Välplanerad och ljus citylägenhet!

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 34

Utgångspris
4 600 000 kr
Avgift
4 423 kr
Antal rum
3
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Välplanerad och ljus citylägenhet!

En mycket trivsamt planerad genomgångslägenhet med balkong och ljuvliga sällskapsytor. Hela bostaden är renoverad. Garage i fastigheten.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Viktoriagatan 34!. Viktoriagatan 34 - Bjurfors
Välkommen till Viktoriagatan 34!
Interiörbild. Viktoriagatan 34 - Bjurfors
I Vasastaden har du nära till stadens rika utbud av shopping, restauranger och nöjen. Viktoriagatan 34 - Bjurfors
I Vasastaden har du nära till stadens rika utbud av shopping, restauranger och nöjen
Mysiga Haga, trendiga Magasinsgatan och ett levande uteliv på Långgatorna en kort promenad bort. Viktoriagatan 34 - Bjurfors
Mysiga Haga, trendiga Magasinsgatan och ett levande uteliv på Långgatorna en kort promenad bort
Eller varför inte en promenad till grönskande Slottskogen. Viktoriagatan 34 - Bjurfors
Eller varför inte en promenad till grönskande Slottskogen
Interiörbild. Viktoriagatan 34 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

En mycket trivsamt planerad lägenhet med balkong och ljuvliga sällskapsytor. Bostaden ligger i suterräng med högt och fritt läge och en vacker utsikt mot Engelbrektsgatan och vidare ner mot Vasagatan. Genom generösa fönsterpartier i två väderstreck flödar ljuset in. Otroligt välplanerad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det luftiga vardagsrummet har ett rejält fönsterparti och utgång till bostadens balkong mot den trevliga innergården. Balkongen ligger i skönt söderläge. Köket är nyrenoverat och köksgruppen passar utmärkt framför fönstret. Vidare finns två utmärkta sovrum. I passagen mellan sovrum och vardagsrum finner ni även en klädkammare. Det väl tilltagna badrummet är helkaklat. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder. I garaget, vilket ni bekvämt tar hissen till, finns lediga platser. Brf Askungen 1 är en HSB-förening med vacker innergård som erbjuder sittgrupper, grill, lekplats och boulebana. På kort avstånd hittar ni Avenyn, och Linné och Slottsskogen är bara en promenad bort. Här bor ni i trevliga Vasastaden med ostört läge och nära till centrum. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Med ett utmärkt läge i Vasastaden finns denna renoverad trea. Hissen tar dig upp till bostaden där ljuset flödar in från fönster i två väderstreck. Ytterst väldisponerad planlösning med en ljus och rymlig sällskapsdel, två sovrum i bra storlek, kök med plats för matgrupp och badrum samt klädkammare.

Hallen välkomnar i ljusa färger med gott om plats för avhängning direkt till vänster.

Vidare in i bostaden kommer vi till den öppna dispositionen mellan kök och vardagsrum. Här får du plats med större matsalsbord och soffgrupp. Det renoverade köket är fullutrustat. Härifrån nås balkongen, vilken vetter mot gården och ligger i skönt söderläge.

De två sovrummen är i bra storlek. I passagen ligger klädkammaren.

Det rymliga badrummet har helkaklade väggar och golvet är belagt med klinker. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ, kommod, toalett, handdukstork och tvättmaskin. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 14:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga och cykelförråd. Föreningen har även en bokningsbar gästlägenhet.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 423 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Varav 325 kr avseende elavgift.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,58837%
Andel av årsavgiften är
0,58837%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 600 000 kr
Lägenhetsnummer
45
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
77 kvm**

* Våningsplan 3 av 6.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
137
Energideklarationsdatum
2015-03-19

Uteplats/balkong

Balkong

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Askungen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Askungen 1 (äkta) förvärvade tomträtten Vasastaden 14:2 år 2002. Föreningen består enligt årsredovisning 2018 av 204 lägenheter (varav 20 hyresrätter) samt 6 lokaler. Den totala bostadsytan av bostadsrätter är 11 891 kvm och den totala bostadsytan av hyresrätter är 1 313 kvm. Den totala lokalytan är 6 203 kvm, vilket givit en hyresintäkt om 8.1 miljoner/år.

Föreningen har adresser på Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorildsgatan och Viktoriagatan.

Under 2018, 2019 och 2020 byts hissarna. 2018 iordingsställdes nya sopprum med källsortering. 2017 skedde injustering av värmesystemet. Samma år undersöktes tak och fasad för att kunna identifiera kommande underhållsbehov. 2016 renoverades garaget och föreningen gjorde även terrassrenovering. En övernattningslägenhet på Viktoriagatan 38 inreddes under 2015. 2014 färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan. 2013 skedde fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet. Under 2012 spolades avloppsledningarna, hyresrätterna renoverades samt fönsterna i universitetets lokaler byttes. 2011 sattes nya entrépartier samt stora delar av fasaderna i markplan ommålades. 2009 utfördes OVK. 2008 besiktigades fasaden och en mindre del av fasaden renoverades. Samma år skedde installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installation av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler. Balkongerna renoverades 2005. Badrum renoverades 2005/2006. Stammarna spolades 2004 och samma år renoverades trappuppgångarna.

Föreningen har även sett över energiförbrukningen och bytt ut ventilationsfläktarna för att dra ned på kostnader.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker 30 år fram i tiden, och i den underhållsplanen föreligger renoveringar av olika dignitet. År 2022 planeras underhåll av tak och fasad. År 2024 planeras stamrenovering alternativt relining.

Föreningen har vid flertalet tillfällen det senaste omförhandlat stora lån till mer förmånlig ränta, vilket gör att föreningen har sänkt sina räntekostnader väsentligt. Inför 2020 höjdes månadsavgifterna med cirka 5 %. Ytterligare avgiftshöjningar kan komma att ske.

Föreningens 20 hyresrätter utgör en stor dold ekonomisk tillgång. Föreningen får som skrivet tidigare även löpande in stora intäkter från lokalhyror. Föreningen planerar också att konvertera cirka 400 kvm lokalyta till bostäder under kommande åren vilket kommer att medföra en ökad kassa till föreningen.

Föreningen förvaltas av HSB och köpare som inte redan är medlem/medlemmar i HSB kommer att behöva bli det och betala en mindre engångssumma.?

För mer information om föreningen vänligen se deras hemsida: www.brfaskungen1.se, alternativt kontakta någon i deras styrelse eller se senaste årsredovisningar.

Parkering

Ta hissen ner till källaren där det finns lediga garageplatser från cirka 1 500 kr. Föreningen är delägare med 1% i garage-samfällighetsföreningen Linden. Innehavet av de övriga 99 % innehavs av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellbergs AB.

För dig som är folkbokförda i området kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

På årsstämman 2019 bestämdes att föreningen ska gå vidare med ett gruppavtal via Telenor för 135 kr/månad per hushåll. Avtalet innehåller bredband 250 mbit och telefonipaketet mini.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor prisbelönad gård med boulebana, växtligheter, lekplats, utegrill samt utemöbler. Under 2019 blev gården en så kallad gated community med låsta grindar.

Gemensamma utrymmen

Komplett utrustad tvättstuga finns i källarplan. Cykelförvaring finns. Även övernattningslägenhet.

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 34

Viktoriagatan 34,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 5
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 586 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 44
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 8 B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 820 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2020-07-07 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vasagatan 18
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Månadsavgift
  833 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!