Takvåningselegans

Vasastaden, Göteborg

Karl Gustavsgatan 24A

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
7 950 000 kr
Avgift
7 714 kr
Antal rum
3
Boarea
154 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Takvåningselegans

Här presenteras en smått dramatisk takvåning om 154 kvm och takterrass – högt över Vasastaden.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bjurfors Exklusiv presenterar en smått dramatisk takvåning om 154 kvm och takterrass. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors
Bjurfors Exklusiv presenterar en smått dramatisk takvåning om 154 kvm och takterrass
Här kikar ni ut över Vasastadens takåsar. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors
Här kikar ni ut över Vasastadens takåsar
Interiörbild. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors
. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors

Atmosfären är stark när brasan är tänd i den vitputsade öppna spisen. Murstocken reser sig närmast skulpturalt mot det höga taket.

. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors
Mycket kvalitativt med hiss rakt in i bostaden. Karl Gustavsgatan 24A - Bjurfors
Mycket kvalitativt med hiss rakt in i bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Den tunga porten slår igen och hissen tar fart i trapphallen. Det riktigt ekar av sekelskifte. När du fyra våningar senare kliver rätt ut i takvåningens enorma sällskapsytor har du färdats 130 år. Våningens öppna planlösning är tidlöst modern och det första intrycket är smått dramatiskt. Tankarna går direkt till internationella studios och stora ateljévåningar. Ekparketter, granit- och kalkstensgolv sträcker ut över totalt 154 kvm. Det höga ryggåstaket bidrar till känslan av stora och fria rumsvolymer. Ljuset faller in från två håll och ihop med de oväntade arkitekturlinjerna skapas ett fascinerande sceneri. Via många takkupor anas folklivet där nere. Häruppe vilar friden över blonda ytor med exklusiva material. Kökets stora glasparti står öppet ut mot våningens takterrass. Här ute är atmosfären oerhört speciell, när innerstadens takåsar glöder i kvällssolen. Staden ligger långt borta och nära. Hissen, och några minuters promenad, ställer dig under Vasaparkens trädkronor eller mitt i stadsdelens levande restaurang-, butiks- eller nöjesliv. Karl Gustavsgatan är en fridfull, nästan lite hemlig, tvärgata till Vasagatan. Den stora takvåningen disponeras med sällskapsytornas öppna planlösning om hela 80 kvm samt två sovrum, avskilt placerade i våningens hörn. Ett av sovrummen ligger en suite med det stora badrummet som går i en diskret exklusiv ton med ljus marmor och svart granit. Kökets inramning är kalksten på golv och arbetsytor i kombination med en minimalistisk skåpsinredning i vitt med utrustning från Miele i borstat rostfritt stål. En kulen höstkväll möts gästerna av doften och värmen från den öppna spisens björkvedsbrasa.

Interiör

Hissen stannar mitt i de stora sällskapsytorna. En klassisk ekparkett i holländsk läggning löper ut under det höga ryggåstaket. Ljuset faller in från kuporna som tillsammans med synliga takstolar bidrar med spännande arkitekturlinjer. Kvällstid är atmosfären extra suggestiv tack vare dimbar och effektfull belysning. Atmosfären är stark när brasan är tänd i den vitputsade öppna spisen. Murstocken reser sig närmast skulpturalt mot det höga taket. De stora och öppna sällskapsytorna känns givna för allt från fest och mingel för många, till familjens vardagsliv framför brasan.

En vacker stentrappa på sällskapsytans ena sida, vrider sig ner förbi ett originalfönster med blyinfattning. Här finns en dörr ut i trapphallen om du inte vill ta hissen. Den lilla trappan flankeras av två stora walk-in-closets med bra förvaring.

Till höger tar kökets sobra kalkstensgolv med vattenburen golvvärme över golvytan. Köket är sällsynt smakfullt inrett med arbetsytor och stänkskydd i samma kalksten som golvets men med annorlunda bearbetning. Den sparsmakade inredningen går i vitt med komplett utrustning i rostfritt från Miele. Glaspartiet ut mot takterrassen förlänger ytorna och öppnar för ljuset och utsikten över innerstadens takåsar.

Sällskapsytornas ekparkett fortsätter, via dubbla spegeldörrar, in i ett av sovrummen. När dörrarna står på vid gavel blir de en naturlig del av den öppna planlösningen. Rummet har härlig atmosfär med sin takhöjd och dekorativa takstolar. Det känns även lämpligt som bibliotek eller arbetsrum, något som nuvarande ägare nyttjat det som.

I våningens andra hörn ligger en klassisk master bedroom-svit. Ett körsbärsträgolv med breda plankor inramas av en sober garderobsvägg, stort fönster samt en spegeldörr in till badrummet.

Badrummet är i marmor och svart granit med golvvärme. Här finns duschhörna, inbyggt badkar, dubbla handfat, förvaring i platsbyggda skåp i massivt körsbärsträ samt våningens tvättavdelning. Atmosfären känns diskret exklusiv och ett behagligt dagsljus kommer in genom det blyinfattade fönstret. Badrummet nås från både sovrummet och sällskapsrummet.

Sammantaget är detta en tidlöst modern takvåning med stark atmosfär och sober elegans. Och detta bara minuter från det mesta i innerstaden.

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelförråd och källarförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem som är inkluderat i det obligatoriska tillägget på 165 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 714 kr

Obligatoriska tillägg till månadsavgift:
Bredband: 165 kr/mån.
Elnät: 45 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
11,17%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 950 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
154 kvm**
Vindsvåning
Ja

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
Sekelskiftet

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Karl Gustavsgatan 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Karl Gustavsgatan 24 förvärvade fastigheten Vasastaden 19:12 år 2000. Fastigheten bebyggdes 1890-1900 och består av 2 flerbostadshus i 4 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 445 kvm lägenhetsyta. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten ROT-renoverades 1990 då bland annat stammar byttes. Övriga renoveringar är gjorda enligt nedan:
2006: Nya balkonger.
2008: Tak- och fönstermålning.
2010: Målning utvändigt.
2012: Uppfräschning/målning av trapphus och tvättstuga.
2013: Ny hiss i gatuhuset, rensning och kontroll av avloppsstammar.
2014: Uppfräschning av tvättstugan.
2015: Målning och byte av skyddsbläck, portdörr, reparation och målning i källartrappor.
2016: Ny fläkt i torkrum, nya utsugsfläktar i A-huset och B-huset, ny motor i torktumlare.
2018: Målning av ytterväggar runt mellangård, genomgång och justering av radiatorer.
2019: Målning av golv och väggar i samtliga gemensamma källarutrymmen samt underhållsmålning i trapphusen. Byte av återstående takfläktar (5st).

Fastigheten är i mycket gott skick, inga akuta underhållsåtgärder inplanerade. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 7.445.000 kr vilket motsvarar 5.152 kr/kvm vilket kan jämföras med snittet för Göteborg 6 000kr/kvm. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2044.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
571 kr
Försäkring
84 kr
Summa
655 kr

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Karl Gustavsgatan 24A

Karl Gustavsgatan 24A,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Karl Gustavsgatan 7A
  Utgångspris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  10 416 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  158 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Pris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  6 137 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!