Väldisponerad etta högst upp i huset mitt i Vasastaden med sovalkov!

Vasastaden, Göteborg

Storgatan 7, vån 4/4

Utgångspris
2 490 000 kr
Avgift
2 332 kr
Antal rum
1,5
Boarea
30 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Väldisponerad etta högst upp i huset mitt i Vasastaden med sovalkov!

Välkomna till denna optimalt planerade cityetta med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt sovalkov. Högst upp i huset med närhet till allt!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Storgatan 7. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors
Välkomna till Storgatan 7
Högst upp i huset med fantastiska fönsterpartier med vyer över området. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors
Högst upp i huset med fantastiska fönsterpartier med vyer över området
Optimal planlösning och ostört läge mitt i Vasastaden. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors
Optimal planlösning och ostört läge mitt i Vasastaden
Alternativ planlösning. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors
Öppen och social planlösning präglar bostaden. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors
Öppen och social planlösning präglar bostaden
. Storgatan 7, vån 4/4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett oslagbart läge i hjärtat av Vasastaden finns denna charmiga etta om 30 kvm. Bostaden ligger högst upp i en anrik byggnad från sent 1800-tal. Med en öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel tillåts plats åt både soffgrupp och matbord. Optimalt planerad lägenhet med goda förvaringsutrymmen, väl tilltagen sovalkov samt stora fönsterpartier ut mot Storgatan.

Bo med direkt närhet till Hagaparken, Handelshögskolan och allt som denna levande stadsdel kan erbjuda i form av shopping, restaurangliv och nöjesstråk. Från Vasaplatsen finns goda kommunikationsmöjligheter till stadens samtliga delar. Här bor du på en attraktiv adress med allt som kan önskas av Göteborgs innerstadspuls utanför porten.

Välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: I attraktiva Vasastaden välkomnas ni till detta charmfulla hem beläget i kulturfyllda kvarter. Här kan ni uppleva stadens puls eller bara njuta av dess stora utbud av restauranger, caféer och butiker. Bo högst upp i vacker byggnad där ni finner det mesta i direkt närhet. En ytterst väldisponerad planlösning där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad.

Via hissen till fjärde våningen välkomnas ni in i hallen. Hall med plats för avhängning samt en väl tilltagen skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är ljust målade.

Från hallen kommer man vidare in i köket som ligger i en öppen planlösning med vardagsrummet. Här flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna och man befinner sig i ett högt läge och blickar ned över Vasastadens gator. Köket är väldisponerat med goda arbetsytor, skåpsförvaring samt plats för matgrupp. Skåpsluckorna är i svart och över arbetsbänken sitter kakelplattor i växlande lila kulörer. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, indusktionshäll, ugn, kolfilterfläkt samt diskmaskin.

Den naturliga platsen för matgruppen delar upp köket med vardagsrumsdelen. Här finns plats för både soffgrupp och skrivbord och planlösningen öppnar upp för flera alternativ till möblering. På golvet ligger lägenhetens enhetliga ekparkett och väggarna är vita. Sovalkoven ligger i anslutning till vardagsrummet med platsbyggd skjutdörrsgarderob som ger ytterligare utrymme åt förvaring. Här finns plats för dubbelsäng.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är renoverat i stilrena material. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod samt ytterligare ett förvaringsskåp som är monterat på väggen.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Storgatan 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Vasastaden 8:4 år 2006. Fastigheten bebyggdes år 1870 och består av 1 flerbostadshus i 4 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 962 kvm, varav 866 kvm utgör lägenhetsyta och 96 kvm utgör lokalyta. Föreningen består av 22 lägenheter därav 1 lokal med hyresrätt.

Nedanstående åtgärder har genomförts:

Byte av el- och rörstammar samt omputsning av fasaden 1993
Nyinstallation av hiss 2006
Installation av nya tvättmaskiner 2006/2007
Nya plattor lades och ny dränering gjordes av innergård 2006/2007
Ny port sattes in 2007/2008
Ny torktumlare till tvättstugan 2009
Målat om tak samt fönster 2013
Borrinfiltration 2014/2015
Nya elarmaturer i trapphus 2016
Nymålat trapphus 2017
2018: Rensning och injustering av ventilation, byte av termostatventiler, provtagning grundvattennivå, byte av armaturer.
2019: Målning av fönsterbleck, byte av tvättmaskin, målning av träväggar i entrén.

Läs hela renoveringslistan i årsredovisningen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2041. I dagsläget finns inga planer på att justera månadsavgifterna.
Föreningen förvaltas av SBC.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
183 kr
Försäkring
100 kr
Summa
283 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
159

Övriga byggnader/utrymmen

I föreningen finns gemensam tvättstuga i källaren, soprum på innergården samt cykelparkering på innergården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdes sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 332 kr

I avgiften ingår värme, vatten och basutbudet på TV-kanaler via Com Hem.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,9%
Andel av årsavgiften är
4,18157%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 490 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
30 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren 1
1 Registrerad som 1 rok enligt lägenhetsförteckning.

Byggnadssätt

Byggår
1870

Området

Mäklaren om Vasastaden

UPPLEVELSERNAS GÖTEBORG
Vasastaden är Göteborgs givna essens och ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möter stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna de trendiga kaféerna, barerna och stjärnkrogarna. Kombinationen som möter dig är en kosmopolitisk småstadscharm med konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

MED EN TOUCH AV PARIS
Utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i övriga delar av innerstaden och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med flera av stadens Michelinstjärnor. Hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet var att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

VASASTADENS KORV- OCH KONSTKLASSIKER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Du kanske är en av är de göteborgare som någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att välja mellan.

Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Storgatan 7, vån 4/4

Storgatan 7, vån 4/4,
411 24 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 300
  Fast pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 085 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  32 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 301
  Fast pris
  2 525 000 kr
  Månadsavgift
  2 268 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 303
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 417 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,1 kvm

  Visning: 2021-03-01 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 297
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 216 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm