Varsamt renoverad trea i Engelska Villastaden

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 5

Utgångspris
4 350 000 kr
Avgift
3 586 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
65 kvm

Visning

 • söndag 16/8, KL 15:00 - 15:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 17/8, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Varsamt renoverad trea i Engelska Villastaden

Välkomna till denna varsamt renoverade gaveltrea i Engelska Villastaden. Trädgårdsliv, villakänsla och möjlighet till egen P-plats. Lågt belånad Brf!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Föreningsgatan 5. Föreningsgatan 5 - Bjurfors
Välkomna till Föreningsgatan 5
Varsamt renoverad trea i Engelska Villastaden. Föreningsgatan 5 - Bjurfors
Varsamt renoverad trea i Engelska Villastaden
Trädgårdsliv, villakänsla och möjlighet till egen P-plats. Föreningsgatan 5 - Bjurfors
Trädgårdsliv, villakänsla och möjlighet till egen P-plats
Luftigt vardagsrum med underbart ljusinsläpp. Föreningsgatan 5 - Bjurfors
Luftigt vardagsrum med underbart ljusinsläpp
Årstidsskiftningarna utanför fönstren skapar en levande tavla. Föreningsgatan 5 - Bjurfors
Årstidsskiftningarna utanför fönstren skapar en levande tavla
. Föreningsgatan 5 - Bjurfors

Här bor ni i en historisk miljö med direkt närhet till restauranglivet längs Vasagatan åt ena hållet och Linnégatan åt det andra.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Fastigheten på Föreningsgatan 5 bebyggdes på 1890-talet och är en del av Annedals vackert bevarade arkitekturskatter som ritades av den välrenommerade arkitekten Viktor Adler. Adler har satt sin signatur på flera välkända byggnader som till exempel Göteborgs gamla riksbankshuset på Södra Hamngatan, Wernerska huset på Kanaltorget, Viktoriaskolan på Linnégatan samt Saluhallen för att nämna några. Huset på Föreningsgatan 5 genomgick en totalrenovering 2013 där man bevarat byggnadens vackra utseende och kombinerat det med moderna bostäder. Här välkomnas ni till en optimalt planerad trea med attribut som generös takhöjd, stort och välutrustat kök samt två väl tilltagna sovrum. Runt huset finns en prunkande trädgård med två stycken uteplatser för umgänge, grillkvällar och plantering. Här får man kvarterets lugn och charm med innerstadens puls en kort promenad bort. Möjlighet till egen parkeringsplats finns för 1.000 kr/mån.

Här bor ni i en historisk miljö med direkt närhet till restauranglivet längs Vasagatan åt ena hållet och Linnégatan åt det andra. Sammantaget är detta ett mycket kvalitativt boende för den kräsne med ytterst välmedvetna materialval, perfekt läge mellan Vasa och Linné samt den soliga trädgården i västerläge som blir till ett extra rum under soliga dagar.

Välkomna på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Unikt boende! Brf Vårstrålens vackra hus uppfördes 1895. Till huset hör en härlig trädgård med uteplatser i väster och öster. Lugnt avskiljt läge samtidigt som innerstadens nöjesliv bara ligger några minuters promenad bort. Genomgående hög standard med modern och stilren inredning i kök och bad.

I hallen finns plats för avhängning och förvaring i form av en rymlig öppen klädkammare. Väggarna är vita och på golvet ligger ett mörkbetsat parkettgolv som är enhetligt för hela bostaden.

Till höger är vardagsrummet beläget. Här finns gott om plats för såväl soffa som matgrupp. Stora fönsterpartier i väster släpper in rikligt med ljus och utanför fönstret bekantas ni med den underbara grönskan som slingrar sig runt hela huset.

Ljust och lättarbetat kök. Genom fönstren ser man rogivande grönska. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys. Samtliga vitvaror är från välrenommerade Siemens. Infällda spotlights ger ett behagligt ljus.

Två bra sovrum i hörnläge. Det större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Det andra sovrummet ligger i fil med köket och har plats för säng och övrig sängmöbel.

Badrummet nås i anslutning till hallen och golvet är belagt med ett stilrent klinkergolv i grått och väggarna kaklade i vitt. Rymlig dusch med glasvägg, handfat och wc.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vårstrålen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Vårstrålens vackra hus uppfördes 1895.Till huset hör en härlig trädgård med plats för utemöbler och grill. Lugnt och avskiljt läge samtidigt som innerstadens nöjesliv bara ligger några minuter bort. I föreningen finns det 3 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt två parkeringsplatser som hyrs av medlemmarna för 1.000 kr i månaden.

Föreningens ekonomi är stabil med en total belåning på 1.653.800 kr och en kassa på ca 240.000 kr enligt senaste årsredovisningen. Då byggnaden genomgick en totalrenovering 2013 är det inga större investeringar planerade.

Medlemmarna själva sköter teknisk och ekonomisk förvaltning.

Föreningens ekonomi

Fastigheten är i gott skick och inga stora renoveringar behöver göras inom den närmsta tiden. All el är utbytt 2013, Nytt tak 2013, Nya takfönster 2013, Ny skorsten 2013, Alla fönster är målade 2013, Trapphus renoverat 2013, Källaren renoverades 2013, Tvättstuga renoverades samt ny tvättmaskin och torktumlare installerades.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, källarförråd och tvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 586 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
30,09%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
65 kvm

* Våningsplan 1 av 3.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus i 3 plan
Byggår
1895
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag samt mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 5

Föreningsgatan 5,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 42
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 809 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Haga kyrkogata 18C
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 260 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  74 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 298
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!