F18 Studios - Ett unikt kvadratsmart bostadskoncept där stora delar av inredningen. Se filmen!

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 18B, No. 300

Nyproduktion
Fast pris
2 450 000 kr
Avgift
1 986 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
32 kvm

F18 Studios - Ett unikt kvadratsmart bostadskoncept där stora delar av inredningen. Se filmen!

Med direktaccess till innerstadens nöjes- och serviceutbud saluförs elva möblerade citystudios. Färdigmöblerat och klart att flytta in!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

F18 Studios
Matsal för alla vänner. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Matsal för alla vänner
Expanderbart soffbord och matbord bildar långbord för upp till 12 personer. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Expanderbart soffbord och matbord bildar långbord för upp till 12 personer
Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier ger bostaden rymd. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier ger bostaden rymd
Soffbordet kan förvaras under sängen för att inte ta golvyta. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Soffbordet kan förvaras under sängen för att inte ta golvyta
Inflyttningsklart, nyproducerat där stora delar av inredningen ingår, se bifogad fil. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Inflyttningsklart, nyproducerat där stora delar av inredningen ingår, se bifogad fil
Stora fönsterpartier med grönska likt en tavla utanför. Föreningsgatan 18B, No. 300 - Bjurfors
Stora fönsterpartier med grönska likt en tavla utanför

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nyproducerade inflyttningsklara ettor med funktionen av treor där stora delar av inredningen ingår. F18 Studios är ett unikt kvadratsmart bostadskoncept med topputrustade citystudios där en stor del av inredningen ingår för att på så sätt optimera ytan och ge plats och komfort för två personer. Lämpas utmärkt för studenter, förstagångsköpare, övernattningslägenhet eller för downsizers.

Internationellt blir det allt vanligare med färdiginredda bostäder för att optimera yta och funktion. Första projektet i Göteborg är F18 Studios med bästa läge på Föreningsgatan i Vasastaden. Projektet omfattar elva stycken fully equiped studios mellan 30-56 kvadratmeter. Av dessa erbjuds fem Backyard Studios och sex stycken Gallery Studios, alla med stora fönster mot Föreningsgatans grönska.

Till varje studio ingår ett fullutrustat kök och badrum, en kvadratsmart inredning signerat Compact Living Store för att få optimal funktion. Som köpare väljer du förstås färg och tyger och bäddkomfort själv för att skapa ett personligt boende.

Varje studio har ett fullutrustat kök med induktionshäll, micro/fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt separat matplats med plats 2-4 personer. Vardagsrum med soffa, soffbord och plats för TV som enkelt disponeras om till matsal med plats för 10-12 gäster, sovrum med skön dubbelsäng samt i ett flertal studios även en komplett home-office för studier eller arbete hemifrån.

Helkaklade badrum med golvvärme, dubbla handdukstorkar, WiFi-styrd tvättmaskin med torkfunktion samt handfat, wc och spegelskåp. Plats finns för ytterligare förvaring. All belysning är utrustad med systemet Plejd så att du kan styra via telefonen.

Se filmen och välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Askungen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Askungen 1 (äkta) förvärvade tomträtten Vasastaden 14:2 år 2002. Föreningen består enligt årsredovisning 2018 av 204 lägenheter (varav 20 hyresrätter) samt 6 lokaler. Den totala bostadsytan av bostadsrätter är 11 891 kvm och den totala bostadsytan av hyresrätter är 1 313 kvm. Den totala lokalytan är 6 827 kvm.

Föreningen har adresser på Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorildsgatan och Viktoriagatan.

Planerat underhåll:
2020: Förstudie kring behov av ev stambyte i framtiden.

