Ljus lägenhet högt upp med balkong och möjlighet att få två sovrum!

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 16A

Budgivning pågår
Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
3 876 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 200 000 krBudgivare 12020-06-2519:07

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Ljus lägenhet högt upp med balkong och möjlighet att få två sovrum!

Ljus genomgångslägenhet med ljuvlig balkong samt en tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna genomgångstvåa med ljuvlig balkong. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
Välkommen till denna genomgångstvåa med ljuvlig balkong
I köket erbjuds generöst med arbetsytor för den matlagningsintresserade. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
I köket erbjuds generöst med arbetsytor för den matlagningsintresserade
Social disposition med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
Social disposition med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Välutrustat kök i snygg design med nyrenoverad köksö. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
Välutrustat kök i snygg design med nyrenoverad köksö
Gavelläget ger en luftig och harmonisk känsla i vardagsrummet. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
Gavelläget ger en luftig och harmonisk känsla i vardagsrummet
Trivsam utsikt över och träden utanför. Föreningsgatan 16A - Bjurfors
Trivsam utsikt över och träden utanför

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett centralt läge finner ni denna ljusa lägenhet med balkong. Ett trivsamt hem som erbjuder gott om plats för social gemenskap. Här bor ni med promenadavstånd till Avenyn, Slottskogen och Linnéstaden med dess stora utbud av restauranger och nöjen. Bostaden präglas vidare av en inbjudande och varm atmosfär med generösa fönsterpartier och väl nyttjade kvadratmeter. Social disposition med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, härifrån når ni även den ljuvliga balkongen. Kök i snygg design med en naturlig matplats intill fönstren. Vardagsrummet går även att dela av till ytterligare ett sovrum om så önskas. Här bor ni med ett lugnt och mycket attraktivt läge med det mesta ni kan önska inom närområdet. Elen ingår i avgiften. Välkommen till en citylägenhet som kan erbjuda balkong högt upp!

Interiör

I tysta och rofyllda kvarter i den vackra stenstaden Vasa, är denna väldisponerade bostad belägen. Ett ypperligt läge där ni slås av tystnaden och lugnet. Samtidigt är den grönskande oasen Vasaparken endast ett stenkast bort och Viktoriagatan leder er ner till Vasagatan med dess café- och restaurangmyller. Ni välkomnas av en grönskande och luftig innergård och hissen tar er upp till våningen.

Hallen välkomnar med gott om plats för avhängning och förvaring i en garderobsenhet. Härifrån ges en direkt vy mot vardagsrummet och man slås genast av det härliga ljusinsläpp som flödar in genom ett stort fönsterparti. Lägenheten är genomgående i gott skick belägen med ett trevligt läge ut mot Viktoriagatan.

Vardagsrummet känns harmoniskt och luftigt och tack vare flera fönster på rad ges ljuset gott om spelrum. Detta bidrar dessutom till en förhöjd känsla av rymd i bostaden. Här finns gott om plats för både soffan, soffbordet, mediamöbeln, skrivbordet och matsalsbordet. En tilltalande öppenhet mot köket skapar generösa sällskapsytor och bra förutsättningar för socialt umgänge. Det går även att skapa ett andra sovrum genom att dela av vardagsrummet. Från vardagsrummet når du den ljuvliga balkongen.

Köket i snygg design med en köksö är nyrenoverat. Utrustning finns i form av induktionshäll,ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Intill fönstret ryms ett matbord för cirka fyra personer.

Sovrummet ligger, likt övriga rum, med fönster mot den lugna grannföreningen. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt ytterligare förvaringsenhet för den som önskar. Intill sovrummet finns en rejäl klädkammare som tar hand om all förvaring!
Badrummet nås direkt till höger i entrén och är nyrenoverat och helkaklat.

Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 12:21

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem och Telenor.

Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 876 kr

El, värme, vatten och basutbudet från Com Hem ingår i avgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
1,02419%
Andel av årsavgiften är
1,02891%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1153
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
65 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1988-91
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
165
Energideklarationsdatum
2018-12-18

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Furan 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
114
Antal hyresrätter
18
Antal lokaler
15
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Furan 12 (org.nr. 769609-9394) förvärvade fastigheten Vasastaden 12:21 av Wallenstam i april 2010. Föreningen är en av Göteborgs innerstads största föreningar och består enligt årsredovisning 2018 av 15 lokaler och 114 lägenheter, 96 av dessa upplåts med bostadsrätt och 18 av dessa upplåts med hyresrätt. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en dold ekonomisk tillgång. Månadsavgifterna har varit oförändrade under många år och det finns i dagsläget inga planer på att höja avgifterna. Föreningens ekonomi är med andra ord stabil med intäkter från flera olika håll.

Den totala uthyrningsbara ytan är 12 383 kvm, varav lägenhetsytan är 7 785 kvm och totala lokalytan är 4 598 kvm.

Föreningens utgörs huvudsakligen av ett fem/sex-våningars bostadshus inklusive lokaler med adresserna 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23.

Lägenhetsfördelningen är 14 st 1 rok, 47 st 2 rok, 26 st 3 rok, 19 st 4 rok och 2 st 5 rok.

Eftersom att föreningen fortfarande har många hyresrätter kvar och flera lokaler med lokalintäkter klassas föreningen som en så kallad "oäkta förening". Föreningens ambition är att bli en "äkta förening" och för detta krävs att det ombildas fler hyresrätter till bostadsrätter.

Föreningen vill agera med miljötänk och har därför källsortering. Föreningens omgivning ska ge ett välkomnande intryck genom att underhålla i alla olika delar och ha en långsiktig planering.

Löpande underhåll föreligger och föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel sköts av HSB.

År 1995 kompletterades byggnaden med vindslägenheter. Under 2015 gjordes lokalyta om och såldes som två nya bostadsrätter mot Föreningsgatan. Under 2017 genomfördes OVK. Under 2019 har ny avfallshantering färdigställts, ventilationssystemet har upprustats, husets entrépartier har bytts ut och projektering för fasadrenovering har påbörjats. Sex nya bostadsrätter har byggts på Viktoriagatan och hade inflytt i slutet av 2019.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste åresredovisningar eller besök deras hemsida: http://www.furan12.se/.

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 16A

Föreningsgatan 16A,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 5
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 586 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 42
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 809 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 44
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Föreningsgatan 16E
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 645 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-07-06 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 8 B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 820 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-07-07 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!