Ljus och generös tvåa med stor balkong

Västra Frölunda, Göteborg

Lilla Kornettgatan 9

På förhand
Avgift
3 479 kr
Antal rum
2
Boarea
69,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1

Ljus och generös tvåa med stor balkong

Välplanerad tvåa om 69,5 kvm i natursköna Brf Slottsberget. Generös balkong om 17 kvm med reglerbar inglasning.

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Lilla Kornettgatan 9. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
Varmt välkommen till Lilla Kornettgatan 9
Med ett härligt läge bland grönskan. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
Med ett härligt läge bland grönskan
Denna bostad kan bekvämt nås utan trappsteg. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
Denna bostad kan bekvämt nås utan trappsteg
En generös tvåa om 69,5 kvm med öppen och social planlösning. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
En generös tvåa om 69,5 kvm med öppen och social planlösning
De stora fönsterpartierna ger ett generöst ljusinsläpp. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
De stora fönsterpartierna ger ett generöst ljusinsläpp
Vardagsrummet rymmer med lätthet en större soffgrupp, tv-möbel och kompletterande möblemang. Lilla Kornettgatan 9 - Bjurfors
Vardagsrummet rymmer med lätthet en större soffgrupp, tv-möbel och kompletterande möblemang

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här ges möjlighet att förvärva en markplanslägenhet i natursköna Brf Slottsberget. Denna generösa två om 69,5 kvm har mycket att erbjuda. Stilrent Marbodalkök med vitvaror från Siemens. Öppen och social planlösning, stora sällskapsytor och en generös balkong om hela 17 kvm med reglerbar inglasning. Badrummet är klassiskt och stilrent med egen tvättavdelning. Med fönster i flera väderstreck blir bostadens genomgående ljus. Förråd och parkeringsplats finns i direkt anslutning till bostaden.

Brf Slottsberget är omgärdad av trivsamt natur och belägen strax bakom Frölunda Torg. Trots det centrala läget känns omgivningen lugn och rogivande. Läget med hav, natur, allmän servis och goda kommunikationer lockar såväl äldre som yngre.

Interiör

Välkommen att besöka Brf Slottsberget, här slingrar sig de läckra trähusen kring naturens terräng. Bostaden som nås i markplan utan några trappor är rymlig och med generösa sällskapsutrymmen och en väl tilltagen balkong. Väggarna är genomgående ljusa och golven försedda med parkett med undantag från badrum och entré.

Hallen är välkomnande med given plats för jackor och skor direkt till vänster. Ett flertal garderober löser förvaringen. De ljusa väggarna matchar snyggt med det klinkerförsedda golvet som ledigt övergår i parkett. I direkt anslutning, till vänster, ligger ett förråd/teknikrum, det disponeras idag som ett mindre arbetsrum.

Till höger om hallen ligger sovrummet. Vitmålade väggar samt klassisk parkett medför ett lättmöblerat rum. En garderob med skjutdörrr ger god förvaring. Här finn även en utgång till balkongen som vetter mot det charmiga skogspartiet strax intill.

Vidare in i hallen finns bostadens väl tilltagna badrum. Stilrent inrett med tidlösa färg- och materialval. Vädringsfönsret skänker även ljus. Det är utrustat med dusch med praktiska frostade glasväggar, wc samt handfat med över- och underskåp. Uppskattat med egen tvättavdelning med ovanliggande arbetsyta och förvaring i skåp.

Vardagsrum, matplats och kök samsas i en öppen och social planlösning. Klassiskt Marbodalkök med luckor i ek och rostfria vitvaror. Gott om skåp och lådor för förvaring. Ytterligare attribut värda att nämna är skåpens dämpningsfunktion, god punktbelysning samt de högklassiga vitvarorna från Siemens. Komplett maskinpark med kyl och frys i fullhöjd, pelare med ugn och mikro samt diskmaskin, induktionshäll och ovansittande utdragbar fläkt.

Matplatsen får sin givna placering invid fönstret och har plats för 4-6 personer. Vardagsrummet är lättmöblerat och med plats för större soffgrupp samt tv-möbel. Vår- som sommartid står dörren till balkongen mer än gärna på glänt, den förlänger både rummet och årstiderna. Med sina cirka 17 kvadratmetrar, som till största del är inglasad, ges här plats åt diverse loungemöbler och blomster för dig med gröna fingrar. Underlaget är obonat med trätrall och i taket sitter infällda spotlights för en trivsam känsla. Västerläge med sikt mot skogsglänta till höger.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Slottsberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Slottsberget. En förening där arkitektens tanke har varit att placera husen längs naturen levande terräng, omgivet av lummig miljö med klippor, buskar och grönskande träd. Bostadsrättsföreningen registrerades hos Bolagsverket 2009-09-16. Inflyttning i lägenheterna började i september månad 2011. Föreningen sträcker sig över adresserna Lilla Kornettgatan 1 - 15, 5 - 15 samt 6 - 16. De 39 lägenheterna fördelar sig över 7 stycken flerbostadshus i 2-3 våningar samt 6 stycken kedjehus i souterrängutförande. Utöver detta, en lokal tillhörande föreningen. Föreningen förvaltas idag av SBC.

Föreningens ekonomi

Brf Slottsberget förvaltas av Riksbyggen, se årsredovisning för mer info.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 479 kr

Inkl värme, TV (basutbud) samt p-plats.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1513%
Andel av årsavgiften är
2,15156%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
221
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
69,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Kall- och varmvatten debiteras efter förbrukning och kan variera. För 2019 uppgick säljarnas kostnad för vattenförbrukning till 1543 kr.

Området

Mäklaren om Västra Frölunda

Med Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten råder ingen brist på grönska. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LÅNGPROMENAD OCH MIDDAGSDEJT
Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RENT OCH MODERNT
Högsbo består till stor del av tre- och fyravåningars flerfamiljshus av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel. På Axel Dahlströms torg dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit 7 5000 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

SKIVSTÅNG OCH FREDAGSRÄKOR
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Men än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara matbutik, apotek och glutenfritt bageri, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller garn till nästa DIY-projekt. Här finns även Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Köpa eller sälja bostad i Västra Frölunda? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lilla Kornettgatan 9

Lilla Kornettgatan 9,
421 51 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Frölunda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lilla Marconigatan 3
  Antal rum
  3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Frölunda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kontrabasgatan 3
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 717 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Frölunda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lilla Marconigatan 3
  Månadsavgift
  4 179 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Frölunda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lilla Marconigatan 15
  Månadsavgift
  4 751 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!