sig lika bra till hemmakvällar som minnesvärda kvällar i goda vänners lag. Den dekorativa kakelugnen (ej i bruk) smyckar rummet. Här får du plats med större soffmöblemang, soffbord och tv-möbel. Ljusa väggar och framtagna brädgolv. Alla ytskikt i lägenheten är nyrenoverade. Härifrån kommer du även nå bostadens blivande balkong mot innergården.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet. Sovrummet ligger med ett rofyllt gårdsläge. Sov med fönstret på glänt mot den tysta innergården. Ljusa väggar och framtaget brädgolv. Även detta rum präglas av fin stuckatur och en takrosett samt den andra av bostadens två kakelugnar (ej i bruk).

Vi tar oss vidare in i bostaden via en passage med möjlighet till ytterligare förvaring innan vi når köket. Köket genomgick en smakfull uppfräschning under år 2015. Inredningen består av köksluckor i en fin ljusgrå ton som kombineras med en bänkskiva i rostfritt respektive sten med ovansittande vitt kakel med grå fog. Här ges gott om utrymme för den matlagningsglade att ta sina kulinariska färdigheter till en ny nivå. Här kan du duka upp för 4 - 6 middagsgäster utan problem. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys från Smeg, diskmaskin, exklusiv gasspis från det franska premiummärket Lacanche samt fläkt. Man har även installerat en tvättmaskin för högsta komfort. Invid fönsterpartiet finns en naturlig plats för ett matbord med plats för flera sittande gäster. Rummets storlek erbjuder även gott om plats för att duka upp för fest med ett större bord där det stora sällskapet ryms.

Bredvid köket har man idag skapat ett barnrum men kan även användas som kontor, sovalkov eller klädkammare.

I anslutning till hallen ligger bostadens badrum. Badrummet är smakfullt renoverat år 2010 med stilrena materialval i form av vita kaklade väggar och sandfärgat klinkers med skön golvvärme. Utrustningen består av: handfat i vit kommod med förvaring och ovansittande spegel, väggfast vitt högskåp, duschdel bakom glasvägg med takdusch, handdukstork samt wc. Belysningen består även här av dimbara infällda takspottar.

I detta hem bor du med ett lugnt gårdsläge med stadens brus och utbud direkt utanför porten. Med ett ben i 1880-talets charmfulla miljöer och det andra i vår tids höga krav på bekvämlighet och tidlösa design. Varmt välkommen på visning till ett hem att trivas i!

Fakta

Uteplats/balkong

Det finns bygglov för balkong.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com hem.

Parkering

Folkbokförd på adressen Erik Dahlbergsgatan 8B är berättigad till boendeparkering inom område "M". För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 820 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,5196%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1888-1889

Bostaden är registrerad som "2ROK".

Om föreningen

Namn
Brf Vårt Hus Nr 1 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vårt Hus är en mycket välskött och lågt belånad förening som förvärvade fastigheten Vasastaden 5:13 samt 5:14 år 1998. Föreningen innefattar adresserna Erik Dahlbergsgatan 6-8 och består av 30 lägenheter samt 1 lokal.

Föreningen är så gott som obelånad och förvaltar ekonomin och huset själva.

Följande renoveringar har genomförts:

1981: Stambyte, fönsterrenovering samt hissrenovering.

2000: En större renovering i form av målning av fasader, renovering av alla trapphus, byte av portar på gården och i entrén, målning av tak samt flera mindre reparationer.

2008: Helt nytt yttertak lades och reparation av underliggande material då detta varit utsatt för läckage. I samband med dessa reparationer byttes också 13 fönster.
Föreningens lokal har renoverats och där har man låtit skapa ett styrelserum samt en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

2018: Balkongbyggnation

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
8B4
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
65 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
133
Energideklarationsdatum
2013-03-15

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Erik Dahlbergsgatan 8 B

Erik Dahlbergsgatan 8 B,
411 26 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 19 B
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 299 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16B
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 959 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-07-22 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Aschebergsgatan 22
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 048 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  99 kvm

  Visning: 2019-06-18 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 22
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 413 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!