Drömsk Vasapärla med låg avgift!

Vasastaden, Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 8 B

Budgivning pågår
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
1 820 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Boarea
65 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 200 000 krBudgivare 32020-07-0914:17
4 175 000 krBudgivare 42020-07-0914:11
4 150 000 krBudgivare 32020-07-0911:05

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Drömsk Vasapärla med låg avgift!

Charmfull sekelskifteslägenhet med vackra originaldetaljer bevarade som brädgolv, fungerande kakelugn, stuckatur och takrosett. Bygglov för balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna sekelskiftespärla med låg avgift!. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna sekelskiftespärla med låg avgift!
Vardagsrummet är ljust och rymligt tack vare takhöjden på 3,70 m och de många fönstren. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Vardagsrummet är ljust och rymligt tack vare takhöjden på 3,70 m och de många fönstren
Många originaldetaljer bevarade som stuckatur, höga fotlister, takrosett och fungerande kakelugn. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Många originaldetaljer bevarade som stuckatur, höga fotlister, takrosett och fungerande kakelugn
Led dina gäster in i vardagsrummet där de möts av den brinnande kakelugnen. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Led dina gäster in i vardagsrummet där de möts av den brinnande kakelugnen
Nymålade väggar som ger en fin bas att inreda efter. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Nymålade väggar som ger en fin bas att inreda efter
Vackra vitlaserade brädgolv. Erik Dahlbergsgatan 8 B - Bjurfors
Vackra vitlaserade brädgolv

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välslipade pärla i en vacker sekelskiftesfastighet anno 1889. Med ett perfekt läge i Vasastaden återfinns denna trivsamma bostad om 65 kvm. Lägenheten har flera charmiga originaldetaljer bevarade så som framtagna brädgolv, två kakelugnar (fungerande) och vacker stuckatur. Mycket rymligt kök som inbjuder till stora middagar i goda vänners lag. Rofyllt sovrum med fin kakelugn och plats för stor dubbelsäng. Luftigt vardagsrum med imponerande takhöjd som har fint ljusinsläpp från stora fönster, även här finns en fin kakelugn (fungerande). Stilfullt renoverat badrum. Man har även skapat en klädkammare med tvättavdelning. Den imponerande takhöjden på 3,70 m skapar en härlig känsla av rymd. Bo endast ett stenkast från Handelshögskolan, en kort promenad till Slottsskogens grönska eller till Vasas och Linnés rika utbud av restauranger och nöjen. Goda kommunikationer med spårvagn. Välkommen på visning till en pärla mitt i city med låg avgift i en stabil förening. Föreningen har även en övernattningslägenhet som finns att tillgå för föreningens medlemmar.

Interiör

Stig in genom den gedigna portdörren på Erik Dahlbergsgatan 8 och vidare in mot föreningens mysiga innergård där ni går in i porten till 8 B. Ta trapporna upp och du välkomnas in i en lägenhet som andas charm och harmoni. Att detta är ett hem utöver det vanliga märker du så snart ytterdörren har stängts och du stiger vidare in i lägenheten.

I hallen finns det plats för jackor och skor samt möjlighet tack vare den generösa takhöjden att bygga till förvaringsmöjligheterna. På hallgolvet samt genomgående i hela bostaden ligger ett fint vitlaserat brädgolv.

Längre in har ni hemmets hjärta - vardagsrummet. Här strålar ljuset in genom de höga vackra fönstren och sprids över de härliga sällskapsytorna. De sociala sällskapsytorna gör sig lika bra till hemmakvällar som minnesvärda kvällar i goda vänners lag. En takhöjd på 3,70 m bidrar till den luftiga känslan. Den dekorativa kakelugnen som fungerar smyckar rummet. Här får du plats med större soffmöblemang, soffbord och tv-möbel. Ljusa väggar nymålade år 2020 och framtagna vtlaserade brädgolv. Alla ytskikt i lägenheten är renoverade.

I fil med vardagsrummet ligger sovrummet. Sovrummet ligger med ett rofyllt gårdsläge. Sov med fönstret på glänt mot den tysta innergården. Ljusa väggar och framtaget brädgolv. Även detta rum präglas av fin stuckatur och en takrosett samt den andra av bostadens två kakelugnar. Sovplatsen är platsbyggd på ett podium och är en dubbelsäng med plats för två. På andra sidan om sängen finns plats för förvaring i en platsbyggd nisch.

Vi tar oss vidare in i bostaden och når vi det renoverade köket. Köket i smakfull design som passar för den matlagningsintresserade med två diskhoar och gasspis. Här ges gott om utrymme för den matlagningsglade att ta sina kulinariska färdigheter till en ny nivå. Snyggt med vita helkaklade väggar upp till tak som kontrasteras av betongskivan som arbetsbänk. Här kan du duka upp för 4 - 6 middagsgäster utan problem. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys , diskmaskin, ugn och gasspis. Invid fönsterpartiet finns en naturlig plats för ett matbord med plats för flera sittande gäster. Rummets storlek erbjuder även gott om plats för att duka upp för fest med ett större bord där det stora sällskapet ryms. Bakom köket ligger klädkammaren med egen tvättmaskin.

I anslutning till hallen ligger bostadens badrum. Utrustningen består av handfat, badkar och toalett.

I detta hem bor du med ett lugnt gårdsläge med stadens brus och utbud direkt utanför porten. Med ett ben i 1880-talets charmfulla miljöer och det andra i vår tids höga krav på bekvämlighet och tidlösa design. Varmt välkommen på visning till ett hem att trivas i!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vårt Hus Nr 1 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vårt Hus är en mycket välskött och lågt belånad förening som förvärvade fastigheten Vasastaden 5:13 samt 5:14 år 1998. Föreningen innefattar adresserna Erik Dahlbergsgatan 6-8 och består av 30 lägenheter samt 1 lokal.

Föreningen är så gott som obelånad och förvaltar ekonomin och huset själva.

Följande renoveringar har genomförts:

1981: Stambyte, fönsterrenovering samt hissrenovering.

2000: En större renovering i form av målning av fasader, renovering av alla trapphus, byte av portar på gården och i entrén, målning av tak samt flera mindre reparationer.

2008: Helt nytt yttertak lades och reparation av underliggande material då detta varit utsatt för läckage. I samband med dessa reparationer byttes också 13 fönster.
Föreningens lokal har renoverats och där har man låtit skapa ett styrelserum samt en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

2018: Balkongbyggnation

Byggnadssätt

Byggår
1888-1889
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com hem.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 820 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,5196%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
8B3
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65 kvm

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energideklarationsdatum
2013-03-15

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Erik Dahlbergsgatan 8 B

Erik Dahlbergsgatan 8 B,
411 26 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 5
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 586 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 42
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 809 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 44
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vasagatan 18
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Månadsavgift
  833 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!