Funkistrea med låg avgift i ypperligt bra Brf

Vasastaden, Göteborg

Vasagatan 18

På förhand
Utgångspris
6 200 000 kr
Avgift
833 kr
Antal rum
3
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Funkistrea med låg avgift i ypperligt bra Brf

Välkomna till Vasagatan 18 och en charmig funkistrea med balkong i sydvästläge. Ypperligt bra Brf med låga avgifter. Januari och juli avgiftsfritt!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Vasagatan 18!. Vasagatan 18 - Bjurfors
Välkomna till Vasagatan 18!
Ljuvlig trea med ypperligt läge i Vasastadens kanske bästa Brf. Vasagatan 18 - Bjurfors
Ljuvlig trea med ypperligt läge i Vasastadens kanske bästa Brf
Balkong i sydvästläge med många soltimmar. Vasagatan 18 - Bjurfors
Balkong i sydvästläge med många soltimmar
Charmigt vardagsrum med fiskbensparkett och dekorativ öppen spis. Vasagatan 18 - Bjurfors
Charmigt vardagsrum med fiskbensparkett och dekorativ öppen spis
. Vasagatan 18 - Bjurfors

Bostadsrättsföreningen är bland de mest välmående med stora hyresintäkter från fyra lokaler och tre återstående hyresrättslägenheter (drygt 1.500.000 kr per år). Under 2018 såldes två stycken av föreningens tidigare hyresrätter vilket inbringade totalt 13.100.000 kr. Mycket låg belåning som sannolikt kommer att bli lägre, och de redan sänkta avgifterna sänktes ytterligare.

Stilfullt renoverat kök med smakfulla val. Vasagatan 18 - Bjurfors
Stilfullt renoverat kök med smakfulla val

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Vasastaden ligger omåttligt populära Brf Vasa Vi. Nu presenterar vi en mycket trivsam trea om 83 kvm med flertalet charmiga detaljer som öppen spis, fiskbensparkett, fönsterbänkar i sten och en väldisponerad planlösning med två sovrum. Balkong i sydvästläge med kvällssol och utsikt mot Heymanska Villan och Tomtehuset. Bostadsrättsföreningen är bland de mest välmående med stora hyresintäkter från fyra lokaler och tre återstående hyresrättslägenheter (drygt 1.500.000 kr per år). Under 2018 såldes två stycken av föreningens tidigare hyresrätter vilket inbringade totalt 13.100.000 kr. Mycket låg belåning som sannolikt kommer att bli lägre, och de redan sänkta avgifterna sänktes ytterligare.

För att hitta gastronomiska guldkorn behöver ni inte bemöda er att lämna gatan som erbjuder mat från många av jordens hörn. Unna er en finmiddag på Michelinbelönade Koka, ta en eftermiddagskaffe på Mahogny eller ta en halv special på Sjuans Gatukök som är ett populärt lunchhak för stadens poliser.

Alldeles i närheten ligger Vasaparken som är Göteborgs stora citypark. Den stora parken är levande med allt från gryningens stressade hundägare till lunchpromenader, picknickar och studenternas brännbollsspel. Det här är stadsdelens egen trädgård och stadens grönaste lunga.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6,5 kvm. Tvättstugan, som renoverades 2013, finns i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, två stora torkskåp med avfuktare samt en torktumlare. Föreningen har även nyligen gjort plats åt ett övernattningsrum som går att boka för 50 kr/natt.

Cykelförvaring och barnvagnsrum finns, och även en gemensam grill på gården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband via Com Hem. Föreningen kommer sannolikt att beställa indragning av fiber inom kort.

Parkering

I området går att ansöka om boendeparkering. Garage finns i närheten bl a på Viktoriagatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
833 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 200 000 kr
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
83 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
4-glasfönster mot Viktoriagatan

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vasa Vi
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Vasa Vi förvärvade fastigheten Vasastaden 7:12 år 2007. Föreningen består 29 lägenheter varav 26 stycken upplåtes med bostadsrätt och 3 stycken med hyresrätt. Utöver det finns 4 stycken lokaler med hyresrätt. Byggnaden är uppförd år 1939 och genomgick omfattande renoveringar under åren 1984-1987. Under perioden 2007-2015 har omfattande förbättringsarbeten gjorts på fastigheten. Två av föreningens hyresrätter har avyttrats under 2018 och inbringat totalt 13.100.000 kr i försäljningspriser. Mycket välmående förening med stora hyresintäkter, dolda tillgångar i form av hyresrätter, låga månadsavgifter där de dessutom bjuder på avgifterna för januari och juli samt gott skick på huset. Föreningen är och förblir en äkta Brf.

2009: Målning av trapphus, säkerhetsdörrar till källaren, justerat värmetillförseln.

2010: Fasadmålning, takmålning, byte till ljudisolerade fönster mot gatan, förbättrad ventilation, renovering av portgång.

2011: Fasadmålning mot gården, målning av taket i trapphus.

2012: Genomfört ombildning av lokal till lägenhet, byte till säkerhetsdörrar.

2013: OVK-besiktning, spolning av stammar, renovering av tvättstugan.

2014: Relining av vatten- och avloppsstammar i källare.

2015: Byte av portsystem.

2016: Målat fondvägg på innergård.

2018: Styrelserummet har byggts om till ett övernattningsrum som kan bokas av föreningens medlemmar.

Under kommande 15 år ser föreningen inga stora underhållsbehov. Föreningen tillämpar en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040. För ytterligare info om fastigheten se årsredovisningen.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi. Idag förvaltas föreningen av Bredablick. Avgifterna har sänkts i omgångar de senaste åren.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
383 kr
Försäkring
207 kr
Summa
590 kr

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Vasagatan 18

Vasagatan 18,
411 24 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Föreningsgatan 4 A
  Utgångspris
  7 900 000 kr
  Månadsavgift
  5 071 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  118 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 5
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 586 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 444 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  128 kvm