Topprenoverad sekelskiftestvåa med balkong!

Vasastaden, Göteborg

Storgatan 19 B

På förhand
Utgångspris
4 950 000 kr
Avgift
3 299 kr
Antal rum
2
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad sekelskiftestvåa med balkong!

Rymliga två rum & kök om ca 71 kvm belägna i vacker fastighet anno 1890. Gammal charm med högt i tak och otroligt vackra & detaljerade stuckaturer.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna på visning!. Storgatan 19 B - Bjurfors
Välkomna på visning!
Interiörbild. Storgatan 19 B - Bjurfors
Interiörbild. Storgatan 19 B - Bjurfors
Interiörbild. Storgatan 19 B - Bjurfors
Interiörbild. Storgatan 19 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna topprenoverade sekelskiftespärla med rymlig balkong. Bostaden om ca 71 kvm är fördelad på två rymliga rum och kök och är belägen i en vacker fastighet anno 1890. Bevarad charm såsom högt i tak, otroligt vackra och detaljerade stuckaturer, breda fotlister och serveringsskåp som kombineras med modern design i form av nyrenoverat kök och välbehandlade ytskikt i hela lägenheten. Två fina rum i fil, vardagsrum och sovrum, med spegeldörr i original emellan. Härlig genomgående planlösning med fönster åt både Karl Gustavsgatan och mot gården. Modernt och smakfullt renoverat kök med matplats för flera. Från köket nås bostadens ljuvliga balkong - en oas mitt i staden. Stilrent helkaklat badrum samt separat tvättavdelning i anslutning till hallen. God förvaring i flertalet garderober och i en klädkammare. Här bor ni i hjärtat av Vasastaden, men samtidigt med ett lugnt läge på Karl Gustavsgatan.

Välkomna på visning!

Interiör

Via den tidstypiska entréporten i det vackra sekelskifteshuset på Storgatan 19 och in genom innergården kommer ni till B-uppgången. På andra våningen kommer ni in i hallen och känslan av gammal sekelskiftesstil som möter moderna renoveringsval blir genast påmind. I anslutning till hallen ligger badrum, kök och en inbyggd tvättavdelning, och det finns naturlig plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet ligger ett ljust trägolv.

Köket ligger till höger från hallen och är mycket stilsäkert renoverat. Utformningen är mycket praktisk med bra förvaringslösningar och höga skåp. Skåpluckorna är i en modern, blå ton från Pickyliving och den maskinella utrustningen består av ugn, micro, kyl/frys, kolfilterfläkt, diskmaskin och spishäll. Bänkskivorna är i marmor med enhetliga marmorplattor ovanför arbetsytorna. Vitvarorna är från Siemens och spishällen från Witt. Via helglasade pardörrar från köket kommer ni ut på balkongen. Volymen gör att det här skapas ett extra rum under årets varmare månader, lugnt beläget mot föreningens innergård.

Till vänster från hallen, via ytterligare charmiga förvaringsskåp, kommer ni ut till det fantastiska vardagsrummet. Takhöjden är på fantastiska 330 cm och de stora fönsterpartierna mot Karl Gustavsgatan släpper in kaskader av ljus. Rummet är enkelt att möblera med plats åt både soffgrupp och matgrupp. På golvet ligger det enhetliga trägolvet och väggarna är gråmålade. Originaldetaljerna flödar i form av stuckaturer, breda fönsterbänkar i sten, höga fotlister och takrosett.

Via breda dörrposter kommer ni in i sovrummet som ligger i fil med vardagsrummet. Även detta bjuder på en otrolig rymd. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Längs ena väggen finns gott om garderober. Även här finns gott om originaldetaljer med stuckaturer, fönsterbänkar och takhöjden. Väggarna är målade i en dov, blå ton och det enhetliga golvet ligger förstås även här.

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Rymligt och välutrustat med wc, dusch, badrumsskåp, handfat med kommod, golvvärme och handdukstork. Tack vare den separata tvättavdelningen finns även gott om golvyta i badrummet. Väggarna är i vita, stora kakelplattor och golvet är svart, belysningen består av spotlights.

Välkomna till en ytterst välmedveten tvåa mitt i Vasastaden!

Fakta

Uteplats/balkong

Fin balkong som vettter mot innergården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Bredband. Leverantör: ComHem (ingår ej i avgiften).

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Lediga garageplatser finns i det närliggande Viktoriagaraget. Kontakt: garage@kjellberg.se eller via telefon till 031-799 84 34.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 299 kr

I avgiften är balkongtillägget på 78kr / månad inkluderat.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,87%
Andel av årsavgiften är
4,4143%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1889-1890

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Vasastaden 6:1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Vasastaden 6:1 förvärvade fastigheten Vasastaden 6:1 2003. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
Grundförstärkning 1989-1990
Rörstambyte 1989-1990
Nyinstallation hiss 1989-1990
Elstambyte 1989-1990
Omputsning fasad 1989-1990
Omläggning tak 1989-1990
Byte av hisstyrning 2005
Målning av tak 2005
Fasadrenovering 2006
Fönstermålning 2008
Maskinbyte i tvättstugan 2010
Byte av ventilationsanläggning till hyreslokal 2011
Installlation av isglidskydd av tak 2011
Värmekabel i takrännor och stuprör 2011
Spolning av stammarna 2012
Byte av porttelefonsystem 2012
Hissrenovering 19 A 2013
Putsning av delar av källare och bättringsmålning i hyreslokaler 2013
Genomgång av värmesystem 2014-2015.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
71 kvm

* Våningsplan 2 av 4.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
132

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Storgatan 19 B

Storgatan 19 B,
411 24 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 27A
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Aschebergsgatan 32
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 269 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!