Genomförda renoveringar:
2019: Grindar satts upp.
2018: Utbyte av hissar, lekytan försetts med gummiasfalt, OVK besiktning, en hyresrätt renoverats.
2017: Injustering av värmesystemet.
2016: Renovering av garaget, terassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan
2015: Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2014: Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2013: Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2012: Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte fönster i universitetets lokaler.
2011/2012: Nya moderna och säkrare passersystem i entrén har installerats i alla uppgångar, stora delar av fasaderna har målats om i markplan, och anslagstavlor har satts upp i entréerna. Tele2 har installerat fiberoptikskt bredband (1 Gbit/s) i alla lägenheter, byte av pumpar i fjärrvärmecentralen har gjorts.
2010/2011: OVK har genomförts och samtliga brister våren 2012. Dörrar i källarplan har förstetts med brytskydd. Ombyggnad av soprum till återvinningsrum. Nya tvättmaskiner har installerats på Karl Gustavsgatan 33. Översyn av taket har gjorts.
2009: Fastigheten har energideklarerats och nya dörrar har installerats till lokalerna.
2007: Fasaden på hörnet mot Viktoriagatan/gården har renoverats. I samband med detta gjordes en besiktning av fasaden där inget behov av ytterligare renoveringar förelåg. Uppfräschning av tvättstugorna skedde även detta år.
2005/2006: Samtliga badrum i föreningen renoverades.
2004/2005: Spolning av samtliga V/A stammar i kök och badrum.

Föreningen har sett över energiförbrukningen och bytt ut ventilationsfläktarna för att dra ned på kostnader. De har även låtit renovera återvinningsrum med sortering.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker 30 år fram i tiden, och i den underhållsplanen föreligger renoveringar av olika dignitet. År 2024 planeras stamrenovering alternativt relining enligt underhållsplanen och en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. 2022 planeras underhåll av tak och fasad.

Föreningen förvaltas av HSB och köpare som inte redan är medlem/medlemmar i HSB kommer att behöva bli det och betala en mindre engångssumma.

Föreningen har nyligen omförhandlat ett lån om cirka 16 miljoner och det var inte längesedan de även omförhandlade ett annat lån om cirka 25 miljoner kronor. SEB erbjöd då ett lån med mycket fördelaktig ränta vilket gör att föreningen har sänkt sina räntekostnader väsentligt. Inför 2019 höjdes månadsavgifterna med 5 % även inför 2020 höjdes 5%. Ny tomträttsavgäld är ca 5,4 mkr.

Föreningens 20 hyresrätter utgör en stor dold ekonomisk tillgång. Föreningen får även in löpande stora intäkter från lokalhyror.

För mer information om föreningen vänligen se deras hemsida: www.brfaskungen1.se, alternativt kontakta någon i deras styrelse eller se senaste årsredovisningar.

Parkering

Parkering: Det finns ett större garage i fastigheten som förvaltas av Ivar Kjellberg AB. Möjlighet till boendeparkering via Göteborgs Stad finns även för denna adress. Besök www.goteborg.se/parkeringstillstand för vidare information och ansökningsblanketter.

Garage: Priserna varierar mellan 1200-1800 kr (beroende om om man vill ha en fast plats eller ej). Man ansöker själv om parkering.

Boendeparkering: Området är M4 och kostnad 705 kr/mån.

TV/bredband

TV och bredband: På årsstämman 2019 bestämdes att föreningen ska gå vidare med ett gruppavtal via Telenor för 135 kr i månaden.

Avtalet innehåller:
Bredband 250 mbit
Telefonipaketet mini

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor prisbelönad gård med boulebana, växtligheter, lekplats, utegrill samt utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Komplett utrustad tvättstuga finns i markplan.

Cykelförvaring finns. Även övernattningslägenhet.

Månadsavgift

Avgift
1 986 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,250536078%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Fast pris
2 450 000 kr
Lägenhetsnummer
300
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
32 kvm

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 18B, No. 300

Föreningsgatan 18B, No. 300,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 7, vån 4/4
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 332 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 7
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 205 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 303
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,1 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 301
  Fast pris
  2 525 000 kr
  Månadsavgift
  2 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 297
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 110 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2021-01-21 17.00 Boka här