Ljus tvåa med låg avgift mitt i Vasastaden!

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 12 A

På förhand
Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
1 559 kr
Antal rum
2
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus tvåa med låg avgift mitt i Vasastaden!

Välkomna till Viktoriagatan 12 och denna trivsamma tvåa med social planlösning och balkong i vackert sekelskifteshus.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

 • Extra kontaktperson

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Viktoriagatan 12!. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Välkommen till Viktoriagatan 12!
Ljuvligt sekelskifte med balkong!. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Ljuvligt sekelskifte med balkong!
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!
Balkongen belägen mot lugna innergården. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Balkongen belägen mot lugna innergården
Köket är välplanerat och genomtänkt, renoverat i tidlös design. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Köket är välplanerat och genomtänkt, renoverat i tidlös design
Ett vackert hem där förra sekelskiftet möter modernt kök. Viktoriagatan 12 A - Bjurfors
Ett vackert hem där förra sekelskiftet möter modernt kök

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en tvärgata till Vasagatan i ett utmärkt innerstadsläge ligger Viktoriagatan 12, ett av Vasastadens många pampiga sekelskiftespalats som smyckar den anrika stadsdelen. Här välkomnas ni till en mycket trivsam och stilsäker tvåa med välkomponerade rumsvolymer och en ljuvlig balkong mot prunkande innergård. Det enhetliga fiskbensparketten i ljus ton bryts av mot vita väggar och skapar en rofylld miljö i bostaden. Här har varje yta nyttjats på bästa sätt och ger er en sann citydröm.

Utanför porten finns allt man behöver inom bekvämt avstånd tex Vasaparkens grönområde, lyxiga stjärnkrogar och Avenyns nöjesstråk. Här erbjuds ett kvalitativt boende i en mycket välskött förening.

Interiör

Välkomna! Vill ni ha nära till Handelshögskolan, Göteborgs universitet, Haga, Avenyn, goda kommunikationer och mysiga caféer har ni kommit rätt. Bostadens utmärkta läge mitt i stan ger er direkt närhet till allt.

På första våningsplanet på Viktoriagatan 12 finns citypärlan ni länge har väntat på. Hallen är bostadens nav och välkomnar er omgående med ett ofattbart ljusinsläpp från vardagsrummets fönster. Här är förvaringen god. Hallen erbjuder plats för ytterligare förvaring om så önskas. Golv i fiskbensläggning, högt i tak, bevarade original detaljer och genomgående ljusa väggar gäller för hela bostaden.

Från hallen nås vardagsrummet. Här blickar man ut genom ett högt vackert fönster. Den tilltagna takhöjden gör att blicken automatiskt vandrar upp mot den breda stuckaturen och takrosetten som pryder taket. Höga fotlister och gjutjärnselement är andra detaljer som bostaden bjuder på. Golvet pryds av parkettgolv i fiskbensläggning och väggarna är ljusa. I vardagsrumsdelen får man plats med större soffgrupp samt tillhörande möblemang och matsalsmöbel.

I fil med vardagsrummet finner vi det rymliga sovrummet. Här erbjuds plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt ytterligare möbleringsmöjlighet finns. Här finns även en garderobslänga för optimal förvaring.

Bostadens moderna kök i vinkel är renoverat och erbjuder flera skåpsluckor och generösa arbetsytor. Diskho, ljust turkos kakel, bänkskiva i svart sten, integrerad kyl och frys i kombination, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn samt fläkt. Köket erbjuder plats för ett matbord och stolar. Från köket har man utgång till lägenhetens balkong via en vacker pardörr. Här erbjuds en vacker utsikt mot föreningens lummiga innergård. Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!

Det fräscha badrummet har vitt kakel på väggarna och grönt klinker på golv. Badrummet är väl tilltaget och inrymmer duschhörna, wc, handukstork, handfat samt spegel.

Välkomna till ert nya hem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Glasbjörken 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Glasbjörken 13 förvärvade fastigheten Göteborg Vasastaden 7:13 år 2002. Föreningen är en äkta bostadsrättförening och äger marken. Föreningen består av ett flerbostadshus som totalt innehåller 16 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 350 kvm varav 1 067 kvm utgör bostadsyta och 283 kvm utgör lokalyta. Hyresgästerna är Michelin-restaurangen Koka och populära Björns bar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och teknisk förvaltare är Riksbyggen som ersätter Primär. Föreningens ekonomi bedöms som mycket god och stabil tack vare två attraktiva lokaler som ger goda intäkter. De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till ca 6,6 msek vilket motsvarar en belåning om ca 6 157 sek/kvm bostadsyta. Lånen är bundna med både rörlig och fast ränta. Föreningens hyreslokaler bidrar med den större delen av den totala årsomsättningen.

Föreningens ekonomi

Under 2010 valde man att sänka avgifterna med 30%. 2016 inkluderades bredband via fiber (250Mbit) i månadsavgiften. 2017 amorterade föreningen av de mindre lånen som löpte ut.
Avgifterna har varit oförändrade de senaste fem åren. Inga planerade avgiftshöjningar enligt representant från styrelsen (2019-08-20).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Byggnaden är i gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. I slutet av 80-talet genomgick huset en större ombyggnad och renovering. Då renoverades eller byttes VVS-, VA- och elsystem. Man utförde även en grundförstärkning av hela fastigheten. I samband med ombyggnaden gjordes även ett fönsterbyte. Under 2010 målades trapphus och port om. Även tvättstugan och torkrum har de senare åren renoverats och målats samt att gården har rustats upp med nya möbler och krukor.

Planerade renoveringar:
Klimatskalsutredningen som gjordes under 2018 visade att viss renovering av tak och fasad bör ske inom de närmsta åren. Detta kommer att införlivas i underhållsplanen. Underhållsplanen är fortfarande under utveckling, bl.a. till följd av att föreningen undersöker på vilket sätt föreningen måste tillfredsställa Räddningsverkets krav på utrymningsvägar för gårdshuset. Det är rimligt att anta att föreningen under de närmaste två åren kommer att ha underhållskostnader på ca 3 miljoner kronor. Huruvida detta kan komma att leda till någon avgiftshöjning är fortfarande en öppen fråga. Skulle det ske är det i så fall i begränsad utsträckning. Enligt representant från styrelsen.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Adressen är berättigad till boendeparkering enligt Göteborgstads hemsida.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor(fd. Bredbandsbolaget)
Bredband via Telenor(fd. Bredbandsbolaget)som ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig stenbelagd innergård med tillhörande bord och stolar. På gården finns det även soprum med källsortering samt barnvagns och cykelrum.

Gemensamma utrymmen

Till medlemmarnas förfogande finns det en gemensam tvättstuga som är belägen i B-uppgången och nås från gården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 559 kr

Varav 1379 kronor utgör föreningens årsavgift per månad som inkluderar värme, va, kabel-TV & bredband via Telenor (fd.Bredbandsbolaget) samt 180 kronor utgörs av obligatoriskt tillägg för balkong.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,96951%
Andel av årsavgiften är
4,95825%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
202
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
49 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltare

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr

Kostnader är uppskattade och skall ses som riktvärden.

Byggnadssätt

Byggår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
158

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 12 A

Viktoriagatan 12 A,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

 • Extra kontaktperson

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 42
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  3 626 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2019-10-19 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Chalmersgatan 11
  Utgångspris
  2 780 000 kr
  Månadsavgift
  2 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2019-10-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Aschebergsgatan 32
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 269 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!